Som študentka a potrebujem peniaze

simicek77
11. okt 2012

Cawko kocky,
som studentka strednej skoly a naozaj surne potrebujem peniaze,nie vela ale aspon na jedlo a do skoly,peciem domace zakusky a strazim deti pretoze uz naozaj neviem co dalej.Vedeli by ste mi poradit?

janka9898
11. okt 2012

hm tazko radit len neviem co myslis ze tym docielis ze si tu dala tuto diskusiu ze ti baby budu posielat peniaze, alebo nechapem chodis na strednu tak by sa mali o teba starat rodicia nie??
dieta asi nemas tak neviem ako nechapem tejto otazke ak si na trednej a nemas dieta tak sa maju starat o teba tvoji rodicia
popr skus nejaku brigadu po vykendoch

simicek77
autor
11. okt 2012

Tak ty asi nevies ake to je byt bez penazi ocividne ale ja nemozem vsetko nechat na mamu ked sa neda tak sa neda ona za to nemoze ze to ma tazke,stara sa o mna ale najlepsie 🙂 ja peniaze nepytam ale mozno niektore dievcata maju pracu nadoma alebo vedia ako si mozem pomoct

mata128
11. okt 2012

No tak tu asi moc nepochodis,nakolko su tu väcsinou mamicky na MD, ktore tiez musia otocit kazde euro...fakt jedine brigada,aj ked tiez nechapem,ked chodis na strednu skolu,co ta tak tlaci...

simicek77
autor
11. okt 2012

ale to ze chodim na strednu skolu je praveze horsie pretoze do skoly a na cestu treba tiez peniaze,a kedze mamina nezarobi dost a priatel tiez nedostal vyplatu kvoli sefovím problemom tak som dufala ze nejaka ma nejaku radu,ja sa nehrniem pretoze moc chcem ale pretoze moc musim :(

zlatica36
11. okt 2012

@simicek77 skusila si niekedy rucne prace? ja ked som bola na strednej ,tak som si tak privyrabala.tu je dost mamiciek co pletie,hackuje atd... je tu spusta albumov na inspiraciu,ja mam tiez jeden tu. da sa vyuzit vsetko co doma mate 🙂 aj stare obliecky ,moja. ja som z takych urobila kobercek pre nasho psika. hlavu hore ,moja,vsetko zle sa raz skonci 🙂

simicek77
autor
11. okt 2012

o tom pocujem prvykrat len skoda ze ani jedno z toho neviem jedine co viem,je piect a krčeslit :D ale dalo by sa naucit mozno :/ si zlata ze si mi ponukla aspon jednu moznost 🙂 Napad mi velmi pomoze 🙂 a to sa potom chodi predavat kam?

janka9898
11. okt 2012

@simicek77 ja viem ako je byt bez penazi na strednej skole mala som tatka alkoholika mama na invalidnom dochodku bo,li sme 4ria surodenci takze viem o com to je nemat peniaze ale tak tu su mamicky co maju vacsie problemy maju chore deticky a potrebuju peniazky je to o tom ze toto je stranka pre mamicky s detmi isto aj ty planujes neeeeskorsie babo ale treba si najst cez vykend nejaku brigadu v kaviarni alebo po veceroch som ja vykladala v tescu tovar tak skus sa spytat v nejakom vacsom obchode uvidis bude lepsie

simicek77
autor
11. okt 2012

@janka9898 pytala som sa v bille to je jediny supermarket v meste kdde beru aj v mojom veku kedze som sa pytala viac dni do zadu dnes idem zase ale inak naozaj neviem vies pochop ja viem ze su tu mamicky ale ja uz naozaj neviem ako zarobit peniaze ked vsade beru od 18

mita9
11. okt 2012

Ja som aj na strednej brigadovala. Tesco kaufland...kadeco da sa slusne zarobit...alebo casnicku

