Stravenky v práci

4. nov 2023

Dobry den. Viem ze asi som ako drbnuta ale nastupujem do prvej prace po skole a zaujima ma kolko eur mozem dostat na stravne mesacne? Je to aj 100 eur?

melanta
4. nov 2023

Minimálne stravné ak sa nemýlim je aktuálne 4,29 eur na deň. Buď ti to dá v hotovosti, alebo vo forme tzv. gastráčov či gastro karty alebo zabezpečuje stravu priamo zamestnávateľ.

melanta
4. nov 2023

A nie si ako drbnutá. Každý sme mali raz prvú prácu a nič sme o takýchto záležitostiach nevedeli. Vždy sa radšej opýtaj ak nevieš alebo si si neni istá. A keď ti dajú niečo podpisovať, vždy si to pred podpisom prečítaj, všetko, úplne všetko. A ak niečomu nebudeš rozumieť, pýtaj sa alebo povedz že sa musíš poradiť. Či už doma alebo hoci aj tu. A držím palce v prvej práci.

taynee
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lahela
4. nov 2023

@taynee je to 4,29, nie 3,22. Nepočíta sa to z 5,85 ale zo 7,80

taynee
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lahela
4. nov 2023

@taynee áno minimálny, ja vždy tlačím majiteľa firmy do maximálneho 🤣 beriem späť 🙂

martul
4. nov 2023

Podľa toho koľko dní odpracuješ

dagas
4. nov 2023

My máme 3 eurá na deň 🤦🤦🤦

skeblicka77
4. nov 2023

@melanta nie je stravné 5.85 od 1.10?

taminka1986
4. nov 2023

@skeblicka77 5.85 je minimalna suma gastro listka ktory ti ma zamestnavatel poskytnut,t.j.75perc.zo sumy 7.80e. Max.prispevok zamestnavatela na stravu na jeden listok za odprac.den je 4.29e.

romi199
4. nov 2023

V našej firme dostavame finančný príspevok na stravu cize nemáme gastrokartu a minimálny príspevok zamestnávateľa teraz od 1.10.2023 je 3,22 euro. Zamestnávateľ by ti mal prispievať aj zo sociálneho fondu aspoň niečo minimálne 1 cent a maximálne koľko chce. Cize menej ako 3,22 euro + 1 cent= 3,23 euro by si nemala dostať. Zamestnávateľ môže okrem sociálneho fondu použiť aj iné zdroje ale to už sa zdaňuje. V našej firme dávajú 1 euro zo sociálneho fondu na deň + 3,22 cize = 4,22 euro na deň. Ako je to s gastrokartami netuším.

pparis
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
romi199
5. nov 2023

@pparis ináč prečo až po odpracovaní 6 hodín ?Mne sa zdá že až po odpracovaní 4 hodín.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pparis
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pparis
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petulka2021
31. aug 2024

@romi199 a sociálny fond tu sumu určuje kto? Zamestnávateľ? Lebo ja v tom mám chaos teraz ako išli hore listky, my mame o 15 centov menej ako sme mali, lebo vraj zo SF nevedia pokryť navysenie

wagea
31. aug 2024

@petulka2021 príspevok zo soc. fondu nie je zákonom stanovený - je na rozhodnutí zamestnávateľa, koľko z neho prispeje a na čo - podľa toho, koľko je v ňom peňazí a na čo sú určené sa rozhodne, koľko pripadne na stravovanie, koľko na iné využitie tohto fondu.