Mam TPP, zmluvu na dobu neurcitu, momentalne som na RD, dieta ma 1,5 roka. Mam moznost od novembra nastupit do novej prace. Mozem to urobit tak, ze v starej praci zatial neukoncim PP (som na RD) a podpisem novu zmluvu a od novembra zacnem normalne pracovat v novej praci? A v pripade, ze sa s novym zamestnavatelom nerozlucime v skusobnej dobe, az potom by som ukoncila PP v starej praci? Chcela som to mat ako poistku, ze ak by som v novej praci skoncila v skusobnej dobe, nezostanem po RD bez roboty. Vie mi niekto, prosim, povedat, ci sa to da? Dakujem
Ja mám taký istý prípad, tak sa pridám ak môžem. Mám možnosť od septembra nastúpiť ako učiteľka v MŠ, dcéra nastupuje do jaslí, ma 2 roky.
Zároveň mi trvá Tpp z pred materskej/rodicovskej. Je nutne dávať výpoveď? V tej novej práci by chceli zápočty z predchádzajúcich zamestnaní. Bude stačiť povedať, že ostávam zamestnaná aj inde?
Áno, môžeš to tak urobit. Nemusíš ukončovať hneď pp v starej práci. Tam máš nárok na čerpanie rodičovskej dovolenky, no zároveň máš možnosť aj pracovať (inde).
@tiika prosim ako je to prosim s PN/OČR? Normalne aj keby som v starej práci bola evidovaná na RD?
@nikdenikto klasicky, PNku a OCRku čerpas od zamestnávateľa, kde pracuješ (mas aktívne NP), nie u toho, kde si na RD
@lienka.7 Dakujem a ešte posledná otázka keď môžem 🙂 treba oznámi súčasnému zamestnávateľovi o tom že idem pracovať aj k inému?
@nikdenikto pokial nejde o konkurenčnú prácu, resp.nemas niečo v zmluve tak nie. Do 3 rokov si u neho na RD.
Mozes mat PP kolko len chces. Pozor vsak na konkurencnu dolozku, ci nemas v zmluve.