Neviete niekto odporucit kam na statnicu? Uz 4 roky sa trapim v jazykovke, chcela by som si urobit uz konecne aspon zakladnu statnicu. Ale uprimne pri 3 detoch je to fuska, preto mate skusenost, kde nieje statnica ciernou morou a kde vedia skusajuci privriet ocko.
Štátna jazyková skúška má svoje parametre a pravidlá, test, ktorý sa nedá"odrbat" a kde treba naozaj preukázať danú úroveň jazyka. Ako lektorka AJ som sa ešte nestretla s tým, aby niekto čakal na to, že na štátnici budú privierať ocko...bud na to mas, alebo nie. V jazykovke ti určite poradia, kde zohnať nejaké vzorové testy. Urob si ich, nech vieš, či na to mas.
@marcelatje ach , trapit malo byt akoze v uvodzovkach nakolko az 6 rocnik je pripravny na zakladnu statnicu.
@katka26r siesty rocnik je pripravny na vseobecnu statnicu, stvrty rocnik na zakladnu statnicu, ktoru chces ty, inak tato statnica sa vlastne ani neoplati, neopravnuje ta k nicomu, nemozes s nou ucit, akurát ukazat papier, ale ak nemas vedomosti, tak asi nic z toho, ja tiez dufam, ze oci sa len tak neprivieraju a vlastne mna by taka statnica ani netesila, keby som ju mala akoze zadarmo
@bajana Necakam, pripravujem sa. Ale skusajuci su rozni, niektori posobia na cloveka stresujuco, niektori sa snazia napomoct. Takze v podstate som cakala nazory a poznatky ludi, ktori statnicu absolvovali v poslednych rokoch. Kde a ako prebiehala. Napr v TN je pisomna cast, z posluchu, diktat, esej a preklad. Ustna- realie z en. sp. krajin, temy a taktiez je potrebne precitat 3 knihy v anglictine. Je to niekde inak?
Prepáč, ale ak sa už 4 roky trápiš tak AJ asi nebude nič pre teba 😒 ja dúfam že očko neprivierajú nikde 🙄
Určite máš kvality v ktorých vynikáš viac ako v AJ 😉