Nastúpila k nám nová kolegyňa a úplne z nej bývam vyčerpaná. Sme spolu celý deň a chodím z roboty, ako keby som pole pokopala. Je najmúdrejšia na svete, afektuje, nikdy nepracovala v odbore, ale stará sa do práce ostatných. Všetko chce robiť, je prehnane ochotná, premotivovana a nie je nám to príjemné. Svoju prácu milujem, ale táto osoba mi ju znepríjemňuje, začínam tam ráno chodiť s nervami. Už som jej pár krát svoje povedala, ale ona si stále ide svoje. Máte nejaké finty, ako pracovať s takýmito osobami?
Ach jaaaj, akoby som čítala o bývalej kolegyni a to som ju ani nemala v kancelárii. 2,5 roka mi úplne stačilo. Buď sa naučíš s ňou fungovať a nereagovať na tie "múdrosti" a máš aký taký pokoj, ale... je to strašná otrava mať takú osobu v práci.
Nás sa šéfka vždy po čase pýtala keď nastúpil niekto nový, ako zapadol do kolektívu, ako si počína pracovne a tak...a to s nami šéfka sedela v kancelárii. Chcela spätný feedback.
Keď nám niekto nesadol, tak sa s ním rozlúčila. Aj na to je 3 mesačná skúšobná doba. S tým človekom budeš sedieť minimálne 8 hodín v kancelárii, to nám vždy prizvukovala....
Tak možno sa poradiť so šéfom?
@medyna presne to aj robím, ale je to ťažké, keď sme spolu celý deň
@katie253 zabudla som napísať, že ona sa vedeniu podlizuje a vtiera, takže oni sú spokojní
Tak ak ste viacerí, ako píšeš, že sa ostatným stará do práce, tak sa spojte a dajte si stretnutie so šefstvom.
A prečo si jej povedala svoje?strkala nos do tvojich veci?takýto človek sa nezmení a rozbije celý kolektív.Nevies sa dať niekam preradit?
@luccija áno, presne tak, bez dovolenia robila moju prácu a robila ju zle.
Ignorovat ju sa dlho neda, budes mat nervy aj tak. Skus sa porozpravat s nadriadenym. Drzim palce, ja som kvoli jednej takej odisla po 10 rokoch, stacilo jej na to pol roka. Ber to tak, ze v najhorsom pripade je to sanca najst si lepsiu pracu.
Budete hrať hru kto z koho.Toto je najhorší typ človeka v kolektíve.Ale dobre, že si sa ozvala, ale ona s úsmevom spraví druhý deň to isté.Ja som odišla po roku ..
Neviem koľko máš rokov a aké priority..ale mne až rokmi docvaklo,že práca v mojom obore alebo super finančné ohodnotenie nie je všetko a momentálne som v štádiu po skúsenostiach ako máš ty,že radšej o pár eur menej,ale spokojná a v dobrom kolektíve.Mala som neskutočne toxickú a úžasne výkonnú kolegyňu,ona hádam ani nespala čo bola nonstop v práci aj cez dovolenku alebo víkendy prišla na cudziu službu, že "prišla som vás pozrieť" a zostala sa starat celú smenu.🤦Skončila som na PN úplne hotová a samozrejme som potom dala výpoveď.Zle nastalo v celej robote kvôli jednej takejto osobe,pretože bola strašne akčná,robila od nevidím do nevidím,každému akože pomáhala a šéf bol z toho paf a očakával to potom aj od ostatných čo bolo nesplniteľné.Ak môžeš neplytvaj energiou,chvíľu počkaj,či nepôjde o dům dál a ak nie,zvážila by som výpoveď,alebo aspoň preradenie na iné oddelenie,do inej budovy,iné poschodie,to je jedno,skrátka aby si nebola s ňou v kontakte.Bohuzial,často ženy dobrovoľne prídu o svoju prácu kvôli takýmto premotivovanym cickam.Inak zaujímavé,za chlapom sa toto nedeje.Maju na háku,len my to tak nevieme
No dávaj Siná takúto osobu veľký pozor. Mne a kolegyni sa stalo presne toto isté 🤮 A skončilo to tým, že tá moja kolegyňa túto kravu priniesla k nám do práce, tiež extra premotivocana, tiež cez voľno chodila do práce, však čo by robila stará dievka doma s rodičmi dôchodcami 😭 A nakoniec moju kolegyňu, čo ju k nám priniesla dala poza jej chrbát vyhodiť a ani nie po roku, čo u nás pracovala a to moja kolegyňa robila so mnou dosť dlho cca 10 rokov. A po nej za 8 mesiacov aj mňa vyhodila a to som pre firmu pracovala vyše 21 rokov..... Po roku čo u nás pracovala sa stala s tejto k... vedúca, potom za 6 mesiacov managerka a za 1,5 roka bola riaditeľka.
