Sťahujem sa do väčšieho mesta, ale stále som si nenašla novú prácu

26. jún 2024

Ahojte všetci,

Chcela by som sa poradiť a možno aj trochu povzbudiť. O mesiac sa sťahujem do väčšieho mesta, pretože v mojom súčasnom meste je veľmi málo pracovných príležitostí. Moja súčasná práca, ktorá je úplne na diaľku, končí o dva mesiace a zatiaľ som si nenašla novú prácu.

Už som si zabezpečila prenájom v novom meste a presťahujem sa tam o mesiac. To mi dáva zhruba mesiac po presťahovaní na nájdenie novej práce, kým mi skončí súčasná práca a budem musieť začať čerpať svoje finančné rezervy. Mám nejaké úspory, ale táto neistota je dosť stresujúca.

Bola niektorá z vás v podobnej situácii? Riskovali by ste to a sťahovali sa aj tak? Ako to u vás dopadlo? Máte nejaké tipy na hľadanie práce v novom meste alebo rady, ako zvládnuť tento prechod?

Vopred ďakujem za všetky rady a skúsenosti!

autor
26. jún 2024

P.S. A ak všetko zlyhá, aspoň budem mať dosť času na objavovanie všetkých kaviarní v novom meste. Kto by potreboval prácu, keď môže byť profesionálnym degustátorom kávy, však? 😄 Ale nie, sranda.

personality
26. jún 2024

Choď, určite nájdeš alebo prinajhoršom brigádu kým nájdeš pracu, zvládneš. 🙂

caroline_
26. jún 2024

Ahoj, držím palce, nájdeš určite. My sme sa raz s mužom zobrali a odstahovali za dva týždne do TN, kde sme raz boli na výlete, a teda do dvoch týždňov sme tam bývali. Prácu som si nasla za necelé dva týždne

autor
26. jún 2024

Dakujem velmi pekne za povzbudenie 🙂

nikitka444
27. jún 2024

Prácu určite nájdeš. Chod do toho. A nezabudni, že tá praca príde v správnej chvíli.

tinalia
27. jún 2024

Najdes neboj. Ja som to mala naopak. Mala som pracu a o 2 tyzdne som do nej mala nastupit (200km od bydliska). Posledne dni sa mi našťastie podarilo najst byvanie 🤭 uz som si myslela, ze budem v nejakom hoteli