Čau, ľudia,
máte skúsenosť s naozaj spoľahlivou agentúrou? Rada by som sa počas leta vybrala do Rakúska alebo Švajčiarska. Ďakujem za akúkoľvek info
@lalala2020 Ja mam najlepsiu skusenost s pracuj a uzivaj. Nikdy v nicom neklamali a pani je velmi ochotna, pomoze so vsetkym. Akurat treba vediet po nemecky aspon zaklady
ako dlho ste boli v zahranici cez tuto agenturu ? alebo este aktualne tam pracujete ?
@alex_13 ďakujem za tip…. zistila som, že agentúra oslovuje hotely v zahraničí v mojom mene, teda nemá žiadne dohody s konkrétnymi zamestnávateľmi? Ako iné majú? O to v agentúrach ide, nie? Teda zamestnávateľ ani nevie, že som si prácu hľadala sprostredkovane, teda, že som za jej nájdenie platila? Za akési chabé benefity, ktoré sľubuje, pýta nehoráznu sumu
@lalala2020 ano to mas pravdu, tak sa dnes zaraba na ludoch. Co je smutne. Lepsie je si hladat sam ale nie je to jednoduche.
@lalala2020 Toto nie je pravda... Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko majú ponuky zverejnené na stránke a zmluva je so zamestnávateľom, zamestnávateľ komunikuje s agentúrou, vie o nej... Tiež majú s veľa zamestnávateľmi dlhodobé spolupráce.
Oni ponúkajú aj Island, Nórsko - my sme cez nich boli najprv na Islande s priateľom - tam to má na starosti druhá pani, a tam je to naozaj tak - že nemajú ponuky a dohody s hotelmi vopred, ale hľadajú prácu pre konkrétneho človeka a platí sa aj vyšší poplatok...
Tak sme boli raz, na leto, chceli sme vidieť peknú krajinu. A potom som cez nich robila v Nemecku viackrát a to som si sama vyberala ponuky na ich stránke.
@alex_13 nie, zamestnávateľ nevie, že práca je sprostredkovaná… potvrdené
@lalala2020 potvrdené to máte kde? v mojom pripadne v Nemecku zamestnavatel vzdy o mne vedel, aj zmluvu som mala s nim
@domi235 to je asi rovno aj pre vas odpoved, zmluva bola po nemecky, s nemcom, aj odvody nemecke. Je aj zmluva o sprostredkovani s agenturou po slovensky - ale to je druha vec. Pracovna zmluva je normalne nemecka