Ahojte… o mesiac budem absolventkou vysokej školy a už mesiac si hľadám prácu na trvalý pracovný pomer a mám strach. Zatiaľ mám za sebou 5 pracovných pohovorov.. a keď mám z niečoho aj dobrý pocit tak mi zavolajú že buď nástup neskoro alebo že vybrali iného kandidáta. Strašne má to hnevá.. a taká som sklamaná aj zo seba aj z tejto doby. Fakt je aj to že hľadám v prácu v dosť ťažkej dobe jednak vojna na Ukrajine a ešte aj 2 roky covidu… no proste taká zúfalá som z toho. A najväčší strach mám z toho že skončím na úrade a že budem musieť byt odkázaná na niekoho iného. Neviem či mám hľadať už aj take pozície že napríklad ísť robiť predavačku aspoň na čas a neskôr nájdem niečo v čom mám skúsenosti. Alebo počkať kým nenájdem a do vtedy ísť na úrad. Fakt som zúfalá .. bol niekto v podobnej situácii?
@solange7 no mám nástup najskôr možný 1.6… nakoľko 30.5 mám štátnu skúšku.. aj hovorím že sa viem prísť zaucit v máji… tak neviem či to je len taká výhovorka pre nich… fakt neviem
a aku VS ste skoncili? v akej oblasti chcete pracovat? a v akej lokalite SR?
@solange7 presne akože si myslím ze aj 3 mesiace by som vydržala, ved potom mat istú prácu tak co, a zatedy sa da chodiť aspoň po brigádach
@marci77 mám skoncenu chemickú skolu na STU, ale hľadám prácu v tejto oblasti aj v tom čo som robila popri škole- odborny predajca a administratíva. Nedarí sa mi v žiadnej oblasti. Prakticky robím od 16 a mám rôzne skúsenosti ale proste nič.
@viestta nemám žiadnu sľúbenú prácu. Asi som SŠ zle vyjadrila. Hovorím že 1.6 viem nastúpiť a je im to neskoro
@marci77 lokalita Bratislava… druha veď je to že som reagovala asi na 30 ponúk a ozvalo sa mi fakt 5 firiem
No uprimne,chvilu som studovala FCHPT a viem,aka tazka je to skola. Ale viem tiez,ze je jedna z tych,ktorej absolventi sa rychlo a dobre uplatnia na trhu prace. Spoluziacky nemali vobec problem. Urcite by som po vystudovani takejto skoly nesla robit predavacku ci do administrativy. Tam neziskas potrebnu prax. Treba vytvat. 5 pohovorov je nic. Skus poslat zivotopis aj tam,kde nehladaju zrovna cez inzerat - rozne vyskumne ustavy,laboratoria atd. V BA mas aj Slovnaft nap.
no tak nastúpiš po lete
Och ak si aspoň trochu schopná tak si prácu nájdeš. Ľudia čo chodia teraz na pohovor, čistá katastrofa.... A to fakt nemáme veľké nároky. Holt absolventi sú teraz naozaj blbí.
a napriklad cudzie jazyky ovladate? v niektorych poziciach by to fakt mohlo prilepsit, aspon anglictinu
no v BA vyberovy proces dlhsie trva, aj vlastna skusenost ......kym vobec HR zareagovali na poslane CV-cko, potom 1.kolo, 2. kolo, potom ponuka
v mojom pripade presli 3 mesiace ......ale to bolo pred 5rokmi, neviem ako dlho to trva teraz
ale ja som po VS tiez nastupovala az v auguste, vobec som z toho nestresovala, proste ta firma to mala tak nastavene, ze k tomuto datumu prijimali vsetkych absoventov v tom case
treba nezufat, posielat si CV-cka do firiem a cakat
vela stastia 🍀
Už mesiac a bola si na 5 pohovoroch...nemôžeš čakať, že Ťa hneď niekde zoberú.Si mladá, dobrá škola, bez záväzkov dobrý kraj tak nezufaj...
@marci77 čo sa týka jazykov mám maturitu B2 ale vzhľadom že som konverzácie nepoužívala ale skôr na diplomovku preklady článkov len a tak tak skôr B1, nemčinu len základy
@iwesska tiež som si myslela že to tak je. Len v mojom okoli čo mám aj staršie ročníky, tak väčšina ide na doktoranturu lebo ťažko sa dalo zamestnať. A čo sa týka profesii len henkel, a Duslo aj to za reaktor. Kde keď som reagovala tak mi napísali že si má nevybrali.
Ale skúsim ešte poposielat do tých firiem a snáď sa niečo nájde pre absolventka.
Ďakujem za rady 🙂
Mas vobec zalozeny Linkdin a Xing? Tam ked si vypiplas profil(s profi businness like fotom) aby to vyzeralo aspon trochu profesionalne, oznacis sa ze si otvorena novym ponukam tak z chemickym a sales backgroundom nestihnes ani kazdemu headhunterovi odpovedat.....
@martinmmartin to nemám. Ďakujem za radu! Hneď idem na to🙂
@nestastna21 suhlasim, vidim to u nas vo firme. Na rovnaku poziciu pred 2-3 rokmi hladali uchadzacov s dvomi jazykmi, praxou, neviem co vsetko, dnes to moze byt aj absolvent, ktory ledva habka po anglicky a zoberu ho, lebo vsak lepsi sa za tie peniaze aj tak nenajde 😀.
Napis mi kludne spravu, u nas mame volne pozicie pre absolventov fchpt.
Chemia stu? Good luck 😂 tiez som cheming. Najst si dobru pracu v tomto obore je u nas velmi tazke. Ale az sa to podari, tak je to bomba 😍 nevzdavaj sa hlavne. Mne sa podarilo najst mega miesto i ako absolventke, i teraz po RD. Chce to hlavne trpezlivost. VS som skoncila v juny, prislub v septembri a podpis zmluvy v decembri. A veru stalo to za cakanie. Ja som mala z brigad nasetrene, neplasila som sa
Ahoj' opytaj sa vo firme na pristroje a merace. Nebudem menovat. Dalej, SHMU skus, a podobne firmy a institucie oslovit. A kasli na predavacku, udupe ta to. A 5 pohovorov je nic, aj 50 absolvujes, kym najdes dobry flek. Neboj, das to.
Skús Bratislavskú vodárenskú spoločnosť,tam často hľadajú.Ináč ja som chem.laborantka,hľadala som si miesto minulý rok a hľadali celkom dosť vysokoškolákov.Možeš skúsiť aj Výskumný ústav vodného hospodárstva.Veľa šťastia☺
A ako moc neskoro je ten nastup? Ved to nemusi byt az taka prekazka, ci?