Som nešťastná v práci

22. mar 2023

Ahojte ženy,

Vrátila som sa po rodičovskej do práce a zisťujem, že tam nie som šťastná. Šéf odo mňa chce nadčasy a prácu, ktorú som nikdy nerobila, ževraj sa mám po večeroch vzdelávať. Povedzte mi ako ste to mali vy po rodičovskej v práci? Tiež to nebolo jednoduché? Platovo je to celkom dobré, ale rozmýšľam, že si nájdem niečo menej platené, kde budem mať kľud..

liljana
23. mar 2023

Vypadla si na rodicovskej z pracovneho tempa. Zivot na materskej je trochu odtrhnuty od pracovnej reality. Neriesis ziadne terminy, povinnosti, nadcasy, vzdelavanie,... Kde v praci dobre platia, tam pozaduju toho vela. Treba si to rozmysliet, aby si neskoncila z dazda pod okvap. Ze v inej praci dostanes menej a stres a povinnosti zostanu.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lienka.7
23. mar 2023

@autorka ake su tie nadčasy? Koľko? Platene/neplatené? A prečo nadčasy? Nestíhaš pracu alebo jej mas veľa alebo teda prečo? Koľko mas byt navyse este v praci na úkor normálnej pracovnej doby?
Vzdelávať sa nemas po večeroch, ale v ramci pracovného času.
Porozprávala by som sa s nadriadeným. Nie ale štýlom ze nemozem/neda sa, lebo mam deti... ako by k tomu prišli tie, ktoré deti nemajú? Tie môžu tahat nadčasy a vzdelávať sa doma?

loginexistuje
23. mar 2023

150 hodin za rok moze byt praca nadcas vzdelavanie je otazka ci je to nieco nove alebo si len stratila vedomosti na rd a pripadne nedrzala
krok s rozvojom v tvojej oblasti
ak je to na teba vela zmen pracu na jednoduchsiu za menej penazi ale aj menej nadcasov atd

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barborachors
23. mar 2023

mozes sa napríklad zamestnať v knižnici alebo na miestnom úrade a v podobných inštitúciach ale pozor, tieto fleky su dlhodobo obsadene a odtial len v pohrebaku. Cize skús sa dat na cakacku. V každej inej firme sa zoderies ci viac alebo menej, doba kludnych robot sa skončila. A lepsie to nebude, nároky sa zvyšujú a so starnúcou populáciou sa teple fleky míňajú rychlejsie ako rožky v akcii.

miriam11
23. mar 2023

Ved más pravé šancu kariérneho rastu. Nechápem, čo sa tí nepáči, koľko žien by za takú možnosť dali neviem čo. Človek by mal celý život napredovať. Ak to tak necitis, daj výpoveď a miesto teba mozu vziať človeka s ambíciami a rozhladom. A na detí sa nevyhovaraj, keď sa chce, možností sa nájdu...

zooeynka
23. mar 2023

Sefa by som poprosila aby mi neorganizoval moj volny cas dovzdelavavanim sa, ja svoje osobne volno/vecery potrebujem pre rodinu a domacnost. Vzdelavat ta moze v pracovnom case. Nikto ti nema co organizovat tvoje sukromie.
Mna po RD rovno prelozili na poziciu o ktoru som nemala zaujem a nikto sa ma nic nepytal, len mi to oznamili. Tiez ma nasrali, ale kedze som nemala chut si hladat inu pracu tak som to akceptovala....

nikoll29
23. mar 2023

@zooeynka heh asi tak nejak, ak chce, aby sa clovek vzdelaval, tak by mal k tomu sam nejak prispiet. Ono je taky navrat do prace velmi tazky, no niekedy sa ukaze, ze je najvyssi cas proste pracu zmenit

ivana11155
23. mar 2023

Po materskej je to tazke pre kazdu mamicku. Ano, vyvijaju tlak a chcu vidiet, ci sa ta zbavia. Je uz na tebe ci sa s tym popasujes alebo si najdes nieco ine.

autor
23. mar 2023

Vďaka za odpovede.

Ja som bola aj zo začiatku rada, že môžem kariérne vyrásť, ale nie je to také jednoduché. Nemám sa poriadne od koho zaučiť a to hľadanie postupov a informácii zdržuje. Som jediná na oddelení s malými deťmi. Očakáva sa, že budem držať krok s ostatnými, ktorí tiež makajú nadčasy. Nadčasy sa nepreplácajú....

bucko555
23. mar 2023

Presne kvôli nadcasom som odišla s práce, mala mi mala ísť do prvej a odmietala som robiť nadčasy, rodina mi je presnejšia ako nejaké peniaze

autor
23. mar 2023

@bucko555 ano od septembra ma tiež čaká prváčik, desím sa toho

bucko555
23. mar 2023

Tak potom radšej vybrať nejakú inú prácu aj keď za menej peňazí....začiatky sú rôzne v škole , napríklad moja chce len so mnou úlohy robiť