Som dlhodobo PN, ktorá je zadaná obv. lekárkou elektronicky; prosím o info, či som povinná hlásiť zamestnávateľovi pokračovanie PN; obv. lekárka mi povedala, že nie, pretože zamestnávateľ to má sledovať v systéme.
Ďakujem
Manžel bol PN 3 mes. a ano hlásil každe predlženie. Stálo ho to telefonat...
@olsan neviem, aku prácu robíš ...ale ak treba za teba zástup a pod. ..tak je dôležité to hlásiť, ako veď pošlem sms a vybavené...
@olsan zamestnávateľ vidí v elektronickej evidencii ePN na stránke sociálnej poisťovne začiatok ePn, stav "trvá" (ak trvá ďalší mesiac), deň ukončenia (keď ju lekár ukončí) a planovany dátum kontroly u lekára. Z toho zistí všetko, údaje však musi lekár nahodiť a keďže sa stáva, že niekedy to neprejde alebo nenahodi spravne, je dobré komunikovať so zamestnávateľom, alebo aspoň s kolegami, aby vedeli od kedy a do kedy asi budeš PN. Zamestnávateľ si to overi v socpoist.
zamestnanec má povinnosť hlásiť neprítomnosť na pracovisku
ako personalista vidim datum zaciatku, konca, planovanej kontroly, ale nevidi to priama nadriadena daneho zamestnanca - lebo sa do soc. poist nedostane. a nie je v mojej kapacite to kazdemu veducemu davat vediet, ze jeho zamestnanec nenastupi.
ak mas v pondelok sediet v praci a ty len v pondelok ides k lekarovi, tak asi je viac ako slusne minimalne napisat sms nadriadenej, rovnako ze tvoja pn pokracuje.
Ja vždy napíšem že som PN vtedy nám kontrolu a dám vedieť
@jasminet pekný deň, len taká rýchla otázka mimo témy. Robíte v práci osobné kontroly pri príchode a odchode zo zamestnania?
Vopred ďakujem za odpoveď
@potvorkaniki nasi sa "pipaju" na terminaloch, nemame cas obiehat budovu a odskrtavat ci ludia sedia pri svojom pocitaci. ale sedim strategicky, tak vidim kto kedy prichadza odchadza - aspon cast zamestnancov. 🙂
@potvorkaniki turniket zaznamená čas vstupu do areálu a potom terminál, kde sa zamestnanci prihlásia/odhlásia zo zmeny.
@potvorkaniki jaj, tak to vobec. nemame dovod, alebo teda, este sme nemali.
@jasminet dakujem za odpoved
@potvorkaniki námatkovo vrátnik kontroluje. Auto musí každé, nazrie do kufra, ľudí len pri podozrení.
Je to o slušnosti jedna sms nadriadenému.ze PN pokračuje ťa nezabije.