Takže POZOR na takéto premotivocana ženské 😩
*Oprava: Takže POZOR na také premotivované ženské 😭😩🤮
Autorka: Tiez som dostala taku kolegynu (absolventka s polrocnou praxou). Doslova mi trhala moju pracu z ruk, co ju chcela spravit (samozrejme zle, vzdy z toho bol pruser), robila pracovne veci poza moj chrbat a aby toho nebolo malo zacala brutalnu ociernovaciu kampan lebo sa chcela dostat na moju poziciu. Co sa jej nakoniec aj popdarilo, lebo ja som odisla, nestalo mi to za to a vdaka dlhorocnym skusenostiacm som o pracu nudzu nemala. Dotycna dnes tomu sefuje, kedze zosadila aj nasu sefku. Ked vidim vystupy od nej, tak sa dost bavim. K fintam: Mozes skusit techniku, v ktorej nebudes davat smerom k nej ziadne emocie. Iba hole fakty, vecne informacie, ziadna vata typu Prosim ta mohla by si mi prestat kradnut moju pracu? (pozor na ublizeny ton). Neprosit, nevysvetlovat, nedavat emocie, neriesit ju, iba povedat: "Toto mam v naplni prace ja. Odid od mojho stola/PC/mojej prace". Bud k nej ako robot! Vsetko s nou ries pisomne mailom (mas dokaz, ak by sa ta snazila vystrnadit z miesta). Bacha na vsetko, co jej povies, moze byt pouzite proti tebe. Neda sa to tahat dlhodobo, ale ako vyckavaci manever ci prejde skusobnou dobou to bude stacit. A potom sa rozhodnes co dalej.
@77katarina pozeram, ze podobny typ ako ta moja 😀
jo poznam nosila som furt sluchatka na usiach, aj ked mi nic nehralo. nebudem ta pocut nic mi nevrav, pis mi ak bude cosi surne
Ved si otvor usta a posli ju napriamo do prdele ked sa ti stura do prace, inym sposobom nad takymi ludmi nevyhras lebo bud budes ticho a rupat na nervoch a energii alebo ju budes potlacat aby si snu bola co v mensom kontakte....ja som pred rokmi zazila nieco podobne ale tam ked to neslo podobrotky tak to fungovalo otvorene splechom do xichtu pred vsetkyma aj nadriadenyma aby dotycnu osobu dali dokelu
Ach jo, vidím, že v každej firme sa nájde taká premotivovana, riťolezka, všade bola- všetko vie.... Je to ťažké, všade kde som pracovala sa taká našla.
Ono ju to casom prejde, mozno je este vyplasena, neista a chova sa nevhodne. Inak ak sa da... sluchatka do usi a nepocuvat ju, robit si svoje.
@77katarina takýmto závratným tempom spraviť postup - tak to je niekoho tlačenka...
Mnoho ludi skryva za afekt svoj stres ci neistotu, pises, ze sa do vsetkeho stara, komentuje, je akcna... A mozno je to celkom inak, mozno sa boji, ze ked bude seda myska a neukaze aktivitu a (mozno prehnany) zaujem o pracu, tak o nu pride (predpokladam, ze je v skusobnej). Mozno to nemysli zle a prave vsadza na to, ze snazivy a akcny clovek, co sa o vsetko zaujima bude praveze oblubeny... Niekto je v tomto ako slon v porcelane, mala som takeho kolegu (odhadujem ho na jemnu formu autizmu) a v jadre bol dobrak, no nevedel vnimat tie jemne socialne nuansy... Cim netvrdim, ze fungovat s takym clovekom nie je niekedy tazke, ale kazdy sme nejaky... Pokial by som za jej spravanim nevidela preukazatelne zly umysel, asi by som sa zmierila s tym, ze je "proste taka"... Neviem, no...
@deti95060810 Nejde o ten postup, ale že išla cez mŕtvoly. A ľudí, čo jej pomohli k jej kariére buď dala vyhodiť, alebo priamo ona vyhodila, len preto, že ona bola 35 ročná žena bez frajera, dieťaťa a bývalá s rodičmi.Sama nám hovorila, že ona sa toho nikdy nedočká mať aspoň jedno dieťa a nám dvom závidí ....🤮
@lija22 haha, to som skusala (dokonca aj s hudbou) a nepomohlo, lebo ked to zbadala, tak fucala, ochkala a jojkala hlasnejsie a ked som nereagovala, tak ma prisla klepat po ramene a nahynala sa mi zboku, nech ju akoze vidim🤦🤦🤦. Nepomohlo ani ziadat, ani vysvetlit, ani konfliktne vyletiet, a i sa stazovat sefovi. Nepomohlo nic, len odist a nasledne napravat ponicenu psychiku. A to nebola jedina, tam ich bolo podobne posahanych mrte, vratane intrig, podpasoviek a podobne. Odvtedy mam hrozu ist do akehokolvek zenskeho kolektivu a radsej budem robit s chlapmi na stavbe, ako este niekedy so zenskymi😂.
nevšímať si ju, ignorovať, prehliadať .... ak je to možné