Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu ohľadom nevyčerpanej dovolenky.
Môj pracovný čas bol 40 hod. týždenne (8 hod. denne). Od februára chcem požiadať o skrátený pracovný čas na 30 hod. týždenne (6 hod. denne). Ako to bude s mojou nevyčerpanou dovolenkou pri skrátenom prac. čase? Ide mi o to, že zostatkovú dovolenku mám za 8 hod. a po novom budem robiť 6 hod., prídem o nevyčerpanú dovolenku? Ako sa to bude rátať? Alebo si mám vybrať nevyčerpanú dovolenku na 8 hod. a potom požiadať o skrátenie prac. času? Ďakujem za pomoc.
ďakujem za odpovede, sajka12 áno dovolenka je na dni no našla som v jednom príspevku, že ak sa upravuje - skracuje, predlžuje týždenný úväzok je vhodné prepočítať na hodiny ako uviedla lenkasgt, aby nedochádzalo k nespokojnosti pri platení, preto som požiadala o Vaše rady - názory ako sa nevybabrať.
ziadny prepocet. Ak mas 15 dni po starom, budes mat 15 dni aj po novom. Takze prides o prachy. Ak, cerpaj
Ale sa normálne teším že sa na koníku nájde aj taká podnetná debata... Že človek aj trošku porozmýšľa aj sa niečo dozvie. Lebo tie témy čo sa tu poslednú dobu riešia 🙈
Akože mám dosť
mne to prepocitali, ale ja som prechadzala z 20 hodin na 25 hodin, takze pri novom uvazku som mala o 3 dni dovolenky menej...pride mi to spravodlive.
Babenky, ďakujem za reakcie, názory a hlavne pomoc, no nepochodila som. Zamestnávateľ mi nedal vyčerpať starú dovolenku a úväzok sa skrátil (nemohla som čakať zo zdravotných dôvodov), ešte raz ďakujem za pomoc ste skvelé všetky 👍
vycerpala by som si ju, a potom ziadala o skratenie