Dobry den chcela som sa opitat ze som tehotna na PN a zamestnanec agenturi a som este v skusobnej dobe a mi chcu dat vypoved mozu to urobyt
@zuzana_28 ahoj ja som bola na dobu urcitu ked som isla na matersku a nepredlzili mi ju. Takze mozu.
Si sa radšej mala učiť pravopis,ako sexovat. Hanba. Počas trvania Pn ta nemôžu vyhodiť,keď nastúpis späť môžu,samozrejme nie z dôvodu,že si tehotná,prípadne počkajú,kým sa skončí doba určitá.
Podla Zákonníka práce, počas skúšobnej doby môže zamestnávateľ skončiť pracovný pomer aj počas PN, tam sa ochrana nevzťahuje,či si alebo niesi na PN alebo tehotná netehotna.
Myslim, ze v skusobnej dobe ta prepustit mozu aj ked si tehotna. Ale zalezi od zamestnavatela. Kamoska bola vlani v rovnakej situacii, ale sefka sa nad nou zlutovala aby jej vysla aspon nejaka materska
vyhovorky na dysgrafiu :D myslim ze slovo urobyt!!!!! by si mala ovládať! a ano vyhodiť ta mozu
to je taka nespravodlivost ze to mozu urobit
@zuzana_28. Niekedy sa označilo dieťa za hlúpe,dnes mu dajú diagnózu. Je to trápne.
Kopirujem ustanovenie Zakonnika prace:
§ 72
Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe
(1) V skúšobnej dobe môže zamestnávateľ a zamestnanec skončiť pracovný pomer písomne z akéhokoľvek dôvodu alebo bez uvedenia dôvodu, ak ďalej nie je ustanovené inak. Zamestnávateľ môže skončiť pracovný pomer v skúšobnej dobe s tehotnou ženou, matkou do konca deviateho mesiaca po pôrode a dojčiacou ženou len písomne, vo výnimočných prípadoch, ktoré nesúvisia s jej tehotenstvom alebo materstvom, a musí ho náležite písomne odôvodniť, inak je neplatné.
(2) Písomné oznámenie o skončení pracovného pomeru sa má doručiť druhému účastníkovi spravidla aspoň tri dni pred dňom, keď sa má pracovný pomer skončiť.
@zuzana_28 ak si tehotná počas skušobnej doby ťa môžu prepustit len v odôvodnenom prípade, ktorý ale nesmie súvisieť s tehotenstvom. musia ti to dať písomne s uvedením dôvodu. Zákonník práce chráni tehotnú zamestnankynu iba v prípade, že o tom zamestnávateľa informovala a doložila lekárske potvrdenie.
,,Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe nebráni okolnosť, že zamestnanec je v ochrannej dobe alebo je v situácii, keď nepracuje z dôvodu akejkoľvek prekážky v práci. To znamená, že tehotenstvo zamestnankyne nie je prekážkou pre ukončenie pracovného pomeru zamestnankyne v skúšobnej dobe zo strany zamestnávateľa. Písomné oznámenie o skončení pracovného pomeru sa má doručiť druhému účastníkovi spravidla aspoň tri dni pred dňom, keď sa má pracovný pomer skončiť.,,
@zuzana_28 nie je to nespravodlive. Skusobna doba je na to, aby si aj ty mohla bez udania dovodu odist, ale aj zamestnavatel ta mohol prepustit ak nebol spokojny. A toto snad vie kazdy, na to nemusis byt macher na zakonnik prace. Snad nemas 12 rokov aby si to nevedela.
Prepustit ako tehotnu ta mozu
1. Ak si v skusobnej dobe
2. Ak mas zmluvu na dobu urcitu
3. Ak sa stavas nadbytocna
A to aj ked pisomne oznamis zamestnavatelovi svoj zdrav.stav.
Mozu ta v rovnakyvh pripadoch vyhodit teda ukoncit prac.pomer aj ak si PN z hocakych dovodov.
Ved si len cez agenturu, si pn, nebudu ta drzat, nabuduce treba pockat do skoncenia skusobnej a potom otehotniet
@ave17 ...niektorým dokonca ani neurčili diagnózu, nejako sa prešmykli, chodia po svete, robia zlobu a nemajú sa na čo vyhovoriť... A možno len trpia citovou plochosťou, cynizmom, alebo kreténizmom...
@zuzana_28 a v čom je rozdiel, či ho niekto pozná a iný nie? Môžeš ho ovládať odpredu aj odzadu, prepustia ťa rovnako ako toho, čo ho nepozná.
Ja sa len cudujem, ze ta vobec prijali. 😕
Áno, si v skúšobnej dobe takže môžu.