Ahojte,
dostala som pracovnu ponuku - jednalo by sa o pracu na zivnost, vylucne z domu (obcas stretnutia, obcas porady- cca raz za tyzden v terene)
Firma aj ludia vyzeraju fajn, ale trosku sa toho bojim.. Home office ma na jednej strane laka - predstavujem si, ze si pocas dna aj pustim pracku, vysavac, stihnem ist po dieta do skolky a ked tak dorobim vecer (nie je to uplne viazane casovo)
Ale na druhej strane sa bojim toho home officu, ci to nebude uplne na maslu, pracovat sama, som kontaktny clovek a aj praca je asi narocnejsia..
Praca vyzera zaujimavo, z jednej casti je v obore v ktorom by som velmi chcela nabrat skusenosti, z druhej casti je to nieco nove, coho sa trosku bojim, ale raketova veda to zas nie je 🙂
Momentalne mam pracu, ktora ma extra nebavi, ale nevadi mi a nie je stresujuca..Co je fajn, lebo mam trosku sychicke problemy - hlavne uzkosti...Nerobim ziadne nadcasy a cez obed si mozem vybehnut aj na hodinu a pol.. Praca ma uz asi moc nema kam posunut a financne je to take biednejsie, hlavne je to tiez na zivnost a v cistom je to o 450 eur menej ako by som dostala v novej praci..
Laka ma nova praca, ale zaroven sa toho bojim..Ludia su tam zvyknuti robit nadcasy (zaplatene) ale ja na nadcasy nemam moc priestor, co som teda zdoraznovala..
Co by ste robili? Dakujem za odpovede 🙂
ako vravi Jaro Slavik "nevyskusas - nevies" 😉
@denden77 hej, len uz som dvakrat tak skusila a vratila som sa :D a tretikrat by ma asi uz dorazili..a v meste kde zijem nie je moc prilezitosti, tak sa jednoducho celkovo bojim..
Pracovala som v administrative, home office povoleny max.4 dni/mesiac. Sen kazdeho zamestnanca bolo viac dni. A pre mna to boli tie naj pracovne dni, hlavne home office v predvikendovy piatok alebo v lenivy pondelok. Samozrejmostou bola pustena pracka, uvarenie obedu pre seba a vyzdvihnutie deti zo škola/školka. Novu pracovnu ponuku by som urcite aspon vyskusala. Ako sa hovori: "Zmena je život". A tie platene nadcasy verim, ze nie su povinne a nutne kazdy den. Manzel tiez nema az-tak casovo viazanu administrativnu pracu, ani pocas home office. Co neurobi cez den, dokonci vecer - ziadny problem, ak s tym ani vedenie nema ziadny problem.
Homeoffice je veľmi náročný na sebakontrolu. Na jednej strane extrém "tu spravím toto, tam zájdem do škôlky, do obchodu, tu ešte trávnik pokosím" a práca pomedzi to žiadna, a na druhej strane "sedím tam od rána do večera a ani sa najesť nestihnem".
na živnosť je to také trochu neisté, si myslím, ja by som ostala.
Ahoj, ja ked robim z domu, nestihnem sa ani na jest ani ist na wc, zavisi ako narocnu pracu budes mat. Teraz po 4 mesiacoch mi uz vyslovene chyba ten kolobeh - skola, praca, hoci prve tyzdne som sa tesila, ze nemusime nikam chodit. Dalej je dolezita sebadisciplina, aby sa clovek neopustil a nestravil cele dni v pyzame atd. Ja uz po mojich skusenostiach, keby som mala pracu bez stresov, casovo vyhovujucu, bez nadcasov, drzala by som sa jej zubami-nechtami a nespekulovala by som ;)
robila som y domu kým bol syn maličký a potom počas škôlky stále chorý, vtedy to bolo super, ale teraz je už veľký a ja potrebujem vypadnúť z domu a byť aj s ľuďmi, mne vyhovuje kancelária mimo bytu
robím home office prvy raz v zivote, akurat mi konci skusobna doba, vzala som tu pracu skrz to ze moja predosla skoncila kvoli korone a dostali sme vsetci vypovede a toto sa mi naskytlo zrovna... ten prvy mesiac sa dalo, bola izolacia celkovo, tak mi to tak neprislo ze som zavreta,proste boli vsetci.... druhy mesiac mi to zacalo dost liezt na nervy, vyriesilo to vino :D ale teda alkoholikom sa stat nemienim takze som to stopla, potrebujem kontakt s ludmi a pohyb a aktivnu pracu na ktoru som bola zvyknuta.... nie len presuvanie sa z jednej miestnosti do druhej... mam pocit zbytocnosti proste. este cez leto to nejako prezijem, a s novym skol.rokom kedy zacne novy kolobeh, si zacnem hladat zrejme cosi dalsie.... alebo aspon nieco na par hodin popri tomto....
ja MILUJEM svoj home office. Dlhsie spat, v klude kavicka, ziadne vymyslanie outfitu a malovanie, vlasy robit... Ak mam vela roboty, mozem sa sustredit, nevyrusuju ma kolegovske rozhovory (co je v open space fakt peklo pre mna), nie je problem robit dlhsie, odpada aj cestovanie domov. Ak nie je co robit, mozem si upratat, kuknut telku, bruzdat po internete. 450 eur je velmi pekna sumicka, ja by som nevahala. Radsej tichucky home office ako hlucny kolega.
