Dobrý večer, som rok a pol bez práce. Bývam v hlavnom meste, mám muža a dve deti. Syn býval často chorý, takže som s ním skoro stále doma. Tento rok od septembra sa tá imunita asi dala viac dokopy, chorý bol iba 2x. Takže by som chcela hľadať prácu. Ale strašne sa bojím, že si ju nikde nenájdem. Predsa rok a pol bez práce, diera v životopise. Manžel si zo začiatku zoberie všetky očr v prípade choroby na seba, takže by ma nemali hneď vyhodiť. Ale bojím sa, čo ak si nič nenájdem? 10 rokov som pracovala v obchode ako zástupkyňa vedúceho, potom posledný rok som robila telefonistku. Ja som totálne vypnutá, za rok aj pol som pribrala, už sa ani neviem pekne obliecť, stala sa zo mňa taká domáca puťka. Ako sa prosím nastaviť na to, že si mám viac veriť? Bože môj, však bývam v Bratislave, kde je tej práce ozaj dosť. Vysokú školu nemám, ale nemám ani nejaké veľké oči, že si nájdem robotu za 2 tisíc. Stačí mi aj za tisícku a budem spokojná. Ja ani neviem, ako sa pohnúť. V akej sfére hľadať. Nič, normálne som vypnutá zo všetkého, znudená. Ja sa aj teším, že niekde začnem robiť. Alebo bojím sa, že ma nikde nebudú chcieť aj preto, ako vyzerám proste. Je mi strašne ťažko ženy.
U teba by som nepovedala, ze si bola rok a pol bez prace, predsa si nehnila doma len tak z roztopase 🤷♀️ je super, ze nie si fajnova a nemas velke oci, k tomu manzel, ktory ta podpori - to je velke plus. Skus na zaciatok mozno nejaky lidl, kaufland, dmku, teta drogerie - tam myslim beru stale a casom mozes postupit na vyssiu poziciu alebo hladat popritom nieco lepsie. A nepozeraj na to, ze si pribrala alebo sa sama sebe nepacis - to su veci, ktore sa daju zmenit. Ved aj ked pozries okolo seba, nie su vsade len vysportovane modelky ;) zaklad je byt cista a upravena (vlasy, nechty, deodorant, ciste oblecenie, pripadne jemny make up).
Drzim palce, urcite sa nieco najde a verim, ze s novou pracou pribudne aj sebavedomie a bude sa ti darit 🙂
Mám viacero známych čo robia v Kauflande na skrátený úväzok kvôli dieťaťu. A viaceré majú aj nadváhu, ale sú šikovné takže to nebol problém.
https://www.profesia.sk/praca/kaufland-slovensk...
Este si ani nezacala a uz sa bojis?
Popozeraj profesiu......určite nájdeš pracu, kde budeš spokojná.....možno to nebude hneď prva práca....ale časom uvidíš.
Nesustred sa na svoje nedostatky, aj kolegom asi pôjde o to, aby mali milú, ochotnu a pracovitu kolegyňu ako nejakú modelku, za ktorú musia robit. Ono za tie pribrate kilogramy si mozeme zväčša sami. Ja si tiež tak lietam hore dole, lebo sa mi nechce držať strava, ale vzdy, keď priberiem par kil, tak sa zatnem a idem s vahou dole, vzdy mi na to stačí mesiac, prísne držať stravu a mám naspat vahu, že mi neveria, že som po dvoch detoch. Takze nelutuj sa, rozhyb sa, určite dosiahneš všetko, čo chces
Keby do prace brali len ludi s primeranou vahou, tak by asi min 50-60% populacie nepracovalo. Nehladas Job ako modelka… staci, ze si sikovna, ochotna a mila ..ver tomu, ze tvoje kg nezaujmaju nikoho. Co sa tyka oblecenia detto, ciste a nepotrhane. Nikto sa nebude pozerat na to, ze mas bundu zo sezony 2015 v ruzovej ked sa tento rok nosi modra ….nepozeraj IG a social media, na ulici stretnes realnych ludi …
Mat obavy je prirodzene, ale neboj sa. Do pracovneho kolotoca nabehnes aj ked to spociatku moze byt tazke, ale posobis ako rozumna zena s nohami na zemi. A co sa tyka diery v zivitopise, ak sa na to budu pytat, povedz nieco ako "potrebovala som zaopatrit rodinneho prislusnika, situacia sa uz zmenila a momentalne mozem nastupit na cely/polovicny uvazok". Takato situacia je v rodinach bezna, nie si zdaleka jedina a viac ich zaujimat nemusi. Z toho obavy nemaj.
