Špeciálny pedagóg - terénny špeciálny pedagóg

anavi0944
19. sep 2021

Dobrý deň,
som vyštudovanou, takmer vyhorenou učiteľkou a učím 3 roky rómskych žiakov. Prvé roky praxe boli pekné, úsmevné, príjemné, postupne som prišla ale na realitu bežných dní- nič príjemné 🙂. Rada by som zmenila pozíciu, ostala však v školstve. Viem, že zo zákona potrebujem prax 5 rokov, aby som špeciálnym pedagógom raz byť mohla. Je tu prosím niekto kto v školstve ostal, je špeciálnym pedagógom alebo na inej podobnej pozícii? Najlepšie východ, všetky postrehy sa rátajú 🙂 Ďakujem

pininka1
19. sep 2021

@anavi0944 a nerozmyslala si o specialnej skole? Nie takej kde su romovia, ale deticky s nejakym postihnutim. V beznej skole ako samostatny specialny pedagog ozaj potrebujes tu prax, navyse neviem ci by to tiez nebolo pre teba demotivacne. Pretoze vacsina ma x ziakov na starosti a nestiha absolutne nic.

anavi0944
autor
19. sep 2021

@pininka1 rozmýšľam o pôsobení na menšej škole a nevidím do tej pozície, nemám známych na tom poste aby ma usmernili a poradili v tomto

pininka1
19. sep 2021

@anavi0944 co viem od mojich spoluziacok zo specky vacsina mensich skol nema na tuto poziciu peniaze a tak to robia ako vedlajsi uvazok popri normalnom uceni.

kacena4
19. sep 2021

ahojko otazka skor znie ci zmenit pracu pri neromskych detoch ktore ta nebudu "vysavat" alebo chces robit naozaj specialnu pedagogicku a mas aspon sajn o com tato praca je mas 2 moznosti bud skolsky specialny pedagog (na skole) alebo klasicky specipedagog v poradni na ktoreho potrebujes tych 5 rokov praxe (neviem presne kolko) ak pojdes na skolskeho mozes hned po skonceni skoly a je to super praca pracujes s detmi na skole individualne cca 10-20 deti mava 1 specipedagog (integrovane) na starosti drzim palceky v rozhodovani