janicka11
11. okt 2012

Fuha to mi je luto budem dufat že sa z toho dostanes.naší tiez nemali peniaze ked som chodila nastrednu necakala som a naslavsi brigádu.jednu v bagetarni,kde som bola cez tyzden hned rovnou ciarou zoskoly a až do 22:00.a domou som přišla 23:30 busom.takze riadna únava ale dalo sa malá som koruny vždy naco som chcela.aj nabavenie,naoblecjo,nasvoj paušál!takze dá sa.....a Inaj sim brigadovala ako casnicka...vždy niekde neaku hládali.......drzim palceky

janka9898
11. okt 2012

@simicek77 viem ta pochopit ja som to zazila len rano ma to zaskocilo ze niekto tu riesi aj toto prepac
a nieje v tvojom okoli nejaka starsia pani co nevladze alebo tak ze by si sa spytala ja som tak chodila nakupovat jednej pani blizko pri intraku 2*tyzdenee nakup a 2krat som jej upratala pouymavala a celkom pekne sa z toho dalo vykryt naklady
treba sa vsaaaade pytat a ako ti poradili skus zacat hackovat je to jednoduche aspo tak to vyzera ja som len na zaciatku a to tak ze uvazujem nad kupov hacika ale na mmb alebo na youtube je veela vidii navodov zrozumitelnym a po cesky ze sa da a potom predavataj tu napriklad uvidis treba sa len pytat pytat i ked niekedy je to trapne
drzim palce

simicek77
autor
11. okt 2012

@janicka11 skusim sa este popytat lebo nemozem pozerat so zalozenymi rukami :( aj ja mam hned oproti baraku bagetaren tak za skusku nic nedam aj ked moje cisko mali ale ved ked nejse hora k mohamedovi musi ist mohamed k hore ;)

janicka11
11. okt 2012

a nemalá som 18 rokou.začala som v .16 tich.vsetko sa dá.....

typa
11. okt 2012

@simicek77 ja som si na strednej nasla brigadu a takto som si zarabala. Mam 5 surodencov a rodicia nam tiez nemohli davat peniaze. Ked sa trochu posnazis,urcite si nieco najdes. Tu Ti isto nikto nepomoze.

janicka11
11. okt 2012

@simicek77 ssmozrejme že ty.tak je to ...já som sa doslova všade nukala než má kdesi vzali.....

liz_lemon
11. okt 2012

@simicek77 neviem odkial si, ale skus macdonald, tam beru aj stredoskolakov, alebo roznasaj letaky, pripadne daj sem http://www.jaspravim.sk/ ponuku pecenia kolacov

maruska24
11. okt 2012

@simicek77 len prosím nevytváraj ďalšiu tému s názvom Práca na doma 😉
skús personálne agentúry, Index nosluš a pod, ponúkajú brigády aj pre stredoškolákov. A čo viem, tak pred vianocami sa vždy hľadajú mladé hostesky a promoterky do obchodov na ochutnávky.

milka1978
11. okt 2012

@simicek77 ja som chodila počas strednej školy roznášať letáky ..... každý druhý týždeň mi rozvozca priniesol letáky a ja som ich rozniesla, nachodila som sa ako blázon ale nevadilo mi to .... zarobila som si na to čo som potrebovala .... ešte som mala žiadosť o brigádu v Treenkwalder a tam mi našli všelijaké brigády ..... raz som prelepovala na obchodoch a reštauráciách nálepky so stravných lístkov, tak mi vyšli pekné peniažky ...... takže skúšaj a držím aplce aby všetko vyšlo 😉

mahulenka87
11. okt 2012

@simicek77 alebo by si sa mohla popýtať aj napr. vo firmách, obchodoch, v ambulancii - či nehľadajú na upratovanie. Po škole alebo po ich prac.dobe by si iba poupratovala. 😉

mata128
11. okt 2012

Alebo zistit,ci by nejaka mamina v tvojom okoli nepotrebovala popoludní zavarovat deticky,po skolke.je vela mamin,co maju pracovnu dobu,ze nestihaju.aj ked na druhej strane je pravda,ze maminy svoje deti nenechaju hoci komu,koho nepoznaju...teda aspoň ja urcite nie...tazko ti radit.fakt nejaka kaviaren,letaky,tesco...kolko mas vlastne rokov???

