Som povinná oznamovať zamestnávateľovi ako dlho budem PN?

xnatalkax
22. mar 2023

Som povinna pznamovat zamestnavatelovi kolko este budem pn? Ved to ani sama neviem ale ze sef nema ziadne info o mne, neviem ci chce vediet ci zijem…

janka2501
22. mar 2023

aspon kedy mas dalsiu kontrolu, a nasledne dalsie info pokial je PN dlhsia ako 10dni

nelca84
22. mar 2023

@xnatalkax tak orientacne by som dala vediet, ci mam sopel na 10 dni, alebo som si zlomila nohu a budem 3 mesiace mimo... zas pochop aj jeho

milanemila
22. mar 2023

@xnatalkax myslim, ze vramci dobrych a korektnych vztahov je fer komunikovat s nadriadenym a dat mu aspon vediet ako sa situacia vyvija. Nieco v zmysle, ze nevies presny datum, ale aspon ramcovo ci to budu dni, tyzdne alebo mesiace by si mohla vediet. Aj zamestnavatel sa musi vediet zariadit 🤷🏼‍♀️

xnatalkax
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ajko2011
22. mar 2023

Ja som písala šéfke kedy mám ďalšiu kontrolu aby vedela, že nemá počítať s tým, že sa vrátim do práce.

nelca84
22. mar 2023

@xnatalkax tak ked mu to robis natruc, tak neviem naco sa pytas

milanemila
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
xnatalkax
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
xnatalkax
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nelca84
22. mar 2023

@xnatalkax nemusis, staci priblibne povedat kolko budes doma

xnatalkax
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nika1971
22. mar 2023

pri zaciatku pn treba povedat, kedy ides na kontrolu a ze potom sa uvidi...pokial nemas virozu ale nieco ine, nemozes vediet za ako dlho budes fit

veronikaszabova
22. mar 2023

@xnatalkax ale robis na truc - ved mu posli smsku, co ti je a na kolko cca vidis liecbu. Nebud ako male dieta.

nelca84
22. mar 2023

@xnatalkax ja uz naozaj neviem ako ti to mam povedat, tak snad vies co ti je a zhruba kolko budes PN alebo kedy mas kontrolu...

janinah
22. mar 2023

Nejaké pravidlá hoc nepísané by mali byť...vždy dám vedieť dátum kontroly a po kontrole či prídem alebo poviem dátum ďalšej kontroly.oznamujem nadriadenému cez sms.nie kolegyni.ktora nemá čo odovzdávať odkazy.

alex49
22. mar 2023

Véd mu stačí napísať správu v style, v pondelok mam kontrolu, potom dám vedieť či PN pokračuje alebo nastúpim. Bodka dovidenia. Robíš zbytočne ceremónie okolo toho.

loginexistuje
22. mar 2023

mala by si mu dat vediet aby sa vedel zariadit aspon sms
je to neseriozne od teba aj voci ostatnym kolegom

loginexistuje
22. mar 2023

minimalne datum kontroly a predpoklad trvania liecby

alenah31
22. mar 2023

@xnatalkax máš vystavenú ePN? Pokiaľ áno - povedz mu nech zavolá na personálne a personalistka mu presne povie čo máš pri PN uvedené - je tam zaznačené predpokladané ukončenie PN, pokiaľ to vyzerá na dlhšie je tam uvedený dátum ďalšej kontroly - pri ePN ťa nemá prečo kontaktovať. Pokiaľ bola PN vystavená klasicky - papierovo - môže ťa kontaktovať a spýtať sa ťa na predpokladané ukončenie PN - nie si povinná reagovať (odpovedať). Ale potom očakávaj rovnaký postoj od zamestnávateľa.

kikus7
22. mar 2023

@nelca84 Niekedy ani lekári nevedia, ako dlho bude pacient na PN. Obzvlášť pri vážnych chorobách.

nelca84
22. mar 2023

@kikus7 jaj zeny, ved nikto necaka, ze povie presny datum, ale tak hadam vie, ci ma obycajnu chripku alebo je predpoklad dlhodobej PN

xnatalkax
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
colsami
22. mar 2023

@kikus7 ved dobre ale to sa predsa tiez da komunikovat. Ze "zatial nevedia co mi je, bude sa to riesit a asi dlhsie, lebo mi je to to to". A nie ze fakt zamestnavatel ani nevie ci ma chytene hrdlo a do par dni je nazad, alebo ju seklo ze ma x tyzdnov lezat a este sa nevie co bude dalej.
A odkazuje po kolegyni jak male decko. Uz aj v skole male deti vedia ze sa neodkazuje po spoluziacke, ale da sa vediet pani ucitelke.

Ani vo sne si neviem predstavit ze by som neriesila moju pnku, nastup, koniec, viziu, dokonca uz ked mam len pocit ze pojdem na PNku alebo mam ine povinnosti ze praca bude vynechavana, oznamim to nadriadenemu a kolegom, nech sa hned moze riesit chod bez jedneho chybajuceho clanku.

Sila, s takymto pristupom uplne chapem ze si nahraditelna. A Tvoje dovody na scenky a cirkus su bezpredmetne, lebo ak aj si mala predtym nejake problemy so sefom a citis krivdu, riesi sa to inak. Ale to uz nie si taja hrdinka jak anonymna uzivatelka na internete.

A potom ze podnikatelia a sefovia su tiez niekedy ako stvana zver. Nech sa paci z druhej stranky zelam si kazdemu vyskusat, takyto pristup zamestnancov.

reanda
22. mar 2023

@xnatalkax preco si nenajdes inu pracu? a preco sa tym vobec stresujes? vies, aky je, tak to neries.. pyta sa - odpoviem neviem a koncim, dalej myslim na ine veci a neriesim sefa ani pracu

alenah31
22. mar 2023

@xnatalkax pozri je čisto na tebe či mu to povieš alebo nie. Pokiaľ by si chcela - vieš sa lekára opýtať a zamestnávateľa informovať. Nechceš - ok - tvoje "právo". On má ale potom "právo" na oplátku nerešpektovať teba a od teba vyžadovať plniť si tvoje "povinnosti" na 100% a bude to potom "kto z koho".

mima1608
22. mar 2023

Ja som zvykla vedúcim aspoň dať vedieť kedy mám kontrolu + samozrejme po kontrole, či mám ešte PN (ďalšia kontrola) poprípade kedy prídem, ak som to už vedela.

sense
22. mar 2023

Ja síce nepíšem šéfovi co mi je ale keď som mala kovid tak som napísala mam pn na 3 dní a potom sa uvidí. Alebo mam zápal priedusiek zatiaľ mam on na týždeň a uvidim

xnatalkax
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
22. mar 2023

Jaj, je v tebe kopa zlosti. Z každej jednej reakcie to úplne srší Začni si hľadať iné zamestnanie. Šéf je síce možno debil, ale asi ťa nikto nenúti, že ak zmeníš zamestnanie, tak zomrieš. Prečo robíš 2 roky niekde, kde máš takéto emócie? To je tvoje rozhodnutie.

xnatalkax
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz