Dobry den. Viem ze asi som ako drbnuta ale nastupujem do prvej prace po skole a zaujima ma kolko eur mozem dostat na stravne mesacne? Je to aj 100 eur?
A nie si ako drbnutá. Každý sme mali raz prvú prácu a nič sme o takýchto záležitostiach nevedeli. Vždy sa radšej opýtaj ak nevieš alebo si si neni istá. A keď ti dajú niečo podpisovať, vždy si to pred podpisom prečítaj, všetko, úplne všetko. A ak niečomu nebudeš rozumieť, pýtaj sa alebo povedz že sa musíš poradiť. Či už doma alebo hoci aj tu. A držím palce v prvej práci.
Podľa toho koľko dní odpracuješ
My máme 3 eurá na deň 🤦🤦🤦
@melanta nie je stravné 5.85 od 1.10?
@skeblicka77 5.85 je minimalna suma gastro listka ktory ti ma zamestnavatel poskytnut,t.j.75perc.zo sumy 7.80e. Max.prispevok zamestnavatela na stravu na jeden listok za odprac.den je 4.29e.
V našej firme dostavame finančný príspevok na stravu cize nemáme gastrokartu a minimálny príspevok zamestnávateľa teraz od 1.10.2023 je 3,22 euro. Zamestnávateľ by ti mal prispievať aj zo sociálneho fondu aspoň niečo minimálne 1 cent a maximálne koľko chce. Cize menej ako 3,22 euro + 1 cent= 3,23 euro by si nemala dostať. Zamestnávateľ môže okrem sociálneho fondu použiť aj iné zdroje ale to už sa zdaňuje. V našej firme dávajú 1 euro zo sociálneho fondu na deň + 3,22 cize = 4,22 euro na deň. Ako je to s gastrokartami netuším.
@romi199 a sociálny fond tu sumu určuje kto? Zamestnávateľ? Lebo ja v tom mám chaos teraz ako išli hore listky, my mame o 15 centov menej ako sme mali, lebo vraj zo SF nevedia pokryť navysenie
@petulka2021 príspevok zo soc. fondu nie je zákonom stanovený - je na rozhodnutí zamestnávateľa, koľko z neho prispeje a na čo - podľa toho, koľko je v ňom peňazí a na čo sú určené sa rozhodne, koľko pripadne na stravovanie, koľko na iné využitie tohto fondu.
Minimálne stravné ak sa nemýlim je aktuálne 4,29 eur na deň. Buď ti to dá v hotovosti, alebo vo forme tzv. gastráčov či gastro karty alebo zabezpečuje stravu priamo zamestnávateľ.