Ja som bola 10r doma a tak si vieš predstaviť ako som sa strašne bála ja 🤪 bola som na jedinom a prvom pohovore po dlhom čase a hneď ma zobrali, som tam doteraz, celkom spokojná.. nie je to síce to čo som robila predtým ale vyhovuje mi prac čas a kolektív.. aj keď nič moc s platom, išlo mi hlavne o tie spomenute veci.. takže neboj sa v hl.meste si prácu nenajde len ten, čo robiť nechce.. jediné čo je fakt je, že ak žena s dieťaťom chce ísť do práce často musí zmeniť pohľad na to, akú prácu vezme.. ja prvý krát robím manuálne (už nie len, lebo časom sa mi pridali aj iné povinnosti) a mňa to aj celkom baví..
A pozri si ponuku prace IKEA, DMky, pantarhei.. 😉
Máš 180 kíl? Pretože ak áno, tak áno, budeš mať kvôli váhe problém. Ale predpokladám, že si pribrala 10 možno 20 kíl. Nech aj 100 kíl máš. Nie je to nič, čo by bol problém. Či máš pocit, že v obchodoch, na poštách a úradoch sú len štíhle ženy? Ak ale vnímaš svoju váhu ako problém, tak tieto pocity využi ako motiváciu, aby si s tým niečo začala robiť.
A čo sa týka práce, v obchodoch je zamestnancov stále nedostatok. Ak si to robila, nebudeš mať problém nájsť si prácu a zvlášť v BA, kde tých obchodov (nielen potravinové reťazce, ale aj drogérie, Ikea, kníhkupectvá, atď) je neskutočné množstvo a ľudí je nedostatok. A v akej sfére hľadať - robila si v obchode, potom si bola na MD/RD a potom doma. Takže pokiaľ si sa počas tých rokov nevzdelávala, tak asi sa odpichni tam, kde si robila, v obchode. A keď sa zamestnáš a opadnú tieto negatívne pocity, tak potom môžeš riešiť aj iné sféry resp. začať pracovať na tom, aby si mohla riešiť aj iné sféry.
Hlavne zabudni na tie reči, aké máš. Máš prax, si v BA, nájdeš si niečo. Držím palce. A daj potom vedieť.
Uži si vianoce s rodinou a hned v januari zacni intenzivte hladat pracu. Tiez by som skusila na tvojom mieste nejaky obchod. To, ze si bola rok a pol bez prace vysvetlis uplne jednoducho, ze si sa chcela venovať detom. Teraz odrastli a nastal cas sa realizovat. Drzim palce. Hlavu hore a urcite nieco najdes. Nehovor na pohovoroch, ze si si rok a pol nevedela najst pracu. Povedz, ze si sa sama rozhodla ostat este doma kvoli detom. Ale pokial ide o Ba, tiez mam pocit, ze tu je skor problem najst spolahlivych ludi.
@lulu0123 Ďakujem, no ale ja som si ju naozaj ani len nehľadala, ani som neriešila nejakú stránku profesie ani nič podobné. Dnes som zavesila životopis, volali mi 2 zamestnávatelia, v piatok mám 2 pohovory. Teším sa z toho.
@melanta Mám 88 kg, no cítim sa v nich veru nič moc. Ale máš pravdu, všade v okolí sú aj ženy xxl. Ja mám zo seba niekedy mindráky, asi by som mala začať trošku cvičiť a menej jesť no.
@jana_eyre_2 Pozerala som, DM celkom pekne platí a dá sa aj na polovičný úväzok.
No vidíš dala si životopis a už ideš na pohovory.Mozno pôjdeš ešte na 30 nech ťa to neodradí.Si v hlavnom meste hlavu hore teraz je na profesii veľa ponúk je koniec roka veľa ľudí konci.Mas len obavy je to úplne normálne.A nepodcenuj sa to, že nemáš VŠ a máš deti a nadváhu nie je vada
@luccija Ďakujem za podporu.
Mám šéfku veľkosti XXL, ale je múdra, milá, šikovná a príjemná. Absolútne nikto nerieši. Kto chce, nájde si problém aj na modelke, lebo veď tá má v hlave isto len módne trendy a nič iné. 😄 A 1,5 roka pauza je nič. Držím palce!
Kluud neboj sa, nestrachuj sa, ako píšeš, v BA je dosť roboty, vypracuj si životopis s tym co máš a čo si robila a rozposli , popozeraj na profesii je kopec ponuk..môžeš zacat predsa opat v nejakom obchode, časom sa mozno vypracujes na vedúcu a tak, keď začneš, budeš si aj viac veriť časom, ono to pôjde..to je len prirodzený strach, lebo si z toho vyšla, hlava ti posúva takéto myslienky ale určite to zvládneš, nezabúdaj ze už si to raz zvládla, 10r máš skúsenosti, neber to akože to je nič