Vyštudovala som pedagogiku neuc. bakalára, soc. pedagogiku Mgr.
Crta sa mi práca vychovavatelky v DSS. Bola by som prijatá na výnimku s nutnosťou dorobenia si specializacie špeciálnej pedagogiky.
Počula som, že sa to dá vystudovat aj v LC.
Len neviem presne, o aké studium ide. Nie je to vraj dalsia VŠ. Vraj UK v Ba umožňuje toto studium a ma detasovane pracovisko v LC.
Da sa to studovat aj bez specialnej pedagogiky?
@lillystranska nerozumiem otázke.
@ankare no či sa to dá študovať aj ked mam iné zameranie a nie pedagogiku
@lillystranska myslím, že musis mať vyštudovaný pedagogický smer.
@lillystranska Špeciálnu pg môžeš vyštudovať na VŠ, ale tieto špecializácie poväčšine iba s VŠ pedagogického smeru. Poprípade pomaturitné štúdium špeciálnej pedagogiky. Podľ toho o čo máš záujem.
A koľko sa asi platí za 1 semester? Ukoncuje sa to len ustnymi skúškami?
@ankare Je to určite spoplatnené štúdium, ale Pg fakulta nemá vysoké ceny.
Myslím, že sa zadávajú tézy na vypracovanie práce + skúšky.
Skús sa skontaktovať s p. Vlčkovou, ona má na starosti študijné záležitosti: vlckova@fedu.uniba.sk. Je ochotná a aj pomôže.
Ja mám logopédiu a pedagogiku pre sluchovo postihnutých, ale klasické magisterské štúdium + rigorózne skúšky, takže tieto doplnkové štúdiá sú mimo mňa.
Myslím, že špeciálnu pedagogiku majú aj v Prešove a aj v Ružomberku, tak sa skús popýtať.
Ahojte. Chcela by som sa opýtať čo musím mať vyštudované keď chcem robiť špeciálneho pedagóga na škole? Chcela som ísť na kvalifikačné štúdium Špeciálna pedagogika - poradenstvo ale tento rok sa v BA neotvára ročník. Tak mi ponúkli štúdium Špeciálna pedagogika - pedagogika jednotlivcov s poruchami učenia a správania. Bolo by možné dorobiť si ešte nejaké skúšky a zamestnať sa ako špeciálny pedagóg? Ďakujem za odpoved 🙂
@svetlana35 Pozdravujem, chcem sa spýtať ak dobre čítam študovali ste špeciálnu pedagogiku externe v Žiline 2 roky, lebo mám vysokú školu a chcem si urobiť doplňujúce štúdium, ďakujem za info bližšie
Ahojte, ja zháňam informácie ohľadom externého štúdia v Ružomberku na KU, špeciálna pedagogika a pedagogika mentálne postihnutých. Je tu niekto kto študuje prosím???
@ankare rozsirujuce studium specialnej pedagogiky, da na v Levoci má to KU a da sa aj v Ziline cez UK. maju tam detasovane pracoviska, studium trva 2 roky sama som ho absolvovala celkom pohodove studium