Aj mne vyhovuje home office.
Vyskúšať novu pracu
Ja by som do toho šla .. všetko je zo začiatku ťažké ale zvykneš si dostaneš sa do toho 🙂
Milujem home office 😉
Veľmi závisí od povahy, ja takto fungujem od nástupu na MD a neviem si to vynachváliť. Tiež raz za týždeň idem do prace osobne, inak všetko z domu, 1/2 roka mám ale aj inú aktivitu, kde som fyzicky v kontakte s ľudmi. Pred nastúpim na MD som si to tiež nevedela predstaviť, lebo som bola v kontakte s veľkým množstvom ľudí, riadiaca pozícia, veľmi zíva a rôznorodá práca. Ako som ale vyskúšala HO, nemenila by som..Ten občasný kontakt mám a posledné, čo mi chyba sú nálady a problémy druhých ľudí, ktoré som denne musela riešiť. Obdobie, ktoré teraz prežívam s tým, že mám dieťa, som s ním doma a zároveň riešim HO považujem za najkrajšie a najšťastnejšie v mojom živote.
@lucinka1988 pracujete hned od začiatku materskej pri malom bábätku? Da sa to stíhať? Ja by som tiež chcela z domu robiť aspoň na par hodín, len neviem ci nebudem mat nejaké náročné bábätko 🙂
@lucinka1988 pripojim sa kedze to tak vyzera ze budem neskor na HO
ja mam len home office....uz 13 rokov, popri tom 3 deti😉 vsetko sa da stihat, dokonca este lepsie ako ked si vyslovene v kancelarii...popri praci este aj domacnost sa da poriadit....ja si nemozem vynachvalit 😉
Ja som mala vzdy moznost aj home office. Co som pri detoch aj vyuzivala - zavolaju zo skolky, ze dieta ma problem, sklapnem notebook a idem.
Teraz pocas corony IBA doma, plus home schooling atd. - to je na slucku. Ano, nejak som so sklbila. Ale uz sa fakt tesim do roboty.
Vyhoda, ze pustis napr. tu pracku - namiesto pokecu pri kavicke vyuzijes cas inak.
ALE musis sa vediet dokopat pracovat, to ano.
Nikdy nepracujem v pyzame v home office, vzdy sa prezleciem. Podla mna je to iba sila zvyku.
A zvladla by si i robit dve prace ak si pri tej druhej neni viazana casom? Po mesiaci uvidis a rozhodnes sa co ti vyhovuje...
Ja som introvert a vyhovuje mi HO, teraz pocas korony sme cely cas doma a ja som asi jediny clovek, ktoremu nevyhovuje navrat do starych kolaji😄 nechybaju mi ludia, nechyba mi hodinove cestovanie tam a naspat, to ze sa musim rano obliekat a malovat. Ked nemam co robit, tak upracem, navarim, pocitam si knizku, kuknem serial😄 A ani raz sa mi nestalo, ze by som ostala v pyzame. Pekne vstanem, wcko, kupelka, pomaly si spravim ranajocky a kavu a notebook je uz davno zapnuty (a.k.a som v praci).
Ale zalezi od toho aky si ty typ cloveka a aku pracu budes robit. Ja aj ked mam vela roboty, nerobim dlhsie ako 8 hodin a mozu sa aj na hlavu postavit 🙂
Ale ja nemam deti, kolegovci co maju, uz tak nikdy ostat doma nechcu😄
@s_a pracujem od začiatku v podstate nepretržite, keď bol malé bábätko, toho času bolo oveľa viac ako teraz, keď má 2 roky, lebo spával dosť cez deň, ale inak bol veľmi náročný. Tak vždy keď spinkal, riešila som prácu, výhodou je, že nemám fixný čas, kedy musím byť za PC, ide len o to, aby bola robota urobená, keď 1-2dni nemám čas, o to viac urobím další deň. Veľmi závisí, ako si to žena nastaví a či ma motiváciu takto fungovať, vtedy sa dá všetko. Ja som to veľmi chcela kvôli odreagovaniu a aby som aj nevyšla z cviku atď, veľmi mi to pomáha cely ten čas na MD ostať psychicky vyrovnaná, plus aj príjem je veľké plus..Teraz mi už malý nespáva, je to trochu horšie, ale zase sa vie sám zabaviť, ak potrebujem- naučila som ho to a vysvetlila, tiež to chvíľu trvalo, kým to pochopil, ale už je to fajn. Pomoc v rodine mám hlavne od manžela,teda jedine od neho. Väčšinu ale aj tak riešim, keď je on v práci a ja s malým sama. Boli aj náročnejšie obdobia, keď mu išli zuby a bola som 100x v noci hore a nevyspata a na druhý deň povinnosti, ale aj tak to stojí za to a náročné obdobie nie je stále. Moj maly síce nemal koliky a vedel spinkať aj 3hod vkuse, ale plánujem takto fungovať aj pri druhom dieťati aj napriek tomu, že neviem aké bude. Keby som bola nútená, dám malého do šatky a pracujem tak..Náročnejšie by bolo, ak by si daná práca vyžadovala byť k dispozícii určitý čas, to sa pri malom bábätku ťažko dá zvládnuť, ale ak to časovo nie je striktne dané, za mna určite ísť do toho. Poznam síce v okolo mamičky, čo majú veľmi kľudne a nenáročné deti a nestíhajú si doma ani upratať a pri predstave, že by mali ešte pracovať na mna nechápavo pozerajú, ja si zase neviem predstaviť byt 3 roky doma bez odbornej sebarealizácie🤷♀️
