Stravné lístky

dada767
1. feb 2024

Dobrý deň mám otázku ohľadom stravného ...
Pracovala som od 1.11.2023 no žiaľ som musela ísť na OČR zo synom takže ma prepustili... Bola som varovaná pred nástupom do tejto práce že ak pôjdem na PN alebo OČR prepustia má no žiaľ som ísť musela vyžadoval si to stav syna ... No nevadí nájdem si novú prácu ... A teraz k otázke dostávala som stravné na kartu kde keď som nastúpila mi bolo dobité stravné v plnej výške hneď ... Ďalej som odpracovala december kde mi zasa došli strávenky v januári mi prišli 2x pretože sme dostali nejaké decembrové zúčtovanie ... Ale januárovej výplate mi bolo jedno plné stravné strhnuté ... No a v januári som odpracovala vlasne iba 4dni plus som si vyčerpala 4 dní dovolenky keďže má prepustili takže moja otázka znie strhnú mi aj teraz nejaké stravné ?? Dakujem za odpoveďe

eja15
1. feb 2024

myslím si, že áno - stravné sa posiela ako záloha na mesiac vopred na všetky pracovné dni a spätne sa robí vyúčtovanie t.j. za neodpracované dni treba vrátiť

nikyy
1. feb 2024

@eja15 to stále sa posiela stravné mesiac vopred??

ivuska027
1. feb 2024

@nikyy áno. Je na to zákon.

ivuska027
1. feb 2024

@dada767 isteže Ti to zrazia. Budeš mať len za reálne odrobene dni. Za očr, pn a ani za dovolenku na stravné nemáš žiadny nárok.

nikyy
1. feb 2024

@ivuska027 áno samozrejme to viem,ale napríklad keď nastupim do prace koncom februára,tak poskytnú stravné mesiac dopredu na marec ? Celkom nerozumiem 😅

ivuska027
1. feb 2024

@nikyy vo februari alikvotne za február. Prvého marca na marec.

ivuska027
1. feb 2024

@nikyy je ti debilna roka, ale tak je to tak.

jaroe
1. feb 2024

@nikyy ja som dostala stravné na účet a ešte som nemala ani podpísanú pracovnú zmluvu. Zákon je zákon😁

dada767
autor
1. feb 2024

@jaroe áno je to tak písala som vyššiemu šéfovi strhnú mi to ... Len nechápem ako je možné že vedúca na prevádzke mi dala výpoveď vraj 25.1 si žiadal odovzdať veci tak som jej ich poslala no nechápem ako je možné že v tomto prípade oblastný náš v práci čo je vlastne jej šéf nevie o o mojej výpovedi on ráta stým že nastuoim do práce pritom ona mi tvrdý že mám výpoveď ... Dokonca si ma ona nakázala fotiť ľuďom z môjho okolia keď niekam pôjdem počas PN a vraj má fotky nejaké veď toto je nezákonné

alex49
2. feb 2024

@dada767 ako to ze šéf nevie, že máš výpoveď. Dostala si predsa nejaký papier?? Ci ti len vedúca povedala že máš výpoveď?
"vraj 25.1 si žiadal odovzdať veci tak som jej ich poslala" co znamená vraj, kto ti kázal poslať veci? Aké veci, a znova pracovné "veci" sa odovzdávajú osobne a podpísuje sa odovzdanie.

ivuska027
2. feb 2024

@dada767 aká PN? Som už v lese z toho!
Dievča, vzchop sa a konečne nám napíš, čo sa deje. Máš výpoveď? Dohodu? K akému dátumu? Si na PN? Odkedy? 🙄🙄🙄