Som zničená z práce

28. feb 2024

Bola som rada keď som našla vhodnú prácu pre mňa. Robím na kuchyni v škole, pracovná doba od 7 do 15 ideál po RD. Mám jedno dieťa v škôlke a druhé nastúpilo do prvej triedy na tú školu kde robím. Myslela som že si ušetrím cestu keď robím v škole kam chodí moje dieťa. Ale chodí sem vyše tisíc detí tým pádom varíme veľa jedla. Sme na kuchyni 6ti no mali by sme byť ale robíme len 3-4 ľudí. Stále sa tu menia ľudia. Ja som nastúpila v septembri a odvtedy už vyše 10 ľudí sem došlo robiť no po čase to vzdali. Je to sakra ťažká práca. Bolia ma ruky boli ma chrbát aj celý človek. Doma plačem aká som z práce zničená a doma už nič nevládzem robiť. Staršie kolegyne hovoria že treba si len zvyknúť a nakúpiť do zásoby lieky a náplaste proti bolesti. Plat nič moc niečo nad minimalkou. Navyše nám nič nezaplatia aj keď robíme za viac ľudí. Zaujima ma ako to majú iné ženy čo robia podobnú prácu, tiež je to takáto otrocina? Odísť nemôžem není kam tak jedine len vydržať. No dokedy budem vládať neviem.

ahhola
28. feb 2024

Ked robis za dvich, tabulkovo vas ma byt 6 clovekov😢a ste traja, pomohlo by aspon zobrat zvysne jedlo domov a doma nevarit, len vylozit nohy na stenu a zrelaxovat na dalsi den. Kuchyna je drina, vieme my, co varime 5 obedov a nie 100 ako ty. 🌸

martinkatinka
28. feb 2024

Ja ti len napisem, ze to jenaozaj tazka praca, ale to ti nepomoze.

martinkatinka
28. feb 2024

@ahhola nemoze sa brat zvysne jedlo domov, aj ked sa to robi.

avonladyba
28. feb 2024

Prečo nemáš inú možnosť kam odísť? Kde bývaš? To nemáš žiadne vzdelanie alebo nevieš niečo iné robiť? Neber to prosím útočne, len sa zaujímam, prečo by sa ti nedalo inak. Verím Ti, že to musí byť veľmi ťažké, doslova zdieranie a otroctvo. 😔 Skutočne veľmi ťažké, len si to predstavím a je mi smutno, že toto musí niekto zažívať. To koľko ľudí sa tam vystriedalo hovorí samé za seba.

nops
28. feb 2024

Zvykneš si,je to síce nedocenená robota,ale ak naozaj nemáš na výber,nemáš kam ísť..Pre mňa by to malo veľa benefitov v podobe pracovná doba super,neriešis 50km logistiku deti,babky atď,nemáš nejakú obrovsku zodpovednosť za peniaze alebo za zle vykonanú operáciu.Tiez som dala prednosť fyzicky aj psychicky náročnej práci za málo peňazí kvôli tomu aby som čo najmenej zaťažila deti.A mala som čistú hlavu,aj keď unavena.V konečnom dôsledku som bola spokojnejšia ako predtým,kde som síce zarobila,ale šéf a kolegyne,to bol neskutočný stres.Az budú väčšie hľadaj inde

gabika0825
28. feb 2024

Odisla by som, toto sa nedá zvládnuť. Moja babka tiež robila pred dôchodkom v školskej jedálni, ale v menšej škole v menšom meste a tam mala všetky kolegyne v takom veku ako bola ona ale práveže vždy hovorila že to je oddychová praca, že si dobre s kolegyňami pokecali a vklude si robili.
Už len to že toľko ľudí sa tam pomenilo za taký krátky čas by mi napovedalo že to nie je dobre.

zuzanka.zuzu
28. feb 2024

jedno máš prváka, druhé v škôlke, tipujem že 6r reťazovo doma 😉 bude trvať než si zvykneš, po tak dlhej dobe sa na robotu ťažko zvyká aj v kancelárii a nie to ešte v obednej jedálni... ako hovoria kolegyne, treba vydržať.

iv007
28. feb 2024

Hladaj si nieco ine, naco sa nicis fyzicky aj psychicky a za minimalku? Nema to cenu.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
28. feb 2024

Hľadaj si niečo iné, toto je proste drina. Praca v kuchyni kde sa vari vo veľkom je proste drina a inak to nebude

Neviem aké máš vzdelanie prax, ale ak sa dá, tak hľadaj inú prácu
Tu sa narobis a ani nezarobíš

marcellka32
28. feb 2024

Obdivujem ťa, ale to ti možno pomôže len kým si to prečítaš ;)
Moja mama robila dlhé roky v kuchyni, nadrela sa ako kôň

michaela329
28. feb 2024

Moja mamina toto robila 20 rokov, ja som v jedálni pravidelne brigádovala. Pravdupovediac, v jedálni vo fabrike to bolo trochu lepšie ako v školstve - lepší plat a rychlejsie nasli brigadnika.Je to ťažká práca, jedine si hľadať niečo iné...

saxana000
28. feb 2024

Mesiac som robila v kuchyni a taka.unavena.som v zivote nebola..obrovske tazke hrnce mnozstvo riadu do myvky z mycky kila nacistenej zeleniny.. boleli ma ruky prsty chrbat nohy..bola.som mlada a utiekla som odtial..hladaj si nieco ine.

mateson
28. feb 2024

Nechce sa mi to tu hľadať, ale sú tu témy kde píšu , že je to robota po známosti , normálne sa tam nedostaneš , iba kabele plné nosia domov. Takže , tak.

autor
28. feb 2024

@ahhola Varíme na vyše tisíc detí.
@avonladyba Nemám inú možnosť kam ísť lebo všade berú len na smeny robiť a keď mám malé deti tak to nemôžem. Preto som išla sem do kuchyne. Vzdelanie mám ucnovku no mám malé deti treba sa im venovať.
@nops Pracovná doba je super aj to že mi sem chodí dieťa. Teda končím o 15tej idem preň a potom ešte do škôlky pre mladšiu a ideme domov. Všetko mám v 10km okruhu blízko domu.
@gabika0825 No toto veru oddychová práca není. Celý deň sa nezastavim, na obed ledva nahadzem do seba obed a robím ďalej. Hľadám si poprit tomto iné sledujem pracovné ponuky no nič neni pre mňa.
@zuzanka.zuzu Áno bola som 6r doma na RD.
@iv007 Ja viem, no keď iné nič neni pre mňa.
@pribinak Mám ucnovku prax skoro žiadnu, krátko po škole som ostala tehotná.
@saxana000 Ja to isté celý človek ma bolí, robím tu od septembra a nevládzem. A to som ešte mladá nemám ani 30 rokov.
@mateson Toto som našla normálne cez inzerát no robota veru otrocina. Jedlo nám dajú domov keď vystane aspoň nemusím doma variť.

mateson
29. feb 2024

Robila som 20 rokov vedúcu ŠJ. Ja viem o čom to je. Preto hovorím, každý kto si myslí aká je to super robota , nech ide a vyskúša.