Strach, že sa nezamestnám

20. apr 2022

Ahojte… o mesiac budem absolventkou vysokej školy a už mesiac si hľadám prácu na trvalý pracovný pomer a mám strach. Zatiaľ mám za sebou 5 pracovných pohovorov.. a keď mám z niečoho aj dobrý pocit tak mi zavolajú že buď nástup neskoro alebo že vybrali iného kandidáta. Strašne má to hnevá.. a taká som sklamaná aj zo seba aj z tejto doby. Fakt je aj to že hľadám v prácu v dosť ťažkej dobe jednak vojna na Ukrajine a ešte aj 2 roky covidu… no proste taká zúfalá som z toho. A najväčší strach mám z toho že skončím na úrade a že budem musieť byt odkázaná na niekoho iného. Neviem či mám hľadať už aj take pozície že napríklad ísť robiť predavačku aspoň na čas a neskôr nájdem niečo v čom mám skúsenosti. Alebo počkať kým nenájdem a do vtedy ísť na úrad. Fakt som zúfalá .. bol niekto v podobnej situácii?

solange7
20. apr 2022

A ako moc neskoro je ten nastup? Ved to nemusi byt az taka prekazka, ci?

autor
20. apr 2022

@solange7 no mám nástup najskôr možný 1.6… nakoľko 30.5 mám štátnu skúšku.. aj hovorím že sa viem prísť zaucit v máji… tak neviem či to je len taká výhovorka pre nich… fakt neviem

marci77
20. apr 2022

a aku VS ste skoncili? v akej oblasti chcete pracovat? a v akej lokalite SR?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aurorastone
20. apr 2022

@solange7 presne akože si myslím ze aj 3 mesiace by som vydržala, ved potom mat istú prácu tak co, a zatedy sa da chodiť aspoň po brigádach

autor
20. apr 2022

@marci77 mám skoncenu chemickú skolu na STU, ale hľadám prácu v tejto oblasti aj v tom čo som robila popri škole- odborny predajca a administratíva. Nedarí sa mi v žiadnej oblasti. Prakticky robím od 16 a mám rôzne skúsenosti ale proste nič.

autor
20. apr 2022

@viestta nemám žiadnu sľúbenú prácu. Asi som SŠ zle vyjadrila. Hovorím že 1.6 viem nastúpiť a je im to neskoro

autor
20. apr 2022

@marci77 lokalita Bratislava… druha veď je to že som reagovala asi na 30 ponúk a ozvalo sa mi fakt 5 firiem

iwesska
20. apr 2022

No uprimne,chvilu som studovala FCHPT a viem,aka tazka je to skola. Ale viem tiez,ze je jedna z tych,ktorej absolventi sa rychlo a dobre uplatnia na trhu prace. Spoluziacky nemali vobec problem. Urcite by som po vystudovani takejto skoly nesla robit predavacku ci do administrativy. Tam neziskas potrebnu prax. Treba vytvat. 5 pohovorov je nic. Skus poslat zivotopis aj tam,kde nehladaju zrovna cez inzerat - rozne vyskumne ustavy,laboratoria atd. V BA mas aj Slovnaft nap.

ursula22
20. apr 2022

no tak nastúpiš po lete

nestastna21
20. apr 2022

Och ak si aspoň trochu schopná tak si prácu nájdeš. Ľudia čo chodia teraz na pohovor, čistá katastrofa.... A to fakt nemáme veľké nároky. Holt absolventi sú teraz naozaj blbí.

marci77
20. apr 2022

a napriklad cudzie jazyky ovladate? v niektorych poziciach by to fakt mohlo prilepsit, aspon anglictinu
no v BA vyberovy proces dlhsie trva, aj vlastna skusenost ......kym vobec HR zareagovali na poslane CV-cko, potom 1.kolo, 2. kolo, potom ponuka
v mojom pripade presli 3 mesiace ......ale to bolo pred 5rokmi, neviem ako dlho to trva teraz

ale ja som po VS tiez nastupovala az v auguste, vobec som z toho nestresovala, proste ta firma to mala tak nastavene, ze k tomuto datumu prijimali vsetkych absoventov v tom case

treba nezufat, posielat si CV-cka do firiem a cakat
vela stastia 🍀

luccija
20. apr 2022

Už mesiac a bola si na 5 pohovoroch...nemôžeš čakať, že Ťa hneď niekde zoberú.Si mladá, dobrá škola, bez záväzkov dobrý kraj tak nezufaj...

autor
20. apr 2022

@marci77 čo sa týka jazykov mám maturitu B2 ale vzhľadom že som konverzácie nepoužívala ale skôr na diplomovku preklady článkov len a tak tak skôr B1, nemčinu len základy

autor
20. apr 2022

@iwesska tiež som si myslela že to tak je. Len v mojom okoli čo mám aj staršie ročníky, tak väčšina ide na doktoranturu lebo ťažko sa dalo zamestnať. A čo sa týka profesii len henkel, a Duslo aj to za reaktor. Kde keď som reagovala tak mi napísali že si má nevybrali.
Ale skúsim ešte poposielat do tých firiem a snáď sa niečo nájde pre absolventka.
Ďakujem za rady 🙂

martinmmartin
20. apr 2022

Mas vobec zalozeny Linkdin a Xing? Tam ked si vypiplas profil(s profi businness like fotom) aby to vyzeralo aspon trochu profesionalne, oznacis sa ze si otvorena novym ponukam tak z chemickym a sales backgroundom nestihnes ani kazdemu headhunterovi odpovedat.....

autor
20. apr 2022

@martinmmartin to nemám. Ďakujem za radu! Hneď idem na to🙂

savanna
20. apr 2022

@nestastna21 suhlasim, vidim to u nas vo firme. Na rovnaku poziciu pred 2-3 rokmi hladali uchadzacov s dvomi jazykmi, praxou, neviem co vsetko, dnes to moze byt aj absolvent, ktory ledva habka po anglicky a zoberu ho, lebo vsak lepsi sa za tie peniaze aj tak nenajde 😀.

miisutka
20. apr 2022

Napis mi kludne spravu, u nas mame volne pozicie pre absolventov fchpt.

dkethe
20. apr 2022

Chemia stu? Good luck 😂 tiez som cheming. Najst si dobru pracu v tomto obore je u nas velmi tazke. Ale az sa to podari, tak je to bomba 😍 nevzdavaj sa hlavne. Mne sa podarilo najst mega miesto i ako absolventke, i teraz po RD. Chce to hlavne trpezlivost. VS som skoncila v juny, prislub v septembri a podpis zmluvy v decembri. A veru stalo to za cakanie. Ja som mala z brigad nasetrene, neplasila som sa

barborachors
20. apr 2022

Ahoj' opytaj sa vo firme na pristroje a merace. Nebudem menovat. Dalej, SHMU skus, a podobne firmy a institucie oslovit. A kasli na predavacku, udupe ta to. A 5 pohovorov je nic, aj 50 absolvujes, kym najdes dobry flek. Neboj, das to.

kormino
21. apr 2022

Skús Bratislavskú vodárenskú spoločnosť,tam často hľadajú.Ináč ja som chem.laborantka,hľadala som si miesto minulý rok a hľadali celkom dosť vysokoškolákov.Možeš skúsiť aj Výskumný ústav vodného hospodárstva.Veľa šťastia☺