Špeditér/dispečer

jajaja
14. okt 2023

Zdravím,
máte niekto skúsenosti s prácou ako špeditér/dispečer/disponent v oblasti prepravy tovaru rôzneho druhu?
Zaujíma ma ako to prebieha, či je to psychicky veľmi náročná práca, aké vlastnosti/schopnosti potrebujem mať, aby som bola úspešná.
Čaká ma pohovor, kde sa dozviem viac, ale rada by som si vypočula názory niekoho kto v tejto oblasti pracuje,

Ďakujem za pomoc a prajem krásny večer. 🙂

monote
14. okt 2023

@jajaja vyskúšala som si to na 2 mesiace ale nedávala som to a to som tam prišla z automotive a myslela som ze mam tvrdú skolu .. záleží samozrejme aj aký záber má daná spoločnosť, ak je to niečo menšie tak možno by to bolo v pohode.. ja osobne som si nevedela predstaviť riešiť prácu 24/7, keďže kolegom vyvolávali aj uprostred noci ak napr. auto stalo na colnici a bol problém, telefonovali aj ráno po ceste do práce a vlastne vždy, pretoze tie situacie musite riesit hned.. treba mať dávku kreativity, dobre logicke myslenie a zdravý sedliacky rozum na naplanovanie najvhodnejsej trasy auta aby sa šetrili peniaze a miesto.. vypočítať presne kedy a kde ma šofér pauzovat, podla povahy tovaru naplanovat ako sa bude do navesu nakladat aby nebolo pretazene a to najpodstatnejsie, pred pohovorom si nastudujte vypocet paletovych miest v navesoch, zakladne velkosti a typy navesov, paliet a pod.. ale vravím, 100 ľudí 100 chuti a ľudia pracujú aj v týchto oblastiach čiže vy musíte zhodnotiť svoje možnosti a mozno prave vy sa v tom najdete 🙂

olimuc
14. okt 2023

Vediet zachovat chladnu hlavu, mysliet dopredu, flexibilita, matematika a hlavne telefon zvoni v podstate stale …. Takisto je rozdiel ci hladas auta sa a dohadujes ceny, alebo mas dane. Spolocnosti dopredu. Nie je to pre kazdeho, o 4 rano som vypravovala posledne auto a o 5.30 volali s fabriky … ale nespominam si na tu pracu v zlom.

jajaja
autor
14. okt 2023

@monote ďakujem za názor 🙂 no úprimne to znie hrozne, ja nie som najtechnickejší človek na svete a nemám ani skúsenosti v tejto oblasti a aj tak ma pozvali na pohovor. Ono je to preprava po EU ale aj mimo, čiže predpokladám väčšia spoločnost.

jajaja
autor
14. okt 2023

@olimuc ďakujem za názor. 🙂 no to, že práca je 24/7 ma dosť demotivuje. Nie som úplne technický typ, takže mám z toho aj obavy.

michal711
14. okt 2023

@jajaja skúsil som 4 mesiace a stačilo. Nikdy viac.

koniarova
14. okt 2023

Je to brutálna robota veru.

deti95060810
14. okt 2023

toto by som si vedela predstaviť pracovať...

luccija
14. okt 2023

@jajaja pracovala som v doprave 8 r moja najzaujimavejsia práca.Vsetko záleží či budú mať svoje autá a viac menej stále tie isté trasy a tovar, alebo budeš hľadať aj pre iných a pod..každý deň bude iný, áno budeš riešiť situácie hneď...niečo sa zmení, pokazí sa auto, viac nákladok...všetko záleží od firmy počtu áut, vodičov uvidíš po pohovore.Je rozdiel pracovať pre kamiónovú firmu s 55 autami a pre niečo menšie.Ide koniec roka to je v každej firme ťažký čas hlavne doprava...
Kamarátka je sama vo firme majú pár zákazníkov a aj seriály si pozrie a má kľud.Nikto nevola večer, v noci..a plat výborný.Neda sa takto povedať aké to bude.Oni vozia iba diely do volkswagenu stale ten istý dodávateľov prijímateľ.Hlavne si pozri na webe ako často hľadajú zamestnancov.

monote
14. okt 2023

@jajaja
@luccija súhlasím, treba si pozriet koľko inzerátov na pozíciu mali za posledné obdobie, tam sa zvyknú ľudia točiť veľmi často

beataxxx
14. okt 2023

Ak to chces robit poriadne, tak tuto pracu musis prezivat a je naozaj na 24 hodin denne, pretoze nonstop hrozi nieco, co prepravu moze narusit-defekt, havarka, kradez , pripade havaria zle poisteneho kamiona a ine-nic z toho nevies ovplyvnit, musis ale okamzite riesit, takze musi Ti to logicky mysliet a musis byt organizacne sikovna, ovladat minimalne anglictinu a mat dobre nervy.
Druha moznost je, ze to robis v ramci pracovnej doby a riesis situacie v ramci svojej pracovnej zmluvy, ale v tomto pripade to nerobis poriadne….

michal711
14. okt 2023

Koľko núkajú mzdu na takejto pozícii? Ja som mal 1000€ v čistom . Ale nadčasov som mal 50h nezaplatených. A Non stop telefón zvonil aj po prac.dobe

jajaja
autor
15. okt 2023

@michal711 pohovor mám v utorok, takže presnú sumu sa dozviem až tam, ale v inzeráte uvádzajú od 1000e vyššie.

@monote myslím, že sa v meste len otvára nová pobočka, takže je to 1x, no ale pozriem si informácie o celej firme a urobím si prehľad.

@beataxxx no anglina je na komunikačnej úrovni, s tým by nemal byť problém, ja sa skôr obávam toho zvyšku.

luccija
15. okt 2023

@jajaja nemáš čo stratiť.Vyskusas uvidíš...nie v každej firme to je narocne

fodorka
15. okt 2023

@jajaja robim spediterku 8rokov takmer.... Ak chces napis IP 🙃

beataxxx
18. okt 2023

Ako si vcera dopadla?

jajaja
autor
18. okt 2023

@beataxxx ďakujem za opýtanie. 🙂
Na pohovore mi povedali, že hľadajú niekoho do sales časti (operations majú plné), že je to veľmi stresujúca práca, a že niekedy sa stane, že klient ma bude kontaktovať aj mimo pracovných hodín,1000e v hrubom. Taktiež spomenuli to, že skúšobná doba sú 3 mesiace a dovtedy uvidia, či sa na danú pozíciu hodím alebo nie.

beataxxx
18. okt 2023

A zobrala si to?

michal711
18. okt 2023

@jajaja 1000€ v hrubom tak to hádam nie.

beataxxx
18. okt 2023

Predpokladam, ze to je zaklad a k tomu by mali byt percenta zo zisku

jajaja
autor
20. okt 2023

@beataxxx áno, to je fix a potom tie percentá zo zisku, podľa šikovnosti.

jajaja
autor
20. okt 2023

@beataxxx nie, nakoniec som to nevzala. Príde mi to neadekvátne ohodnotené vzhľadom na stresový faktor a taktiež práca mimo pracovných hodín.