Strach z novej práce

kaktusik7777
4. aug 2021

Ahojte. 🙂
Ja idem rovno k veci. A opýtam sa na rovinu. Aj vy máte strach z novej prace? Ja hrozný. Mam depky s toho ci to zvládnem. Dokonca aj plačem. Ja viem je to len práca...ale neviem to zastaviť tu náladu. Je tam ešte niečo. Už som tam pracovala. Povedala som si ze sa tam už nevrátim a hups zase som tam....som hlúpa?
Prečo som sa tam nechcela vrátiť? Nuž je to na viac riadkov. Nepáčilo sa mi ze sa robia nočné to je asi to hlavne. Budem robiť niečo iné ako som robila predtým ale strach tam je obrovský. Dokonca som si musela zobrať tabletky na ukludnenie. Nočné robiť nebudem. Teda dúfam.
Len chcem sa opýtať ešte niečo vracali ste sa do svojej starej práce? A ako ste to brali. Ďakujem za váš názor.

3katka15
4. aug 2021

Prežila som niečo podobné. Ale teraz sa zo seba smejem, aký som mala stres. Je to ešte lepšie ako bolo. Držím palce, aby to bolo ako u teba. Inak je super, že je to práca, ktorú ovládaš 🙂

kaktusik7777
autor
4. aug 2021

@3katka15 ďakujem za odpoveď. 😇 Ja verím ze to prejde ten strach a ze to bude len lepšie 😇

3katka15
4. aug 2021

@kaktusik7777 Určite bude lepšei. Hlavne choď tam pozitívne naladená. Aj teraz to ber s nadhľadom. Vieš čo ťa tam čaká. Odrob si šichtu a hurá domov 🙂

zildo
4. aug 2021

@kaktusik7777 ja som v jednej práci bola 3x. Ten tretíkrát som pociťovala strašnú nervozitu, nedá sa povedať,že by som sa bála,ale predsa sa to tam stále mení a vedela som,že budem mať iný kolektív ako som bola zvyknutá.Najhorsie bolo na tom,že som mala ísť na poobednú.Cele doobedie nervózna až som sa z toho povracala.Ked už som tam konečne bola všetko zo mňa opadlo,ale už to nebolo také super ako kedysi.teraz po materskej neviem,kde nastúpim.Láka ma to tam,veď ma to bavilo a poznám to tam,ale už 4x to už by som psychicky nedala😀

monka105
4. aug 2021

@kaktusik7777 Keď som menila prácu mala som úplne rovnaký pocit, stres týždeň vopred. Prvý deň mi dokonca nikto nič nevysvetlil, iba mi chodili maily na riešenie. 🙂 Bola som tak stratená, že keď som prišla domov, rozplakala som sa, že sa tam už nevrátim. Samozrejme, deň za dňom som sa toho viac a viac učila, až som postupne už úplne prestala byť v strese. 😄 je úplne prirodzené mať strach z niečoho nového, nenechaj sa ním ale úplne pohltiť. 🙂

marca12
4. aug 2021

@kaktusik7777 nikdy by som nesla do prace,z ktorej by som mala tak velky stres ako opisujes. Nie je ina moznost?

kaktusik7777
autor
4. aug 2021

@zildo no presne ja sa tiež toho bojím. Predtým som mala naozaj zlatých kolegov. Aj vedúceho 😇 keď som potrebovala voľno nebol problém. 😇 ale teraz mam strach práve z toho ze budu tam kolegovia s ktorými si nesadnem alebo niečo podobné. Ale snáď sa to nestane. A ďakujem za komentár.

zildo
4. aug 2021

@kaktusik7777 držím palce

kaktusik7777
autor
4. aug 2021

@marca12 určite je aj iná možnosť. Ale ak budem aj tam mat strach budem zase utekať? Vydržím to a ak to nebudem zvládať pôjdem preč. 🙂

kaktusik7777
autor
4. aug 2021

@zildo ďakujem 🙂

medulienka81
4. aug 2021

@kaktusik7777 neviem ci máš deti, ale mne v živote pomáha keď si poviem, že jediné kvôli čomu môžem stresovať, sa báť, je keď ide o moje deti. Nič a nikto iný na tomto svete má nepolozi. Povedz si je to len práca, ľudia čo ta je po nich..

