Som na druhej materskej a pohrávam sa s myslienkou robiť mihalnice alebo pedikúru z domu

18. sep 2022

Dievčatá ahojte 🙂 nechcem tu vyvolať búrlivú diskusiu ale len by ma zaujímal názor niekoho nestranneho. Takže by som sa chcela spýtať na vás názor.
Som na materskej dovolenke druhej . Už pri prvej som rozmýšľala ze by som sa ďalej nechcela už vrátiť do prace nakoľko áno príjem mam istý každý mesiac ale keďže mam prácu ktorá je ohodnotená tabuľkovo tak vyšší plat nehrozí... vždy som sa zaujímala o pedikúru alebo mihalnice ... ale nikdy som sa k tomu nedostala žeby som si spravila dáky kurz a tak ... poznám zienky ktoré to robia proste doma aj ja chodím k jednej na mihy domov .. viem ze to nieje podľa zákona správny postup, pretože viem ze to robia bez povolenia bez všetkého ale majú spravené kurzy.... teraz keď som na druhej materskej pohrávam sa s myslienkou robiť mihalnice alebo pedikúru z domu aspoň na začiatok spraviť si kurzy a skúsiť ci to pôjde na dáky čas to robit doma. Možno neskôr aj v salóne ale to je dalrka buducnost ak vôbec. Co si vy o tom myslite? Aký máte na to názor?
A aká služba by vás skôr potešila mihy alebo pedikúra? Ďakujem snáď to nikto nebude brat v zlom

babovka2321
18. sep 2022

Je zbytocne robit si prieskum na vzorke z celeho Slovenska. Ja ti poviem, ze by som privitala lokalnu pedikuru na dedine, lebo sa mi nechce ist do mesta a umele mihalnice by som si nikdy nedala. A mozem byt jedina v tvojom okoli s tymto nazorom. Zisti radsej, coho je v tvojom okoli nedostatok, po com je dopyt 🙂 a podla toho sa zariad.

martinkatinka
18. sep 2022

Pri tomto zdrazovani uz nebude tolko klientiek a navyse, ja by som sla len k niekomu, kto vie, nie, co ma iba nejaky kurz

mamamasama
18. sep 2022

Klientky budes mat vzdy, aj pri zdrazovani. Musis byt vsak extremne dobra. V mojom meste nie je problem zohnat nechtarku, alebo babu na mihalnice aj do hodiny. Aj zajtra ku mne domov jedna pride na nechty. Moja odisla do zahranicia a ta co pride zajtra je uz jej tretia nahrada. Co nechty, to katastrofa. Verim, ze tato bude dobra, lebo na nu cakam mesiac. Ale ani to nie je zarukou. Takze biznis to moze byt skvely, ale ty musis byt este lepsia. Teraz to naozaj robi extremne vela dievcat.

gabika0825
18. sep 2022

Ja byt tebou, ak máš o to naozaj záujem a vieš že tá to bude bavit, máš na začiatok nejakú tu klientelu okolo o ktorej vieš, že bude využívať práve tvoje služby, tak prečo nevyskúšať. Samozrejme treba si uvedomiť, že v práci takéhoto typu sa treba neustále zdokonaľovať, chodiť aj na ďalšie kurzy, školenia - ak chceš v tom byt naozaj dobrá. Ak to chces robiť iba tak, s jedným začiatočným kurzom, tak Ok, ale to asi moc veľa klientiek mat nebudeš a hlavne nezarobíš nič. Čo sa týka služieb, byt tebou by som šla skôr do tých mihalnic. Ak sa teda rozhoduješ iba medzi pedikurou a mihalnicami. Inak by som išla do nechtového dizajnu. Tj. Gelove nechty, manikúra, gellak atd. Lebo nechty robia na každom rohu, ale nájsť naozaj šikovnu nechtarku, ktorá vie naozaj robit tie či už gelove nechty, alebo či už len manikúru, tak tá sa hľadá veru ťažko. Taká čo sa dotoho naozaj vyzná, vie tie nechty spraviť pekne, aj moderný dizajn, modelaciu, tak tých je ozaj malo. Všade len čínske salóny, keď už nechtarka, tak nerobi pekný tvar, no ja som našla za cely život len jednu, ktorá mi naozaj vie spraviť nechty a je naozaj šikovná. Ako z profesionálnych fotiek. Čiže keď tak ísť do toho, ale treba rátať s tým že na začiatku to nebude vynášať a môžeš byt aj v mínuse. Lebo na to treba veľa veci, aby si to vôbec mohla začať robit. Či už mihalnice, nechty alebo pedikúru. A hlavne sa treba stále skoliť učiť a zdokonaľovať.

autor
20. sep 2022

Zienky ďakujem vám všetkým za rady 🙂 rozhodla som sa ze si spravím kurz najskôr základný na mihalnice potom si spravím rozširovacie kurzy na mihy a lamináciu obočia. Život je len jeden ak budem dlho špekulovať znovu sa na ti vykašlem a zas to budem ľutovať ze som neskúšala. Ďakujem

monikamoni124
17. mar 2024

Ahoj ten kurz si si soravila