Som PN, mám psychické problémy. Mám povedať diagnózu v práci?

10. júl 2024

Ahojte uz dlhsie mam psych.problemy typu uzkosti a vyhorenie, panic.ataky..Obvodna to vidi na PN a ked nezaberie oddych - psychiater a antidepresiva..Len neviem co mam povedat v oraci..a ci to povedat..neviem velmi hovorit nie a nastavit hranice, vzdy ma otravuju aj cez dovolenku a ja si to necham..co by ste mi poradili? Povedat diagnozu ci nie? Mozno budem dima aj mesiac, dva..

egonsk
10. júl 2024

pokial to nemas odbornikom potvrdene s tym, ze to obmedzu vykon tvojej prace, tak to radsej nehovor v praci, lebo budu na teba pozerat cez prsty, iked sa budu tvarit, ze je to ok a ze ta podporuju...

marci77
10. júl 2024

NIE, das sa vypisat na PN ....a posles do prace iba tlacivo PN
bez komentara, nemusis nikomu hovorit, co ti je

vintage_woman
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ddaassuullaa
10. júl 2024

Nie je bezne, aby sa zamestnvatal pytal na diagnozu. Ak sa pyta, je to zvlastne, nepotrebuje to vediet.
Ale.ty vlastne nemas potvrdenu diagnozu. Mas zdravotne problemy, dr odporucil docasnu PN a odporuci dalsie pripadne liecenie. Oznam datum kontroly a ze po kontrole sa samozrejme ozves

muchotrafka298
10. júl 2024

Zamestnavatelovi diagnozu oznamovat nemusis, je to tvoje sukromie a pokial to zavazne neovplynuje tvoju pracu, nemusis hovorit nic. Som PN a toto staci.

bublinka1426
10. júl 2024

toto som mala asi 10 rokov a vlastne s tymto som vobec nesla ku psycho.
len ta to proste uz nebavi zacni sa zamyslat nad zmenou prace

bublinka1426
10. júl 2024

a este, podla mna mas diagnozu ako viaceri normalne vyhorenie to nie je naozaj nic vazne, a zamestnavatelovi VOBEC nemusis nic vraviet. to je lekarske tajomstvo.

vintage_woman
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bublinka1426
10. júl 2024

@vintage_woman syndrom vyhorenia ma rozne fazy.

lienka.7
10. júl 2024

Diagnózu zatiaľ nemáš určenú, čiže si PN a bodka. A mobil si vypni. Nekomunikuj s nikým.

lienka.7
10. júl 2024

@bublinka1426 tiež si myslím, že u mnohých je to prepracovanost a ešte možno aj v kombinácii s obyčajným odporom k praci. Aj ja keby som nemusela, ráno ani nevstanem z postele, ležím celý deň a kukám len tak do blbá 🙈

bublinka1426
10. júl 2024

@lienka.7 to je na dlho. ale burn outom trpi vela ludi. hlavne po niekolkych rokoch prace bez nejakej velkej kariernej cesty a povysenia

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hradnapani
10. júl 2024

diagnozu si nechaj pre seba a v praci si nastav hranice (ziadne otravovanie na dovolenke atd)

purple_wolf
11. júl 2024

diagnozu povedat nemusis alebo povies len to ze si vycerpana .. v sucasnosti je to bezna diagnoza a po pravde na tom listku je kod diagnozy ktory sa da vygooglit ... bez ohladu na to aku mas poziciu povedala by som veducemu ze nebudes dostupna pocas PN a vypni telefon ... idealne zmen pracu na nieco menej stresujuce

umpanka
11. júl 2024

Daj pozor, mňa sa všeobecný lekár pýtal prečo som pribrala. Nevedel, že som cca 4 roky brala AD. Povedala som mu to. Uznal, že asi od toho. Ale od vtedy so mnou jedná s dešpektom. Je to až také, že keby som si ho nevážila pre jeho odbornosť, už by som od neho odišla. Drží ma tam len to, že presne trafí diagnózu. Naposledy ma poslali na chirurgii pre istotu na kolonoskopiu. Veľmi ma nadúvalo. Povedal, že dobrá prevencia, ale on si myslí, že je to neznášanlivosť rožkov a chleba - dopekaných. A mal pravdu. Takže nie len zamestnávateľ a kolegovia, ale aj lekári. A to už je ozaj problém.

umpanka
11. júl 2024

Psychiatrička mi nedala podpísať, že moje údaje dá do systému, povedala, že mi to schválne nedáva podpísať, že do mojej diagnózy nikoho nič. Lieky boli na papierový recept v minulosti. Naznačovala, že sa s psychiatrických pacientmi nejedná tak, ako s inými. Predpovedala, že liečba bude trvať cca 2 roky, ale kvôli prechodu ju sama potiahla na 4 roky. Keby som bola u všeobecného ticho, pravdepodobne by so mnou jednal normálne. Žiaľ je to veľmi cítiť. Prosím nehovor nič v zamestnaní, ani nikde, buď opatrná, udržíš si svoju ľudskú dôstojnosť.

samko0405
11. júl 2024

Ahoj ,keď sa bude pýtať povedz ze máš cierny kašel.
Ja som s nim doma už 2,5 mesiaca.