Ahojte baby,
potrebovala by som radu. Nastúpila som ešte len teraz do novej práce. Začiatok bol v pohode, no neprešiel ani mesiac a už mám strach tam chodiť. Moja vedúca ma na mňa veľké nároky. Keďže robím v obchode tak chce aby bolo všetko rýchlo povykladane na mojom úseku. No lenže ja keď robím nieco rýchlo tak robím aj chyby a to sa jej nepáči a začne byť hnusná na mňa. Ja uz neviem čo mám robiť. Rozmýšľala som aj nad výpoveďou ale nie som si istá. Alebo aj nad PN som rozmýšľala a behom pn by som si hľadala niečo iné. Naozaj neviem co mam robiť. Snúbenec pracuje v tom istom obchode len na inom oddelení. Alw nemame spoločne smeny. Najprv mi poradil aby som to ešte vyskúšala a dala tomu šancu. No keď videl ze mi je každé ráno zle tak zmenil názor a povedal mi aby som šla na pn alebo dala vypoved. Moja rodina mi hovorí aby som to vydržala ze aj tak každý to mal ťažké. Lenže ja uz cítim ze začínam mať z toho zdravotné a aj psychické problémy.
Poraďte prosím.
ešte vydržať a zároveň si hĺadať niečo nové
Tak PN podla mna jednoznacne nie je riesenie. Ak ano, tak fakt len kratkodobe, takze bud by som dala vypoved, ak sa tam mas takto trapit, lebo tvoja veduca ina nebude proste. Ale pokial nemas najdenu inu robotu, tak by som si najprv nieco nasla a az potom odisla, nech si poistena.
ako pise @deti95060810 v praci zostan a hladaj si novu pracu. Ono ked budes mat pocit, ze ti to tam skonci lebo najdes nieco nove, tak sa ti ulavi. PN si zober na novy pohovor.
inak ja neviem čo očakávaš od novej práce - pracovať treba všade. Nenapísala si, v akom zmysle je hnusná - či kričí, je arogantná, alebo len si povie svoje. Nečakaj, že inde to bude iné. AJ v novej práci budeš mať možno takúto vedúcu alebo kolegov. Skôr by som sa zamerala na to, prečo nestíhaš a ako rýchlo pracuješ a prečo robíš chyby. Či ťa niečo nerozptyluje.
Mala som kolegyňu, ktorá chodila z práce do práce pretože: jej verzia - blbá vedúca, každý ju uráža, ohovára, nepríjemní kolegovia, skutočnosť - počas prac.doby stále riešila súkromné tlefonáty, filmy, seriály a keď už išla niečo robiť tak rýchlo rýchlo, lebo nespravila nič a všade samá chyba. jasné, keď sa nemôžeš na niekoho spoľahnúť a len opravuješ chyby, tak nadávaš. Zobrali sme ju k nám, lebo ved stále má smolu v práci a až pootm sme zistili, že chyba je v nej a nie v šéfke, kolegoch.
Koľko máš rokov? Mesiac je nič, ešte sa len zaucas. Niekto sa naučí veľmi rýchlo a niekto pomalšie. Ja som tiež taká, všetko mi trvá...ale takto utekať keď ti niekto niečo povie to je také jednoduché, to môžeš meniť zamestnania každý pol rok lebo všade sa niečo nájde čo sa ti nebude páčiť.
@simona2001 ak ti ma byt zle, skus sa poobzerat po niecom inom. PN nie je riesenie, je to vyuzivanie systemu - ak skutocne nie si praceneschopna, potom si hladaj popri praci (pozor, aby ti neuplynula skusobna doba) alebo daj vypoved. aj ked vela ludi sa hodi na PN, no keby to tak robil kazdy, tak by peniaze isli iba na peenky
inak ja len žasnem, že koľko ľudí využíva PNku len aby nemuseli do práce a sú zdraví.
