Šperky v práci

31. júl 2023

Zdravím Vás dievčatá. Zaujíma ma Váš názor či Vám nadriadený toleruje šperky v práci. Pracujem ako zdravotná sestra na oddelení kde sme cca 30 žien. Poniektoré nosia okrem náušníc aj iné šperky ako prstene a náramky a nadriadený to v tichosti toleruje. Ja som 1x krát mala v nočnej službe náramok s tým , že si to mám dať okamžite dolu. Nepočúvla som nakoľko ma nahnevalo to , že niekto môže a niekto nie . Ako je to u Vás?

sissy27
31. júl 2023

Tak u nas je to kazdemu jedno, nemam pracu, kde by to mohlo niekomu vadit. Kazdopadne su povolania, kde je to nevhodne, ci uz kvoli hygiene, klientom alebo z praktickych dovodov a povoleny je napr len snubny prsten / obrucka, nic visiace atd. V zdravotnictve ci v kuchyni to veru problem moze byt, letusky tiez maju iste obmedzenia (zalezi aj od konkretnej leteckej spolocnosti), krupieri kedysi nesmeli nosit hodinky (neviem ako teraz) atd.
Odporucam precitat interne smernice, pripadne sa spytat nadriadeneho co je a co nie je dovolene a riadit sa tym.

syslik81
31. júl 2023

zalezi od prace .. u nas mozu byt len obrucky -robim v care home,, a je to kvoly bezpecnosti ..aj vlasy musia byt stale vypnute ...

pribinak
31. júl 2023

Závisí akú prácu vykonávaš. U nás je to úplne jedno.
Ale napr môj muž nemôže mat ani obrúčku. Proste bezpečnosť pri oraci nepustí

adamadent
31. júl 2023

V zdravotníctve je nosenie šperkov priamo upravené zákonom, vyhláškou v súvislosti s BOZP.

daniela2202
31. júl 2023

Podľa mňa stop v zdravotníctve a v potravinárstve

evkamotka
31. júl 2023

Drzala by som si uroven a nenosila sperky ako sestra. Mne ako pacientovi sa to tiez nepaci na sestrach.

Sefa by som sa ale spytala aj teraz dodatočne ako je to s tymto pravidlom, ked xy naramok prave na na ruke

kvetinka75
31. júl 2023

u nás ako na ktorom oddelení. Ale žiadna sestra nechodí ovešaná, max. ratiazka, náušnice alebo obrúčka. Ja osobne pri práci mám max. náušnice.

suge
31. júl 2023

V práci nosím iba náušnice, aj to iba malé napichovačky, nie dlhé, visiace. Žiadne náramky, retiazky, prstene, ani dlhé nechty. Načo aj? Všetko sa môže niekde zachytiť, pacient mi to môže strhnúť alebo ho tým poškriabem, prsteň vyhodím s rukavicami a pod. V neposlednom rade, pod šperkami sa zbiera "humus" , ktorého je v zdravotníctve habadej. Radšej neriskovať.🙂

daniela2202
31. júl 2023

@suge 👍👍👍

laura164
31. júl 2023

Nám vrchná namatkovo kontrolovala nechty, šperky a aj zopnuté vlasy. Mohli sme mať len malinké náušnice a tenkú retiazku, nič iné

o__o
31. júl 2023

Ja nosim len nausnice.. brigadovala som aj v pekarni, kde sme nemohli mat ani umele nechty.. len jedna gracia ich nosila, lebo ved mam v p* 😀

ewita5000
31. júl 2023

V zdravotníctve určite nie šperky

mamelka
31. júl 2023

Pracovala som u zubarky, max malinke náušnice, nič iné, prstene, hodinky, retiazky, náramky museli dole
Žiadne gélové nechty, nalakovane, vlasy zapnuté, žiadny silný parfem

samimami777
31. júl 2023

Šperky v zdravotníctve nie. Len malé bodky náušnice Max mal niekto jemnú retiazku. U nás boli zakázané aj nalakované nechty , gélové nechty, výrazný make up, 3D mihalnice, neexistovali rozpustené vlasy (ak si nemala krátke Max po bradu). Väčšina z toho bolo z hygienických dôvodov , nakoľko sme pracovali s otvorenými ranami, infekciami atď tam by sis vlasy "vymáchať" alebo prstienky namočiť nechcela keby ti rukavica napr. praskla. (Čo sa ti stane jedna dve) U nás boli za toto dokonca pokuty , už som dlhšie mimo ale za nechty si pamätám 15€ pokutu na deň.

oli18
31. júl 2023

Ja si na zdravotnikoch vobec nevsimam sperky. Ale vsimam si oblecenie sestier. Jedna mlada baculka na obvode nosi elastaky s cipkou nad kolena a k tomu akykolvek civilny vrch. Ina vedla jednofarebny ubor- dlhe nohavice a rovnaku bluzu s kratkym rukavom. V tychto sukr ambulanciach je to vecou dohody, tu predpis neexistuje. Ale mne, ako pacientovi, sa to nepaci, ani kebymala postavu modelky.

saxana000
1. aug 2023

Nausnice retiazka ok.ale ruky by mala mat sestricka naozaj ciste bez nicoho.ziadne sperky ziadne pazure.podla mna ani viditelne tetovanie nie je vhodne.proste pri niektorych povolaniach sa to nehodi.daj si retiazku ktora bude pod koselou/trickom ked ti je luto..

jane1987
1. aug 2023

Pracovala som aj na oddeleni, aj na ambulancii. Naramky, prstene ci dlhe retiazky absolutne tabu, ide o bezpecnost pacienta, tvoju a dokonca i bezpecnost tvojej rodiny. Pacienta mozes poskriabat, zachytit sa o neho, preniest na neho infekciu od druhych pacientov (nozokomialky urcite poznas), nehovoriac, ze vsetko, co mate na odd/ ambu si donesies domov este aj ty sama. Za mna, pri vsetkej ucte, nie, fuj. A hrat sa na to, ze kolegyna nosi....no nech nosi, ona si to vsetko naberie domov a ohrozi seba, rodinu i ostatnych pacientov.