Mali ste strach pred nástupom do novej práce, až taký, že ste tam nakoniec nenastúpili?
Zobrali ma do novej práce, normálne som prešla konkurzom, nemala som žiadnu protekciu. Je to kancelárska práca v štátnej správe, ale ja sa tak bojím, že:
"sa to nenaučím, že to nezvládnem, že nezapadnem do kolektívu" a pod.
Nastupujem po 6 ročnej materskej dovolenke, budem mať od septembra prváka a škôlkarku, cestovať budem do okresného mesta 50km.
Bolo mi na pracovnom pohovore povedané, že až po troch mesiacoch budem schopná sama pracovať a ja sa teraz veľmi bojím, že to bude na mňa veľmi ťažké a zložité.
Bláznim alebo ste si tým niekto tiež prešli?
Ahoj, až tak, žeby som nenastupila nie, ale stres bol riadny. Som v podobnej situacii ako ty, len s tym rozdielom, že ja som do prace nastupila v januari a deti chodili obe este do skolky, dcera ide teraz do školy tiez 🙂 myslim si, že je to normalne, ale hlavne by si mala nastupit. Prijali ta. ostatne uvidis potom, ak sa ti nebude pacit, nebudes zvladat tak vypoved mozes dat, ale kym nevyskusas nevies....ja som tolko krat chcela odist, a akosi si zvykam. aj na pracu aj na kolektiv. Kym mas este niekoho kto ta zauci, mas super...ja som nemala.
Uplne normalne po par dnoch to opadne.50 km je tam aj spat?dost...je to vela zmien a musis si zvyknut.Ja si vzdy poviem, ze ak nebude dobre odidem ved nic sa nedeje mozno Ti to pomoze.
@luccija 50km je jedna cesta iba, budem chodiť vlakom, ale žiaľ nič bližšie nenájdem, keďže bývame na dedinke.
Chápem ťa, tiež by som na tvojom mieste mala stres. Všetko nové - nová práca, zaučenie, podľa mňa veľmi ďaleké dochádzanie do práce, prvák, nová škôlkarka, choroby,.. ale veľmi ti držím palce! Do prace určite nástup.
@majcat No zaučiť ma musia, je to síce administratívna práca, ale odborná, bez toho by to nešlo.
pche, kancelarska praca v statnej sprave, co by som za to dala, predstav si, ze by si robila za pasom na nohach, s ustavicnym dozorom za krkom, a podobne lahodky, tes sa a nevymyslaj
Dievčatá, ja by som najradšej ušla niekam ďaleko, ako ma ten strach úplne paralyzuje a to mám 36 rokov ☹
Nastúpiť samozrejme musím, z jedného platu sa nám nebude dať fungovať.
@duracellko Áno, toto máš určite pravdu, ale strach asi nemá logické vysvetlenie, proste sa bojím, ako malá ☹
@duracellko mas o kancelarskej praci znacne skreslene predstavy.
To len mozog a blbe myslienky Ta strasia🙂
Ver mi...vzdy pred niecim novym mi ide podobne hlavou vobec neviem preco pride den nastupu a vsetko je v poriadku ziadny strach.50 km je teda dost aj, ked vlakom.Pozri na zahodenie nie si, ked po 6 r bez protekcie si to miesto dostala, tak sa tes.Ja som pred vela rokmi pracovala na ministerstve a najradsej by som sa vratila do statnej, verenej spravy.Das to...co sa tyka prace a strachu urcite horsie je aj skolka, snad Ti dieta nebude vela chore plus prvak ma Ti kto pomahat?rano ich bude asi muz nosit, kedze tolko cestujes
Štátna správa má jednu veľkú výhodu, to nie je podnikateľ ktiry sa tá zbaví ak budeš každý druhy týždeň doma s chorým deckom
Budú síce na teba zazerať ale nevyhodia tá
Ten strach je uplne prirodzeny, si zodpovedna osoba, keby si nebola, tak Ti je to sumafuk 🙂 Urcite nech Ti ani nenapadne, ze tam nenastupis!!! Tym by si si len pokafrala sebavedomie a nasledne pokus o nastupenie do inej prace by bol este tazsi. Ved to len skus, za pokus nic nedas. Co najhorsie sa moze stat ak by Ti to aj nahodou neslo alebo by si mala strasnych kolegov/sefku? Proste tam skoncis a budes hladat nieco ine. Nebola by si prva a ani posledna. Tak hlavu hore a urcite to chod vyskusat 😉
@mandzula ja by som ešte dodala, že kancelárie štátnej správy sa delia na dve skupiny, na slušných pracovníkoch, ktorí vedia svoju prácu. A na zakomplexovaných a neochotných zamestancov. Preto veľa ľudí s negatívnou skúsenosťou pohŕda kancelárskou robotou na úradoch.
@autor neboj, urcite si rychlo zvyknes. A ten stres pred nastupom (a este po tolkych rokoch doma), je prirodzeny. A stale, keby bolo velmi zle, svet sa nezruti, vzdy mozes skoncit, ak by to bolo prilis. Robila som v statke 15 rokov, nebudem ti klamat, nie je to uplne jednoducha praca ako si mnohi mylne myslia, no zvladnut sa urcite da a vie byt aj zaujimava.🙂
3 roky dozadu som doslova do tyzdna nastupovala do prace, tiez kancelarska, ale technika, ja som okolo techniky ani nesla. Dochadzala som 60km tam a 60 naspat, dcera skolkara, druha zacala jasle. Navyse taky mega "bonus" bol, ze to bolo v cudzom jazyku. Zaucenie je vsade, kym ta ma kto zaucit, tak je fajn... Uz sa mi stalo aj to, ze som bola hodena do vody a plavaj... Drzim palce, najviac sa zrejme obavas tej velkej zmeny... Utrasie sa to, neboj. Len ten seprember bude trochu chaoticky...