Mne sef po tyzdni povedal,ze sa so mnou tazko pracuje🤦♀️Lebo som sa pytala na veci,o kt.som nemala ani paru a chcel odomna hned vysledky. Normalne ma nasral. Ale ked mi kolegyna povedala,ze on je taky na vsetkych,tak som si to nevsimala a nakoniec ma po takmer 3r.prosil,aby som tam zostala. Az tak zle sa so mnou pracovalo. Treba vydrzat,este aspon mesiac,mas 3 mes.a mozes skoncit aj posledny den skusobnej doby. Nic ta tam nedrzi. Este tak rozmyslam,ze ake chyby sa daju robit pri vykladani tovaru.🤔
@simona2001 to tu ťažko poriešime keď nevieme aký je objektívny stav. V každej robote budú od teba vyžadovať nejaké tempo a čo najmenší počet chýb.
Robota je niečo iné ako potulovať sa doma po byte, sem tam do niečoho “pichnúť” na druhy deň možno dorobiť a možno aj nie. Máme teraz tiež mladú kolegyňu, vedúca síce na ňu nekričí, ale my už mame toho plné zuby. Spomalený film, veľa veci nedorobenych, vyhýba sa riešeniu problémov a keď sme sa s ňou rozprávali, tak sa nam zdôverila, že ona tak rýchlo nemôže robiť, je vystresovaná, nemôže spať, jesť , je toho na ňu priveľa, je zmorená z toľkej roboty a chce dať výpoveď. A toto rozpráva ženám, čo mame buď blízko k 40, či viaceré k 50, doma deti, jedna dokonca 3, z toho jedno 2 ročné a nemáme problém ani fyzicky ani psychicky robotu zvládať a doma ďalej fungovať. Čumeli sme ako puci - mladá 26 ročná, bezdetná, mama s babkou ju jedlom zásobujú, celé dni môže po robote ležať v posteli… katastrofa a to nie je prvá, toto k nám chodi v pravidelných intervaloch - hlavne sa nenarobiť, najlepšie sedieť na zadku a peniaze nech sa za to vysedávanie a nič nerobenie sypú.
Celkom by som chcela vidieť tu strašnú rýchlosť, čo od teba očakávajú a chyby, ktoré sa dajú robiť pri vykladaní tovaru…. Nájsť ešte jednoduchšiu robotu bude dosť ťažké
@kvetinka75 ja to nevyužívam. Volala som s mojou psychologičkou a ona mi povedala ze to mam žalúdočné nervy porušané. Odporučila mi aj psychiatra. Takže v pondelok tam idem. A ináč vykladanie tovaru...to som si aj ja myslela ze to nič nie je. A robím poctivo...neflákam sa v práci. A ešte keď robím na mliecnom oddelení tak to je dosť zložité...aj šéfka povedala ze na tom oddelení nikto nevydržal dlho. Takže to o niečom hovorí. Lenže ťažko to budem niekomu vysvetľovať.
@sisaka úplne s tebou súhlasím. Ja tiež makám, práca, domácnosť a neviem čo ešte a keď vidím niektoré tie mladé baby. Čo by robili keby mali zodpovednejšiu robotu?
@simona2001 moja dcéra 21 ročná pracuje v obchode - brigáduje popri škole. Niekedy majú také fofry že príde domov vyšťavená. Max. čo tam spraví niekto zle, že zle vydá peniaze. Ale zle vyložiť tovar? TAm bude podľa mňa iný problém.
Mozno to skor nie je praca pre teba. Co ak prave ty nevies mat take tepmo, ake si ta pracovna pozicia vyzaduje. Vies ono to moze mat dva pohlady. Ale tak ak to to ma robit taketo zdravotne problemy, tak by si mala ist aspon na PN a popremyslas nad tym, co dalej
@bozzie hľadám si inú prácu. Ako šéfka z terajšej práce mi po telefóne povedala aby som sa dala zdravotne do poriadku a potom sa vrátiť. Ale uvidím ako budem po zdravotnej stránke. Viem ze každá práca je ťažká a nie je to prechádzka ružovou záhradou...ale asi vážne táto práca není pre mna a musím si nájsť niečo iné.