kaktusik7777
autor
4. aug 2021

@medulienka81 ďakujem za pozbudivy komentár mate pravdu 😇a deti nemám

medulienka81
4. aug 2021

@kaktusik7777 tak potom to máš inak, čo chápem.. Ale keď som bola slobodná a mala som ísť niečo riešiť so šéfom tak mi jedna kolegyňa poradila, že predstav si ho v trenkach.. Je to obyčajný človek ako ty 🤔🤣

kaktusik7777
autor
4. aug 2021

@medulienka81 ha ha ďakujem 😁 tak to určite skúsim :D 😇

elizabet173
4. aug 2021

@kaktusik7777 nie, nikdy som toto nepociťovala, pocit zodpovednosti áno, ale strach nikdy, veď je to len práca, nemusíš tam zotrvať do konca života, ani do konca skúšobnej doby nie.

kaktusik7777
autor
4. aug 2021

@elizabet173 to áno jasne 😇 ja tak nechcem byť na veky. Ale ten strach príde. Ja veľmi stresujem. Ale snazim sa tento pocit zvládnuť a zbytočne sa nenervovat 😇

elizabet173
5. aug 2021

@kaktusik7777 skús si definovať presne čoho sa bojíš. Toho, že si nesadneš s kolegami? Veď s nimi nemusíš byť kamarátka, odrobíš si svoje, budeš sa k nim správať slušne a hotovo, na kávičky a večere spolu chodiť nemusíte.

kaktusik7777
autor
5. aug 2021

@elizabet173 to je pravda. 🙂 dneska som bola podpísať zmluvu a ten strach opadol 😇 co som rada takže uvidíme co bude ďalej 😇 a ďakujem za komentár 🙃

elizabet173
6. aug 2021

@kaktusik7777 držím palce, aby si bola spokojná, veď čo sa môže stať, odpoviem škaredo replikou z filmu Černí baróni - leda hovno

pelian
6. aug 2021

Moja známa takto pracovala vo veľkej firme ale bolo to náročné predovšetkým po psychickej stránke. Už dlhšie premýšľala nad odchodom ale nevedela sa k tomu dokopať. Nakoniec jej praskli nervy a dala výpoveď. Našla si novú prácu a nevie si vynachváliť. Niekedy je asi potrebné v živote spraviť takýto krok, keď si s niečím nespokojná. Predsa len, žijeme len raz a stráviť ho v práci, ktorá ťa takto ubíja nemá zmysel.

marca12
6. aug 2021

@kaktusik7777 nema vyznam stracat cas v praci,do ktorej chodis so strachom a si tam nestastna. Privodis si akurat choroby,trpi tym aj osobny zivot. Viem,o com pisem. Presla som si peklom v praci,vyhorela som a dnes si len hlavu trieskam,aka som bola zbabela uz skor odist. Okrem toho,ze trpeli moji blizky,utrpel aj zdravitny stav. Chapem,ze bez roboty nemoze clovek ostat,ale musis hladat nieco ine. A hlavne musis vyvazit pracuva oddych. Cim je horsie v robote,tym viac radosti si musis dopriat vo volnom case.

kaktusik7777
autor
15. aug 2021

@marca12 v novej práci som týždeň takže si len zvykám. Stres opadol takže je to lepšie. Hoci je tam veľká nevýhoda a to sú nočné zmeny a to celych 5 dní. Takže toho sa bojím viac. Ako si na tie nočné zvyknem a ci vôbec a ak nie zmením zamestnanie. 🙂

janula2511
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janula2511
23. feb 2023

Baby, otázka, akú máte pracovnú dobu ?

belindisita
29. júl 2024

@janula2511 flexibilnu 😆