@daniela1911 na takych ludi natrafis vsade. Ja som sa pozastavila nad tym, ze mnohi ludia ani len netusia, o com tato praca je, vyzdvihuju len svoju manualnu, hoci by si na tom urade so svojim vzdelanim, skusenostami a schopnostami ani neskrtli.
neboj. Ved co najhorsie sa moze stat? 🙂 ze ta prepustia? Na tom zivot nestoji a nepada. A ked ti nieco nepojde, tak si povedz, ze kazdy niekedy zacinal a urcite to pre neho nebolo jednoduche. Na zaciatok si zober notas + pero a vsetko co ti povedia si zapis 🙂 Nebudes si musiet pamatat milion informacii naraz a ked na nieco zabudnes alebo si budes musiet prejst znova, tak si to len precitas.
Drzim palce. Urcite to dopadne dobre.
@pribinak S deťmi nám našťastie budú pomáhať starí rodičia, moji aj manželovi bývajú v dedine, kde my, tak pokiaľ to budú bežné škôlkarske choroby, babičky nám pomôžu, aj s vyberaním zo škôlky a družiny.
To cestovanie ma tiež trochu desí, ako to bude hlavne v zime, ráno za tmy, poobede za tmy. Najväčší strach mám naozaj z toho, že sa to nenaučím, že to bude nad moje sily a z celej tej zmeny, rodina bude musieť začať úplne inak fungovať.
@autor ale ten pocit, že zarábaš, ten bude na nezaplatenie. Dochádzanie budeš mať divoké, no zas pracovná doba, a ešte ak majú zavedený pružný pracovný čas, to je niečo, čo pri deťoch fakt oceníš.
A rodina bude čoskoro fungovať možno lepšie ako keď si doma, človek si len musí nastaviť dobrý manažment, lepšie využívať čas.
väčšina ľudí chodí do a z práce za tmy. Je to úplne normálne. Aj zmena je normálna. Niečo končí, niečo iné príde. A teš sa, že si v kancli. Žiadne poobedné, nočné, víkendy, sviatky doma.
Áno, rodina bude musieť inac fungovať, preto si nenakladaj viac ako zvládneš. Prerozdel si zodpovednosť s mužom, nesnaž sa mať všetko doma porobené ako si mala doteraz, pretože to ta bude ešte viac stresovat.
Prácu zvladnes, toho sa neboj. Hlavne sa neboj pýtať, keď niečo nebudeš vedieť. Nie je to žiadna hanba. A nenechaj sa rozhodiť nepríjemnými ľuďmi. Takí sú všade a nedá sa im vyhnúť len sa treba s nimi naučiť žiť.
Nevyskusas, nedozvies sa. Ak si ta vybrali, tak blba asi nebudes 😉 . Prestan sa bat, skodis iba sebe. Poloz si otazku, co mozem urobit preto aby som to zvladla? Drzim palce.
Neboj sa, cestovanie zvládneš, tým vlakom je to v pohode. Keď máš aj pomoc s deťmi bude to fajn, hlavne taká ta psychická nepohody odpadne, keď budeš vedieť, že po blízku sú starí rodičia. A v určitých prípadoch už aj tieto inštitúcie povoľujú HO. Určite sa to naučíš a budeš super. Na Vianoce už budeš ako ryba vo vode a ani si nepošenieš na túto diskusiu ☺️
Ale neprehanaj... Jasne, ze sa to naucis. Ved nejdes do atomoveho labaku... September budes mat chaoticky, prvy tyzden bude uplne des, druhy tyzden uz bude trochu lepsi, ale este stale chaos, kym si najdete system... Ale na konci septembra to uz bude ok. Cestovanie, no budes cestovat ako milion ludi dalsich... Este stale mozes chodit autom (ale je to extremne nakladne)...
Este kym som bola na svk, tak tiez som robila v jednej firme, tiez technika, tam som bola brutalne hodena do vody, to bolo este pocas skoly, pracovne skusenosti v tej oblasti 0 bodov. Ta, na ktorej miesto som sla, bola uz prec, sef mega pedant, s tamtou boli dlhorocna dvojka zohrata... Po mesiaci a pol som skoncila... V druhej robote by robota nebola tazka, ale znova mimo mojho odboru (prijali ma tam kvoli jazyku) a kolektiv bol desny. Same ohovaracky, osocovacky a riesenie 🍑ovin. Tak som na konci skusobnej dala vypoved a dosla za muzom... O chvilu ma po materskej caka tiez zmena prace, lebo moja firma sa prestahovala a budem ju musiet zmenit...
Ak si vybrali práve teba a bez znamosti, tak si určite šikovná. Začni si trochu verit. Začiatky budú ťažké ale zvladnes to 💪
Nepodceňuj sa tak
Štátnu správu určite zvládneš, tam robia traja ludia to, co v sukromných jeden. Inak gratulujem, plat síce tabulkový, odmeny podla sympatií, ale nenadrieš sa.
Upokoj sa. Prešla si konkurzom, asi si Ťa nevybrali len tak pre pekné oči. Ver si, zvládneš to 🙂
Však to je prirodzene že máš obavy, veď si 6 rokov doma a riešiš úplne iné veci