@simona2001
Z novej práce by si mala byť plná eufórie a všetko by sa ti malo páčiť a vidieť všetko lepšie ako bolo v predošlom zamestnaní. Tuto čosi ale nie je v poriadku podľa mňa. Pravdepodobne si v skúšobnej dobe ,tak ja na tvojom mieste by som ráno zavolal,že končím a nech si to aspoň pár dní skúsi pani vedúca,pokiaľ nezoženie niekoho ďalšieho. Roboty je habadej a zvlášť tak zaplatenej ako v obchode(predpokladám že nemáš 1500+),tak keď budeš chcieť na ďalší deň máš nové zamestnanie.
@nepic chcem si nájsť inu prácu...no momentálne sa musím dať zdravotne doporiadku. Lebo nechcem byť stále na pn...chcem ísť do práce
hľadať novú robotu.. však nepracuješ v segmente, kde je boj o každé voľné miesto.. myslím si, že podobný flek si nájdeš bez problémov 🙂 ja by som neostávala v toxickom prostredí alebo takom, kde nie som spokojná, resp. sa ku mne nesprávajú pekne
daj s ana pn, to je si myslim, ze v tvojom pripade a v tejto situacii to najlepsie co mozes spravit, teda ak s tym ani lekar nema problem
@7lenka11 to mi povedal aj moj snúbenec
@charlottha lekár s tým nema problém. Práveže s mysli ze je to najlepšie momentálne pre mna. Aspoň dokiaľ sa nedám do poriadku. Určite nechcem byt stále na pn. To nemá zmysel. Radsej do práce...len sa dat dokopy
@miriam11 ja som toto istý čas aj robila a rozmýšlam, v čom je problém, že to nezvláda. Bolo by dobré keby objasnila situáciu, koľko toho vlastne má na starosti.
To že niektorá z vás robila to isté a zvládala to neznamená že aj druhá to musí zvládať..Ani ja som nezvládala prácu vo výrobe a pri tom to bolo na.pohľad jednoduché a zvládali to aj mladé dievčatá alebo staršie tety...no a čo..Tiež som chodila pol roka do roboty že som vracala bolo mi zle nevládala som nič...a potom som si povedala dosť odídem aj keď ešte nebudem mať nájdenú robotu...ani nie o mesiac som už pracovala a som spokojná robota ma baví, ide mi to a nechodím do roboty zo stresom...
@dagas preto sa pýtame, čo nezvláda, nech to objasní, čo je na tom nepochopiteľné.
@simona2001 Určite to nehroť a pokús sa odísť. Ja sama som bola v toxickom pracovnom prostredí v strašnom kolektíve žien, kde som bola stále pod ich dohladom a neustále hľadali na mne chyby a vymýšľali si o mne sprosté historky, len aby pošpinili moje meno. Najhoršie bolo, že potom som aj chyby robiť začala, keďže som bola pod stresom. Ale ak už ťa to ovplyvňuje zdravotne, je na čase odísť. Ja som začala mať z toho napätia črevné problémy, išla som na pn a po jej skončení ma prepustili. Ešte keď som odchádzala, videla som tú neskutočnú radosť v ich očiach. Ja som potom len ľutovala jediné - že som neodišla sama a skôr.
Ja by som to spravila takto : skontaktovala by som sa s vedúcou, aby sme sa stretli medzi 4rmi očami. Úprimne by som jej povedala, ako sa cítim, že namna tlači a pritom som tam nová a nie ešte taká zbehla tak samozrejme robím chyby a som si ich vedomá aj sa ich snažím odstrániť ale to neznamená že už žiadnu neurobím, nerobím to ale náročky.. opýtala by som sa či to má nejaké riešenie, či je ona ochotná sa ku mne chovať ľudsky, alebo mám odísť. V skúšobnej lehote nie je problém odísť zo dňa na deň.. je predsa aj v jej záujme aby si zamestnanca udržala a cítil sa tam príjemné.. alebo jej viac vyhovuje každý mesiac hľadať nového a zaúčať ho..
