Stačí mi živnosť na predaj oblečenia?

romikk22
2. feb 2021

Ahojte
Prosím Vas je tu niekto kto sa venuje nakupu a následne predaju oblečenia? Nie cez eshop, spočiatku ale trebárs prostredníctvom fb stránky, bazar a podobne. Ci uz second hand alebo iné oblečenie?
Co si o tom myslite, aky mate prosím na to názor?
Som na rodicovskom a uz dlhšie by som to chcela vyskúšať len akosi by som potrebovala niekoho kto mi to vie pekne vysvetliť ako postupovať,.. Ci mi stačí na to živnosť a mat program na fakturovanie v notebooku tak?
Ďakujem pekne

nafka0483
2. feb 2021

@romikk22 Nikto ti nevysvetli podrobne ako postupovat - je to kazdeho know-how a pustat sa do takeho "podnikania" bez toho aby si si bola schopna sama vygooglit prislusne informacie, venovat tomu cas a energiu na zistovanie a pod. by som sa do toho nepustala. To nie je tak, ze napisem otazku a niekto mi da presny navod co a ako - co sa tyka financnych veci, danovych, fakturacnych, dodavatelskych... to si kazdy kto si to zlozito zistoval strazi a neda na striebornom podnose konkurencii.

romikk22
autor
2. feb 2021

@nafka0483 no avšak to ze sa na to človek spýta aj tu normálne zase neznamená ze si to nelistruje, nestuduje aj cez google. Samozrejme nad ujom google stojím uz daky ten týždeň a venujem sa tomu a snaží sa človek pochopiť to. To ale neznamená ze sa nemôžem spýtať aj tu.. Ak nik neodpovie tak neodpovie ale nieje to jediný spôsob ako si zisťujem o tom informacie...fora su predsa nato aby sa človek pytal

draik
2. feb 2021

@romikk22
Zodpovedzte si hlavne otázku, prečo by mal niekto v tej záplave predajcov nakupovať práve u Vás a ako sa o Vás dozvie. Nehovoriac o politike cien a dodania.

juliatriscova
2. feb 2021

@romikk22 držím palce..............všetko sa dá, ak sa chce..........ak budeš potrebovať účtovníčku, kľudne sa ozvi.......rada pomôžem......

danka808
2. feb 2021

Pri tejto situaci mi pride dost risk zacat podnikat v oblasti ktora teraz nie je velmi ziskova, ludia su doma, nikam nechodia ani vela deti a tym padom sa nemusia tak obliekat, priznajme si teraz sme vacvsina z nas v teplakoch a pyzamach

viki_izakova
2. feb 2021

@romikk22 napisala som ti spravu

ciernabrigita
2. feb 2021

na začiatok určite osloviť účtovníčku (a potom ju mať určite, lebo to ešte len bude vecí, ktoré musia byť načas odoslané). ostatné už je na tebe ako sa rozbehne, netreba sa nechať odradiť, treba skúsiť.

@danka808 no neviem, ale mne deti aj doma vyrastú z teplákov a tričiek, nehovoriac o dojčatách a pod..

treba sa dobre zamerať na cieľovú skupinu, urobiť dobrú reklamu, ponúknuť viac a iné ako konkurencia, prípadne v meste a po okolí dať vedieť... dobrý marketing nikdy nie je zlý

ciernabrigita
2. feb 2021

plus pod do skupiny tu na MK Ženy v biznise, možno nájdeš spriaznenú dušu, ktorá poradí ohľadom tovaru a pod..

sandricka2011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nafka0483
5. feb 2021

@sandricka2011 Moja zlata a co tak precitat pravidla fora?

sandricka2011
5. feb 2021

@nafka0483 uz ich hladam 😲. Lebo XXX mamiciek sa pyta na pracu popri materskej, a ked je tu nejaka moznost,tak je to zakazane ?🤐

nafka0483
5. feb 2021

@sandricka2011 V pohode mozes napisat, ze vies ze vo vasom meste je volne miesto v Lidli, alebo vo firme XYZ. Ponukat MLM a kadejake zahadne veci, ktore sa prezentuje len v IP sa nesmie.
Ak sa jedna o serioznu pracu, tak normalne napises, ze firma ABC hlada uchadzacov na poziciu tu a tu, zmluva je na TPP alebo ciastocnyuvazok, alebo zivnost, alebo dohodu, napln prace taka a taka, pozadujeme to a to a ponukame plat taky.
NIe ze zazracne robim z domu, nepotrebujes vediet vobec nic, len mat chut pracovat, pracujes kolko chces a podla toho si sam anastavujes kolko chces zarobit, mne sa skvelo dari a hladam dalsich ludi do timu, ozvi sa, vysvetlim ivac v IP. Nie, bud vysvetlis vsetky detaily tu, alebo potom nic.
Zakazane su katalogove predaje, MLM a podobne.
Navyse, ked uz tvoja ponuka splna pravidla, tak to napis do fora, kde je o tom debata a nespamuj ine fora uplne na ine temy.

sandricka2011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nafka0483
5. feb 2021

@sandricka2011 Nezaujima ma link na webinar. Je to presne taka hlupost ako som napisala.
Ak nie je, tak napis:
- nazov zamestnavatela
- druh pracovnej zmluvy
- pracovna pozicia
- napln prace
- pozadovane vzdelanie, znalosti, zrucnosti, skusenosti
- ponukany plat

Neexistuje seriozna praca ku ktorej nemusis vediet nic a mozes ju robit kdekolvek ked mas pristup na internet, pc a telefon. Ale napis vsetko to co pisem a presvedcis ma o opaku.

sandricka2011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sandricka2011
5. feb 2021

@nafka0483 ja si denne zarobim 20-40 eur. prerataj si to na mesiac..na rok 🙂 a to to Robin len par tyzdnov. Ako som pisala...info su v linku. Ked chces vediet viac , mas taktiez moznost.

nafka0483
5. feb 2021

@sandricka2011 🤣🤣🤣🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Takze si tym potvrdila ze je to presne to co je tu zakazane. Ale viem, mas nariadene, ze nemozes tieto veci zodpovedat.

nafka0483
5. feb 2021

@sandricka2011 A aku mas zmluvu?

sandricka2011
5. feb 2021

@nafka0483 🙂ty si naozaj smiesna. 🙂 Dala som ti link, vsetko si mozes pozriet. Nic neschovavam . Ziadnu zmluvu nemam. Kludne mozes vo svojej negativite pokracovat . Ale daleko ta asi nedovedie 👎 Maj sa pekne.

nafka0483
5. feb 2021

@sandricka2011 Smiesna si tu ty a porusujes pravidla.