Dobrý deň. V októbri som dostala za november stravné lna stravnú kartu v hodnote cca 93€ . Odvtedy som bola na PN a dala som výpoveď a vo výplatnej páske mi tento mesiac prišlo strhnutie za stravné až 113€. Je možné, že ešte niečo dorovnali za minulé mesiace,alebo tam je nejaká prirážka?
Ja viem a rozumiem. Ale nerozumiem prečo,keď som mala stravné 93€ na mesiac tak mi strhli o 20€ viac. Že či je tam nejaká prirážka,alebo z akého dôvodu strhli viac než mi prišlo za ten mesiac.
každý mesiac má iný počet pracovných dní , ale 20 je fakt dosť, najlepšie zavolaj na mzdové, aby ti vysvetlili
Obavám sa že je to v poriadku, na konci roka v niektorých firmách (možno len štátnych) sa dorovnáva celý kalendárny rok. Mne to napríklad vyslo tak tento rok že za december som nedostala ziadne stravné ale naopak som musela 5 stravných jednotiek vrátiť ( koli služobným cestam mi to tak tento rok vyslo). Ale samozrejme môžeš zavolať mzdárke, ona ti to skontroluje pripadne vysvetlí. Ale môže to tak vyjsť (je to za celý rok resp. obdobie kedy si tam bola, nie len za posledný mesiac).
@elenka.k 20e sú tri- štyri stravné jednotky, to je nic (neaka PN alebo dovolenka ani si nevšimne).
Ale aj mňa tento rok zaskočil neviem ako to rátali ale vraj dobre. Inak na toto chodia celkom neprijemne kontroly a sú vysoké pokuty neoplatí sa pokúšať okrádať zamestnancov na stravných lístkoch.
@zeldia myslela som si, že to bude nejaké dorovnanie. Napísala som jej mail. Ďakujem ešte som v Tom trošku nováčik a nemám toľko odpracované. 🙂
Dobre si urobila, treba sa spytat, ale asi to bude dobre vyrátané.
My sme dávali každému zamestnancovi na začiatku roka 5SL navyše na nadčasy, po PN a pod. Keďže sa stravné musí dávať dopredu, aby sa náhodou nestalo, že niekto nebude mať načas. Ak by si to totiž dostala pozadu, platia na to iné pravidlá a odvody. Priebežne to kontrolujeme a dorovnávame. V prípade, že človek končí, je toto stravné úplne vyrovnané.
nárok na stravné je pri odpracovaní viac ako 4hodín za deň. keďže si bola PN, nárok na neho nemáš