Som poverená doučovaním kolegov angličtinou

6. dec 2022

Dobry den, v praci som bola poverena doucovat svojich dospelych kolegov ANJ. Maju cisto zaklady, niektorí ani to nie. Som trosku stratena, nakolko vobec neviem ako zacat, ci ucit formou konverzacie alebo kazdu hodinu prebrat nejaku temu ako rodina, sport alebo gramatiku. Ma niekto nejake skusenosti s doucovanim dospelych? Pripadne nejake plany, ktore by bol ochotny poslat? Dakujem.

nelca84
6. dec 2022

ja by som si asi kupila nejaku ucebnicu pre zaciatocnikov a sla podla toho

h2
6. dec 2022

Hm, odmietla by som to. Ak vedenie chce, aby sa kolegovia zdokonalili v angličtine, nech im zabezpečí lektorku. (Predpokladám, že hoci máš výbornú angličtinu, učiteľka nie si.)

melanta
6. dec 2022

Čo znamená doučovať? Máte vyhradený v rámci pracovného času hodiny, kedy sa nevenujete práci ale angličtine? Máš to zaplatené v sume, akú berú lektori cudzích jazykov? Alebo len v rámci práce máš s nimi konverzovať v angličtine? V každom prípade, odmietla by som. Ak firma potrebuje, aby dotyční ľudia hovorili anglicky, buď mala prijať ľudí, ktorí anglicky hovoria alebo má zaplatiť fundovaného lektora/učiteľa.

nika23t
6. dec 2022

Súhlasím s @h2, tiež som mala doučovanie z ANJ v práci, chodievala tam ku mne lektorka, mala som s nou 3 hodiny týždenne a sama. Zabezpečil mi to nadriadený. A pritom kolegyňa bola v angličtine úžasná, plynule rozprávala, ale nikomu ani nenapadlo, aby niekoho doucovala.

isis234
6. dec 2022

@melanta presne tak to bolo aj u nás... Zaplatili lektora angličtiny a bolo to po pracovnej dobe.

januska12323
6. dec 2022

Keď o učení vôbec nič nevieš neviem prečo si to prijala.

amiaja
6. dec 2022

To si vazne suhlasila?

denkatn
6. dec 2022

ja som mala ako brigadu doucovanie nemciny pracovnikov v banke. Pripravila som si z kazdeho trochu, trochu gramatiky, nejake slovicka, "precitali" sme clanok a na konci hodiny som im dala "test" z prebraneho uciva. boli velmi spokojni so mnou. snaz sa take clanky o veciach ktore alebo preberate v praci, alebo su aktualne a vies ze ich to zaujme.

zuzanaete
6. dec 2022

A vies ucit aj? Lebo je rozdiel rozpravat a rozumiet a ucit. Ja by som ani slj nemohla ucit. Nech firma zaplati lektora.

zuzinabila
6. dec 2022

Si vystudovana jazykarka?ak nie,prosim,nedoucuj.narobis viac skody ako uzitku.moj muz je lektor a vedel by o tom rozpravat..

svetlonos
6. dec 2022

Ahoj,
doucováa som dievca na zakladke nemcinu. Hovorila som plynule a denne aj gramatiku som mala v pohode. Na to moje nelektorske vedomosti stacili. Pomohlo jej to, ona aj rodicia spokojny. My sme preberali lekcie z jej ucebnice. Ale v tvojom pripade by som odmietla. V praci sme mali lektorku na aj a dokonca pocas pracovnej doby. Tvoj nadriadeny je zrejme vycurany a chce usetrit.

martinmmartin
6. dec 2022

povedz velitelstvu ze kupujete za par stoviek online kurzy ( je toho plno reklam na youtube)pusti to kolegom a dohliadaj aby si to odmakali pripadne im to moderuj a ries pripadne otazky. Ty budes vediet co a ako, bude to profesionalnejsie a ked budede pri tom dvojica nikto sa nebude moct flakat ( princip styroch oci)

strudlikmalicky
14. dec 2022

Fíha, to by som nedala. Síce viem plynule anglicky, ale naučiť to niekoho, to vôbec. Asi by som išla podľa nejakej knihy pre samoukov, ale pre dospelých, tam budú zaujímavé témy, nie pre decká. My sme mali na kurze knihu a tam bolo vyšetrovanie políciou 😁, objednávanie v reštike...