lilysk
11. okt 2012

@simicek77 Z akeho si mesta ?

tea333
11. okt 2012

@simicek77 ja som prvykrat brigadovala cez upratovaciu firmu. druhykrat v hoteli ako recepcna. mnoho ludi chce babu na upratovanie v meste aj na dedinach, aj ked zalezi od regionu. odkial si? u nas boli upratovat aj studentky. staci rozvesat letaky. vencenie psov alebo upratovanie, babysitting u vas doma. a tvoje tel. cislo

sevi
11. okt 2012

@simicek77 ahoj.co keby si skusila personalne (brigadne) agentury?tam si zarobis ak sa budes snazit celkom pekne peniazky.

zlatica36
11. okt 2012

@simicek77 no ja robim pre zname z prace a kamosky,co poznam. najprv si vsak treba urobit meno,a asi to nie je dobry napad pre teba,ked si to este nikdy nerobila,lebo treba vela cviku najprv ,ked si chces takto privyrobit.ja som zacinala ,ked mi bolo 10. uplne zaklady som sa naucila vtedy. dnes urobim vsetko .drzim palce,ked si najdes brigydu,tak sku zacat potom s takymi vecami ako konickom.vela trpezlivosti to chce,ale da sa to zvladnut 🙂

blondiee83
11. okt 2012

@simicek77 Kedze si studentkou na strednej skole, tvojou jedinou ulohou je ucit sa - a z toho by som na tvojom mieste aj vychadzala...zacni sa poriadne ucit a bez problemov ziskas prospechove stipendium. Ak mas priemer pod 2,0 - mozes dostat 44 eur mesacne, co si myslim, ze jedlo a malickosti moze pokryt...

dada1212
11. okt 2012

@simicek77 a napríklad to pečenie by sa nedalo rozšíriť? pokým vieš naozaj piecť, tak si myslím, že by si nemala mať problém zo zákazkami, nakoľko po domácich zákuskoch je veľký dopyt a veľa ľudí ich piecť nevie alebo nemajú čas.
takže skús nejako docieliť, aby ľudia o tebe vedeli a budeš mať aj toľko objednávok, že budeš musieť odmietať, lebo nebudeš stíhať.
inak len možno po okolí napríklad pomoc starším a tak.
čašníčky na teraz teraz už netreba a neviem skade si, ale ak z mesta kde je vyššia nezamestnanosť, tak tam je naozaj problém dostať sa aj k brigáde napríklad v supermarkete.
ale aj tak, skúsila by som sa aj zaregistrovať v agentúrach, možno niečo budú pre teba mať.

mirkakab
11. okt 2012

Ja som si privyrábala objednávaním kozmetiky oriflame, z každého výrobku máš nejake to euro .... sú aj podobné výrobky, (avon, dedra, fleur de santé, ) ak si neplnoletá treba to napísať na dospelú osobu

simicek77
autor
3. nov 2012

@blondiee83 mam najlepsi prospech v triede takze ucenie nie je moj problem 🙂
@mirkakab kamoska to robi a horkotazko je ziskova viac ako 5 eur ... :(
@mata128 co sa strazenia deti tyka,meno mam dore deti ma posluchaju,hram sa s nimi a pod. 🙂 Co strazim kamoske malu u mna poslucha ako nikde inde spava tu,nerobi mi oracie,neplace neoduva sa,papa u dokonca aj to co v skole nie 🙂
Baby dakujem pomohli ste mi 🙂 Este sa posnazim proste musim 🙂

sirene
5. nov 2012

neviem ci to tu bolo spominane, ale ak si na strednej, chod za triednym profesorom a poziadaj o sociálne stipendium a kedze mas najlepsi prospech v triede, tak okolo 30 eur by si mohla mesačne ziskať...teda ak to uz nevyuzivas