Špeciálna pedagogika

ankare
17. dec 2017

Vyštudovala som pedagogiku neuc. bakalára, soc. pedagogiku Mgr.
Crta sa mi práca vychovavatelky v DSS. Bola by som prijatá na výnimku s nutnosťou dorobenia si specializacie špeciálnej pedagogiky.
Počula som, že sa to dá vystudovat aj v LC.
Len neviem presne, o aké studium ide. Nie je to vraj dalsia VŠ. Vraj UK v Ba umožňuje toto studium a ma detasovane pracovisko v LC.

svetlana35
17. dec 2017

@ankare rozsirujuce studium specialnej pedagogiky, da na v Levoci má to KU a da sa aj v Ziline cez UK. maju tam detasovane pracoviska, studium trva 2 roky sama som ho absolvovala celkom pohodove studium

sandral
17. dec 2017

@ankare Áno, je to pri UK v BA, ale je potrebné sa vopred informovať, nakoľko nie vždy majú dostatok uchádzačov.
Špeciálna pg nie je ťažká, dá sa v pohode zvládnuť a aj uplatnenie je relatívne pohodové.

lillystranska
18. dec 2017

Da sa to studovat aj bez specialnej pedagogiky?

ankare
autor
18. dec 2017

@lillystranska nerozumiem otázke.

lillystranska
18. dec 2017

@ankare no či sa to dá študovať aj ked mam iné zameranie a nie pedagogiku

ankare
autor
18. dec 2017

@lillystranska myslím, že musis mať vyštudovaný pedagogický smer.

sandral
18. dec 2017

@lillystranska Špeciálnu pg môžeš vyštudovať na VŠ, ale tieto špecializácie poväčšine iba s VŠ pedagogického smeru. Poprípade pomaturitné štúdium špeciálnej pedagogiky. Podľ toho o čo máš záujem.

ankare
autor
20. dec 2017

A koľko sa asi platí za 1 semester? Ukoncuje sa to len ustnymi skúškami?

sandral
20. dec 2017

@ankare Je to určite spoplatnené štúdium, ale Pg fakulta nemá vysoké ceny.
Myslím, že sa zadávajú tézy na vypracovanie práce + skúšky.
Skús sa skontaktovať s p. Vlčkovou, ona má na starosti študijné záležitosti: vlckova@fedu.uniba.sk. Je ochotná a aj pomôže.
Ja mám logopédiu a pedagogiku pre sluchovo postihnutých, ale klasické magisterské štúdium + rigorózne skúšky, takže tieto doplnkové štúdiá sú mimo mňa.
Myslím, že špeciálnu pedagogiku majú aj v Prešove a aj v Ružomberku, tak sa skús popýtať.

dididi
1. feb 2019

@sandral Prosim, mozem sa ta opytat? Ked mam vystudovane ucitelstvo pre 2. stupen (Mgr. ) tak mozem ist na toto rozsirujuce studium specialnej pedagogiky v BA odbor poradenstvo? Studium trva 2 roky? Dakujem za odpoved 🙂

dhlinkova
15. feb 2019

@dididi Ahoj, samozrejme môžeš sa opýtať.
Nie, na poradenstvo mimo študijného programy špeciálna pegagogika, potrebuješ diferenciálne skúšky.

dididi
5. sep 2019

Ahojte. Chcela by som sa opýtať čo musím mať vyštudované keď chcem robiť špeciálneho pedagóga na škole? Chcela som ísť na kvalifikačné štúdium Špeciálna pedagogika - poradenstvo ale tento rok sa v BA neotvára ročník. Tak mi ponúkli štúdium Špeciálna pedagogika - pedagogika jednotlivcov s poruchami učenia a správania. Bolo by možné dorobiť si ešte nejaké skúšky a zamestnať sa ako špeciálny pedagóg? Ďakujem za odpoved 🙂

tinka1977
4. feb 2021

@svetlana35 Pozdravujem, chcem sa spýtať ak dobre čítam študovali ste špeciálnu pedagogiku externe v Žiline 2 roky, lebo mám vysokú školu a chcem si urobiť doplňujúce štúdium, ďakujem za info bližšie

laksmi
27. jún 2024

Ahojte, ja zháňam informácie ohľadom externého štúdia v Ružomberku na KU, špeciálna pedagogika a pedagogika mentálne postihnutých. Je tu niekto kto študuje prosím???