Som samoživiteľka, môžu ma prepustiť z práce ?

slavecka
6. jan 2020

Som sama rozvedena s dvomi detmi (19,10) v praci sa ide prepustat a ja mam strach ze to budem ja. Mozem sa nejako branit tym, ze som zivitelka? Dakujem

sulinka333
6. jan 2020

@slavecka mne dali výpoveď a bola som rozvedená s dvoma deťmi vôbec ich to nezaujímalo.

maciatkoe
6. jan 2020

@slavecka si myslis, ze si viac pre firmu ako tvoja kolegyna co je bezdetna a zije s manzelom zato, ze mas 2 deti? To uz by bolo divne, keby sa na zaklade rodinnych vztahov prepustalo. Tak slobodne a bezdetne by prepustali ako prve. Drzim Ti prsty, aby ta neprepustili. Ale napad, ze mas 2 deti a preto ta neprepustia je divny..

sajka12
6. jan 2020

@slavecka zákonne nie, išlo by o diskrimináciu

lianka123
6. jan 2020

@maciatkoe boze aka si zla. Zapamataj si svoje slova o 10rokov potom neplac

lianka123
6. jan 2020

@slavecka zial neda. Ale skusila by som sa pytat priameho nadriadeneho

maciatkoe
6. jan 2020

@lianka123 ja som zla? Ved ja ju nejdem prepustit. Ale nikdy sa pri prepustani v praci nepozera, kto ma ake rodinne vztahy

veronikaszabova
6. jan 2020

@slavecka je mi luto, ale nie si chranena :(
Drzim palce

evittam
6. jan 2020

@lianka123 Preco by mala o 10rokov plakať?
@slavecka Nie, bohužiaľ.

slavecka
autor
6. jan 2020

Ja som to myslela tak. ze sme 5 zien a z nas maju prepustit jednu a ci vtedy sa nepozera nato. Ale asi mate pravdu. To bolo mozno niekedy. A vsetko zalezi na sefovi. Aj tak dakujem

slavecka
autor
6. jan 2020

@maciatkoe ale mohlo by sa

slavecka
autor
6. jan 2020
slavecka
autor
6. jan 2020

@lianka123 dakujem. Ved to ze vsetko zalezi ba nom. A sme 5 zien.

slavecka
autor
6. jan 2020

@maciatkoe urcite si nemyslim.Ale mne skomplikuje ovela viac zivot ako zene ktora je vydata a ma manzela.

slavecka
autor
6. jan 2020

@sulinka333 tak to si ma nepotesila

lianka123
6. jan 2020

@evittam lebo aj ludia a nazory sa vyvijaju casom a skusenostami

sulinka333
6. jan 2020

@slavecka to viem no napísala som to že sa to stalo mne tebe sa to nemusí stáť. A ja som rada lebo teraz mám super pracu za ktorú som veľmi vďačná. Takže všetko zlé je na niečo dobré.

danielinaa
6. jan 2020

Neviem co presne robis ale ked sa prepusta, vacsinou prepustia toho najmenej sikovneho. Ak si sikovnejsia ako kolegyne tak sa nemusis bat. Ved len v takej fabrike ked jedna zena vyrobi 500 ks a druha 300ks, tak si logicky nechaju tu s 500 ks.

kvjetecko
6. jan 2020

@slavecka asi ste mensia firma, vsak? vacsie mavaju uzatvorenu kolektivnu zmluvu a v nej mozu byt riesene aj tieto "pripady"... inak zial je to zamestnavatelovi jedno... ☹️

marca12
6. jan 2020

@maciatkoe veru,na to sa ohlady neberu. Ale este stake ludskost nevymiera a su pripady,kedy to zohladnuju. Kamoska nedavno spravila taketo gesto,ked im sef povedal,ze z ich oddelenia prepustaju. Bola tam jedina bezdetna,tak sa po dlhom zvazovani obetovala. Hned si aj nasla novu pracu

lea1989
6. jan 2020

@slavecka aj mňa vyhodili teraz, a to som slobodná matka zivitelka 5 ročného syna, a nezaujímalo ich to. Bohužiaľ firmy to nezaujima

marca12
6. jan 2020

@slavecka nuz ty musis vediet,ake nate vztahy so sefom. Smutne je,ze dnes sa uz ani tak nepozera na vykon. A castokrat co vidim v okoli vyhadzuju zeny po 40tke a naberaju mladsich. Nerozumiem takymto krokom,mozno my starsie uz nemame taky zapal pre pracu ako za mlada. Tazko povedat vsetko zalezi na povahe a ludskosti sefa.

slavecka
autor
6. jan 2020

@marca12 tak to je super

danielinaa
6. jan 2020

@marca12 ale zas ako kde. 40 rocna ti neodide na matersku. 🙂 Mlada chvilu porobi a potom materska (nevycitam, konstatujem), takze mnohi chcu "starsie" lebo im neodidu po roku, dvoch. 🙂

slavecka
autor
6. jan 2020

@danielinaa
No stale to tak nie je o sikovnosti ale aj o vztahoch s nadriadenym bohuzial

slavecka
autor
6. jan 2020

@marca12 tak to bolo pekne od nej.

slavecka
autor
6. jan 2020

@marca12 presne tak.Ved preto som chcela vediet ako je to ked som zivitelka

slavecka
autor
6. jan 2020

@maciatkoe to je strach

danielinaa
6. jan 2020

@slavecka nuz ak vies ze maju lepsie vztahy s tymi druhymi, je to potom horsie. :( Aj my mame v praci taku, co sa veducej pcha do ri*i. Veduca ju ma za dokonalu, v skutocnosti je vsade a nikde. Svoje oddelenie, konkretne salamy, zanedbane, ze keby prisla kontrola, a nastastie nemame druhu kolegynu, ktora dava vsetko do poriadku aj za nu, tak je to na pokutu, ale pcha sa vsade, kde nema, hoci dane oddelenie nema pridelene, tovar napere, samozrejme to po nej opravujeme, lebo kto rad kupi naprany tovar, kazdeho laka kupit ked je krasne ulozeny, a veduca ju potom chvali ze najlepsia predavacka, lebo vela stiha. Lenze v skutocnosti vsetko zle a len po nej opravujes. :D A dokonca veducej kupila salku. Len tak. :D Alebo srdiecko drevene najlepsia veduca. :D

danielinaa
6. jan 2020

@slavecka Vo fabrikach velkych zas prihliadaju na tie normy kto plni najlepsie a najhorsie. Ty asi robis v kancelarii, ze? Tam je to horsie.

slavecka
autor
6. jan 2020