Strach a depresia z novej práce

lucia851
17. sep 2021

Ahojte liečim sa na depresie a úzkosti. Mam nastúpiť od pondelka do prace po niekoľkých rokoch a na osem hodín. Mam z toho strach aj depresie, nemôžem v noci dobre spať. Ešte aj počasie sa zmenilo. Lieky užívam ale ja neviem co to so mnou zas je. Ako mám prekonať ten strach?

kitycat
17. sep 2021

A aku pracu budes robit? Je to nieco co nevies, ze mas strach? Ja zboznujem toto dazdive septembrove pocasie 😊

ivik4
17. sep 2021

Povedat si, ze aj ten najhorsi den ma len 24hod a v tvojom pripade prac.doba 8 . Druhy x to bude uz lepsie,neboj. Ja som si po rokoch doma uvalila na krk vlastny salon ,poplatky ,zodpovednost. Cize na stres ani nemyslim ,nemozem😃🙄. A z pocasia sa mi chce akurat tak 🤮 .. nenavidim jesen, uplne najviac ako sa da 😐

pseudomonas87
17. sep 2021

@lucia851 skús si nájsť na Tom niečo pozitivne, niečo zarobis, budeš si môcť niečo pekné kúpiť, spoznáva nových ľudí a nakoniec sa ti tam možno zapaci.niekedy má strach veľké oči.

pribinak
17. sep 2021

Ale to je aj trosku prirodzene, že máš strach. Ak si toky nepracovala tak je to pre teba velka zmena
Pocasie je ok, je už je jesenný mesiac.
Treba sa pozitívne nastaviť a brat to celé ako výzvu a novú udalosť v živote

sslobodnamama777
17. sep 2021

Keby si nenastupovala do práce, cítila by si sa lepšie?
Dopredu sa neobávaj, vzdy mozes prácu zmenit, povedz si, ze ved vyskusas, za to nic nedáš, ak nebude dobre, pohladas inú.
Nebudu Ťa tam týrať hádam. Budeš lutovat ak nevyskusas. Ale ked pojdes, budes mat skusenost.

janulka182
17. sep 2021

@lucia851 presne viem ako sa citis. tiez som to mala, ked som mala po 8 rokoch doma s deckami nastupit do prace. ten strach z noveho, nepoznaneho.... uplne ta chapem. ale my nikdy nevieme ako to naozaj bude. preto nie je dobre si to vopred predstavovat, pytat sa samej seba, ci to zvladnem. a vies co? nakoniec realita bola uplne ina ako vsetky moje obavy. do prace chodim rada, vobec to nie je take strasne. tak sa neboj, aj u teba to moze byt tak. a hlavu ti tam isto nikto neodtrhne.

pelian
17. sep 2021

To je prirodzené pred nástupom do novej práce by som povedala, ale časom sa to poddá a bude dobre 🙂

dankanka
17. sep 2021

@lucia851 ahoj. Ja den pred nastupom ani v noci nespim :D. Je to normalne. Praca ti velmi pomoze, potrebujes mat rezim a niekam chodit. Proti strachu a uzkosti sa bojuje tym, ze presne to robime, coho sa bojime. Ja sa tak bojim vysok, preto hladam rozhladne v sirokom okoli, aj ked vzdy len o krok vyssie, dalej, je to uspech. Nedaj sa strachom prevalcovat. Zivot vie byt aj pekny. Zelam vela uspechov!

295anicka
17. sep 2021

držím ti prsty 🙂 buď silná 🙂 všetko to zvládneš 🙂 skús si nájsť niečo na tom pozitívne 🙂

lealikk
17. sep 2021

Myslim si, ze by si sa mala tak vnutorne nadstavit, ze to bude proste vsetko dobre a vsetko skvelo zvladnes. Uvidis najdes si tam nejaku kamosku a vsetko to bude ok. Po tolkych rokoch by mal podla mna kazdy z toho stres

luccija
17. sep 2021

@lucia851 je to normálne pár dní budeš mať stres z nového, v noci sa budiť...ver si viac veď, keď to bude zle, tak skončíš.Ides vybehnúť zo zabehanych koľají mimo komfortnú zónu a preto si neveríš si nervózna.Vzdy môžeš skončiť po 3 dňoch, ale nevzdávaj to dopredu bude to dobre🙂

lucia851
autor
17. sep 2021

@kitycat idem do Peter Vetter do sušeného ovocia, a neviem co ma tam čaká. A ešte keď je takto vonku sychravo tak mi je horšie

lucia851
autor
17. sep 2021

@pribinak ale ja práve na jeseň mávam depresie

kitycat
17. sep 2021

Tam ta urcite caka klud.

Nakolko budes pracovat s tovarom a asi aj peniazmi uisti sa, ze si pokladnu pri prevzati aj odovzdani prepocitas, nestriedajte sa 2 na pokladni nebudete vediet kto zle spocital. Tiez si skontroluj, ci markujes spravne oriesky ci ovocie aby pri inventure neboli rozdiely. Vsetci sme boli v praci v prve dni nervozni 🌄

lucia851
autor
17. sep 2021

@kitycat tam nebudem na pokladni tam sa nepredáva ako v obchode pri pokladni. Tam sa báli iba to ovocie a orechy

luccija
17. sep 2021

@lucia851 bola si dlho doma v robote nebudeš mať čas myslieť, že Ti je zle🙂a nevyzerá to zle nebudeš robiť so zákazníkmi, žiadne tabuľky v PC...na depresiu najlepši liek vypadnúť medzi ľudí mať s kým porozpravat...

lucia851
autor
17. sep 2021

@luccija ja viem, musím vypadnúť lebo doma mi doobeda harasi