Aj ja som teraz nová v práci, viem že som urobila pár chýb, ale snažím sa fakt že dosť.. verím že sa to bude zlepšovať a snáď si to aj niekto všimne.. naša spoločnosť sa ale snaží fakt zamestnancov motivovať v tom aby sa tam každý ku každému správal dobre a tak to aj oplacal.. nevravím že tam je všetko ideálne, ale vidno ako si na tom zakladajú a je to aj cítiť.. mali sme toľko školení o ich pohľade na kolegialitu, že si myslím že väčšine sa to dostalo pod kožu.. a veľmi sa mi páči výrok zakladateľa čo tam zaznel.. "chyby nerobi len ten, čo spí".. to je pravda a na to by mal myslieť každý kto pracuje s ľuďmi, ale myslieť na to aj v súvislosti so sebou samým.. robiť chyby je normálne, dôležité je ich skúsiť neopakovat pričasto..
@miriam11 pravdepodobne nezvlada sledovat datumy, kedze to je viac menej jedine, na co mas davat pozor. Najdlhsia spotreba dozadu/dole, ktora konci najrychlejsie dopredu. Inak si neviem predstavit, ake ine chyby by mohla robit.
@sisaka toto je cista pravda, ja neviem, co za generacia to teraz nastupila, ale katastrofa. Mam pod sebou cca 10 ludi vo veku od 19 do 23 rokov a mozem povedat, ze 2 ludia su ok. Zo zaciatku to slo horsie, ale za pol roka krasna zmena. Zvysok katastrofa. Nie len ze pomali, ale aj nesustredeni, pravidla - nieco take nepoznaju, aj ked ich podpisali, normalne sa nam vsetkym zda, ze len skusaju nasu trpezlivost. Ziadna iniciativa, ziadny sedliacky rozum, ked im nieco dovysvetlujes, o 5 sekund sa ta na to iste opytaju, lebo ani nepocuvali, co si hovoril. Zopakujes to a aj tak z 3 veci spravia len 1. Absolutne sa neda na nich spolahnut. No, lenze nema kto robit, tak pre vedenie je kazdy dobry a my sa s nimi musime natrapit.
@amelie2017 tak s tými mladými mám podobné skúsenosti. Mám v jednej práci pri sebe 3 mladých ľudí. Niekedy som radšej, keď zostanú doma a radšej si tú robotu spravím sama. Mám to rýchlejšie ako po nich ešte kontrolovať a naprávať chyby. A keď ich na to upozorním - v dobrom, aby som si aj ja v budúcnosti ušetrila čas a robotu, tak sa ešte odujú a vraj ich buzerujem. Naposledy som ich nechala , nech si to všetko opravia sami. 1 z nich dal výpoveď, že on toto robiť už nebude, že je to na nervy. Chápeš? On porobí chyby, má si ich opraviť a on sa ešte urazí, že čo od neho chceme? Kamarátkin muž minule riešil prúser, lebo mu neprišiel šofér a tovar mal byť v obchode. Volá majiteľ, čo sa stalo, a mladý že je po žúrke, tak si chcel pospať. Ani nedal vedieť.
Ved normalne sa postav k tomu celom.
Pracuj, ale aj si hladaj pracu niekde inde. A zabudni na PN, prosim ta! Naozaj chces, ze nebude na liecbu pre tazko chore deti, lebo ty budes sediet doma v teplucku a poberat PN?
Plus, lepsiu pracu si s takou referenciou nenajdes.. ked budes na dalsom pohovore hovorit, ze si po mesiaci odisla na pn, lebo si nevychadzala so sefkou, nezoberu ta nikde.
@simona2001 no mať takúto vedúcu, nič moc. Vzťahy sú dôležité. Ale robíš v obchode, máš povykladať tovar - to je až také ťažké mať to všetko vyložené? Aký úsek máš na starosti? Treba sa naučiť robiť primeranou rýchlosťou a aké chyby robíš? Vieš, keď niekde chýba tovar, treba ho doložiť a to čím skôr. Ja keď som videla ako sa niekde šuchcú, sama som to chytila a rýchlo vyložila. Neviem čo za chyby môžeš robiť pri vykladaní tovaru. V každej práci budú od teba vyžadovať mať prácu hotovú čím skôr. Treba sa na to sústrediť a nenechať sa rozptyľovať