Bola som prepustená po 20 rokov. Prišla som do práce a ešte v ten deň som bola doma. Vôbec nikto sa, s vami nebaví. Som samoživiteľka s dvomi deťmi.Hľadam si prácu najlepšie okres SNV okolie. Mám ukončenú chemickú školu a 25 rokov prax v chem. laboratoriu. Ale prácu by som brala aj v iných odboroch. Ďakujem.
@queen_mary hej odstupne mi dali.
ja som prisla rano do prace a o hodinu som aj odisla. tak isto som samozivitelka dvoch deti a dcerka vredy nemala ani 2 roky. takze som sa musela otriast a ist dalej. pracovala som tam 9 rokov, takze presne viem ako sa citis. 🍀
tak normalne to nie je, ale ked suhlasis a podpises, tak asi ano
@sayonara15 tak keď mala dcéra 2 roky nemali ťa prepustiť podľa zákona. To určite viem.
@slavecka kolko mesiacov na dohodu ti ponukli odstupne? Neviem, kolko je to zo zakona, pripadne z kolektivnej zmluvy. Vies, ze ci keby nepodpises, a daju ti vypoved, si nemala narok na viac
@slavecka
na mna to raz skusal tak isto , som mu povedala ze mu to nepodpisem, ze si to musim nastudovat, lebo ty si mu v podstate podpisala dohodu o ukonceni , inak keby ti dal vypoved tak mas vypovednu dobu + odstupne, ked som si to precitala co chce poradila sa s pravnikom a dohodla sa na podmienkach kt. vyhovovali aj mne , nie len jemu
@lubka73 niekedy davaju do dohod aj vyhodnejsie podmienky, ja som tak raz mala + 2 odstupne navyse, ale neviem, ci to bude zrovna tento pripad.. :/
@queen_mary ved hej ako pisem, ked sa rozumne dohodnes tak podpises, ale nemusis hned , oni to vyuzivaju ze ta prekvapia a ty ani kolkokrat nevies co podpisujes
@slavecka odstupné máš a teoretiky mesiacov podpora - za tú dobu sa situácia otrasie a nájdeš si aj prácu...tak zrejme to už v labáku nebude ale skús v potravinárskej výrobe kvalitára , prípadne obchod....neboj za pol roka niečo nájdeš, síce to už nemusí byť práca ako doteraz ale možnosti sú a budú - ja počítam že treba len vydržať kým sa celá táto situácia utrasie....teraz sa aj firmy boja, klesli im zisky, prepúšťajú ale ak sa ekonomika rozbehne, budú potrebovať ľudí....
@mogaa Ďakujem za povzbudzujúce slová ani nevieš ako sa to dobre číta. Takú prácu už asi nenájdem a najmä platovo. Aj keď môj bývalý šéf pri prepúšťaní mi povedal že laborantky chcú všade nechapala som čo hovorí či si robí srandu. Možno chcú ale vsetko západ a BA.Nič zlé mu neprajem len aby bol v takej situácii ako ja teraz. Ale muži si skôr nájdu prácu. Hľadám na profesii ale tam veľa toho nie je.
baby vsade sa prepusta aj v ba aj v roznych odvetviach bud dohoda alebo vypoved u nas tiez prepustaju aj kee to zatial nie su desiatky ale deje sa to aj vsade naokolo
ostan zatial na ocr s detmi a potom podpora a budes hladat
@loginexistuje ocr neplati ma mojho dyna uz mal 11.
@slavecka to vam dsli vypoved s odstupnym? Lebo takto sa len tak nevyhadzuje