Stačí mi kurz personalistky?

16. júl 2023

Ahojte chcela by som byť personalistka myslíte ze mi postačí na to kurz s certifikátom?
Mám 3 roky skúsenosť v administratíve, zaujímam sa o psychológiu.

xenyja
17. júl 2023

Tak je jasné že v prvom rade čo vyžaduje konkrétna firma, či na to potrebuje aj papier.....pracujem v korporácií na personálnom, personalistov je tam veľa, preto sa aj častejšie menia......na pohovoroch sa dávajú otázky len zo zákonníka práce, aj to len taký zaklad či je orientovaná, žiadny titul, certifikát nikoho nezaujíma, všetko ostatné ľahko zaučia.

melanta
17. júl 2023

Bavíme sa o personalistke - administratíve, nie recruitmente? Na to nepotrebuješ žiadny certifikát, ako je písané vyššie. Čo sa týka psychológie, že sa o ňu zaujímaš je síce oka, ale bezpredmetné. Choď na VŠ a keď budeš mať aspoň bakalára, potom môžeš kalkulovať s touto informáciou.

autor
17. júl 2023

@melanta no chcela by som robiť pre spoločnosť, vytvárať inzerciu, pohovory, pracovné zmluvy a všetko čo s tým je spojené.

melanta
18. júl 2023

Ak chceš robiť administratívu, stačí ti doterajšia prax. Respektíve môže to stačiť. Ak chceš robiť výbery, tak 3 ročná prax v administratíve ti nestačí ani náhodou. Všade, kde som pracovala (korporáty, menšie akciovku) a všade kde spolupracujem ako externý headhunter robia pohovory buď ľudia s VŠ vzdelaním konkrétneho zamerania (psychológia, ľudské zdroje) alebo bývalí manažéri. 3 ročná prax v administratíve ťa nijak nekvalifikuje na recruitera či HR partnera. Takže odporúčam hľadať si prácu v rámci HR administratívy, študovať a potom sa kariérne posunúť. Samozrejme, sú špecifické firmy, kde zoberú hocikoho, ide však väčšinou o výber robotníkov a podobne.