Som učiteľka v MŠ a liečim sa na panickú poruchu

bubo551
17. júl 2021

Ahojte. Už roky sa liečim na PP. Roky pracujem ako učiteľka v MŠ. No mam obavy ze keď sa do toho niekto obuje tak z toho bude problém. Učiteľ predsa musí mať psychiku v poriadku. Je tu niekto s takým problémom? Je to dôvod na ukončenie pracovného pomeru?

1katus1
17. júl 2021

@bubo551 ja síce nemám a tým skúsenosti ale pokiaľ nemáš napísané priamo že nie si schopna vykonávať prácu mi.by to byť ok. Možno by chceli psychologický posudok a ak ten povie že je to ok tak nikto nemôže nič

juliet86
17. júl 2021

@bubo551 tak ono kto akym sposobom by sa do toho obul? a ako sa tvoja pp prejavuje v praci?

bubo551
autor
17. júl 2021

@1katus1 moja Dr. vraví ze to nie je dôvod ne pracovať ako učiteľka. Vraví ze ma veľa pacientov učiteľov, právnikov,... Mne dlho nevedeli prísť na to čo mi je. Proste mi prišlo hocikedy zle až na umretie. Pochodila som veľa lekárov. Na nič sa neprišlo. Potom ma poslali k psychiatričke. Začala som sa liečiť na PP a odvtedy mi je fajn. Len mi stále vŕta v hlave či to nie je zádrhel. Chcela som ísť aj na vysokú školu ale odradilo ma to že čo keď predčasne ukončím svoju prácu, potom by mi škola bola nanič.

bubo551
autor
17. júl 2021

@juliet86 v práci nijako.

elizabet173
17. júl 2021

@bubo551 ved to nemas napisane na cele. A nie si povinna to kazdemu hlasit. A je to na tvojej zodpovednostu, ak sa citis leosie, ok. Zle moze prist hociktorej ucitelke.

maccmacc
17. júl 2021

Opytaj sa to opačne... Ak by si mala dieťa, nevadilo by ti zdôveriť ho osobe s PP?
Ak vieš, že ta to neobmedzuje v práci s deťmi tak nemyslím si, že je dôvod sa obávať... 🙂
Práca v MŠ iná ako robiť za pásom niekde... Je to priam poslanie

marianarem
17. júl 2021

@bubo551 Ja si myslim, ze clovek s panickou poruchou moze mat (a velmi casto aj naozaj ma) psychiku v poriadku v tom zmysle,, ze je pricetny, ma zdravy usudok a normalne vnima realitu, Kto uz zije s touto chorobou roky, tak uz vie s nou narabat a je to skor na urovni fyzickeho ochorenia. Nevidim dovod, aby taky clovek nemohol byt ucitelom, ak sa na to citi a vladze.

abbey1
17. júl 2021

@bubo551 Júj, s takýmito názorom by zostali možno poloprázdne školy i ambulancie. Je to úplne bežná, bohužiaľ rozšírená diagnóza. Ľudia pracujú na dôležitých pozíciách s omnoho závažnejším diagnózami. Držím päste, aby si chorobu dostala pod kontrolu a mohla sa naplno venovať práci i životu.

ysseba
17. júl 2021

@bubo551 Minimálne preto, lebo ťa toto trápi, tak si dobrá učiteľka 🙂 neboj, nemáš diagnózu napísanú na čele, neovplyvňuje ťa to v práci, tak sa do toho nikto neobuje. Kľud... rob svoju prácu, ktorá ťa napĺňa tak ako doteraz, spolupracuj so svojou psychiatričkou, hocijakú zmenu v psychike s ňou konzultuj.
P.S.: určite predčasne neukončíš svoju prácu, preto podľa mňa smelo do štúdia na VŠ 🙂 Držím ti palce vo všetkom

juliet86
18. júl 2021

@bubo551 v tom pripade je to v poriadku. vela ludi v roznych profesiach ma rozne zdravotne problemy.