@lucinka1988 ďakujem veľmi pekne 😊 ved práve ze ja by som mala tiež prácu, co by som si mohla urobiť hocikedy v priebehu dna a ten príjem by potešil ak by som robila aj 4 hodiny denne, co si predstavujem, ze to fakt nie je veľa, len ked tu čítam niekedy, ako pri deťoch nič nestihaju, tak obcas pochybujem, ci sa to bude dat stíhať 😀 ale zas chápem, ze každé dieťa je ine, ale mala by som tiež pomoc od muža, on by tiež asi si vybavil, aby mohol robiť viac z domu 🙂
@s_a potom by som neváhala, ja síce pracujem priemerne 2-3hod, niekedy vôbec, niekedy 4hod, ale dá sa. Je to o povahe, ako si vie žena časovo zladiť a zariadiť veci, vytvoriť systém atď. Keď som mala krízu, tak som si niekedy pospala cez deň s malým, potom som prácu urobila na další deň, keď sa nedalo cez deň, tak večer, nikdy to nebolo take, že by týždeň vkuse bol maly stále hore a išiel neskoro spat a ja unavená. Takze sa to dalo vykompenzovať. Raz v tyzdni zbehně do prace, keď manžel príde- to tiež všetkým vyhovuje, že prídem poobede, keď je tam klud, dokonca mi to nejako záhadne vychádzalo, keď bol malé bábätko, že som ho nakojila, presne v tom case zaspal a keď som sa vrátila z prace ešte stAle spinkal. Potom som začala dokrmovat, lebo som musela, tak už nebol problém, čo bude papať, keby som sa nestihla vrátiť..Prvý mesiac dva boli trochu stresujúce a potom to už išlo ako po masle- systém aj všetko. Tak choď do toho a nedaj sa odradiť, ak by si videla, že to fakt nezvládaš, môžeš to potom riešiť, ale dopredu by som to nevzdávala. Na mna dodnes okolie divne pozerá, keď ma stretnú a pýtajú sa kam idem a spomeniem, že robim z domu a idem do prace niečo vybaviť. Už som si na tie reakcie zvykla, ale dosť ma prekvapuje, že takmer každý týždeň vidím tu na MK tému, ako mamičky hľadajú prácu na doma..Tak drzim palce!!
@lucinka1988 tak určite to vyskúšam, ved aj so šéfom som to už riešila, že určite by som to chcela skúsiť, pracovať aj na materskej 🙂 len som chcela vedieť aj reálny názor niekoho, kto tak funguje, tak ešte raz dakujem 🙂
Ja tak pracujem vyse 5 rokov a nemenila by som, kludne napis, ak chces nieco konkretne vediet.
Ahoj, to musíš ty sama vedieť 🙂 ja som to teraz počas korony mala požnosť pozorovať, dali sme niektorým kolegom home office a polka z ich sa mi vrátila po 2-3 týždňoch že chcu isť do kancelárie, že im nevyhovuje práca z domu, jedným chýbal socialny kontakt, druhým režim. Druhú polku som musela vyslovene ťahať naspať po uvolnení opatrení a ostali by ešte dlhšie 🙂 Ja som nad home officom ani neuvažovala, na 2-3 dni je to niekedy fajn ale to je maximum, pracovala som počas celej korony a inak si to ani neviem predstaviť.....a to nie že by som sa nemala za kým vracať domov, mám užasnu dceru, každu volnu chvílu sme na výletoch, v aquaparku, v kine, muzeu, na člnkoch, ihriskách, po uši v blate debatujeme o tom či je lepší youtuber Tari alebo Fizi a behame po vonku v rozťahanom tričku a teniskách...čo ma neskutočne baví, ale potom je tu iné prostredie, plné výziev, kontaktov so zaujimavými ludmi, prostredie kde mam lodičky, bluzku, voňavku....k životu potrebujem obe, inak viem že by mi niečo chybalo 🙂 takže pre mna home office nie, ale každý sme iný a podla toho sa zariad 🙂
tak každý je iná povaha, ale my sme od marca doma a mne to úplne vyhovuje :D vôbec mi nechýba cestovanie a kancelária.. mne je dobre doma 🙂 a dúfam, že to takto ostane aj kým pôjdem na materskú :D a ak by si to kompenzovala s tými stretnutiami a poradami, tak to nemusí byť taký stereotyp