Dobrý deň,
som vyštudovanou, takmer vyhorenou učiteľkou a učím 3 roky rómskych žiakov. Prvé roky praxe boli pekné, úsmevné, príjemné, postupne som prišla ale na realitu bežných dní- nič príjemné 🙂. Rada by som zmenila pozíciu, ostala však v školstve. Viem, že zo zákona potrebujem prax 5 rokov, aby som špeciálnym pedagógom raz byť mohla. Je tu prosím niekto kto v školstve ostal, je špeciálnym pedagógom alebo na inej podobnej pozícii? Najlepšie východ, všetky postrehy sa rátajú 🙂 Ďakujem
ahojko otazka skor znie ci zmenit pracu pri neromskych detoch ktore ta nebudu "vysavat" alebo chces robit naozaj specialnu pedagogicku a mas aspon sajn o com tato praca je mas 2 moznosti bud skolsky specialny pedagog (na skole) alebo klasicky specipedagog v poradni na ktoreho potrebujes tych 5 rokov praxe (neviem presne kolko) ak pojdes na skolskeho mozes hned po skonceni skoly a je to super praca pracujes s detmi na skole individualne cca 10-20 deti mava 1 specipedagog (integrovane) na starosti drzim palceky v rozhodovani
@anavi0944 a nerozmyslala si o specialnej skole? Nie takej kde su romovia, ale deticky s nejakym postihnutim. V beznej skole ako samostatny specialny pedagog ozaj potrebujes tu prax, navyse neviem ci by to tiez nebolo pre teba demotivacne. Pretoze vacsina ma x ziakov na starosti a nestiha absolutne nic.