icon

Som fluktuant? Ako odlíšiť rôzne kariérne pohyby?

6. jan 2024

V byvalej firme som pracovala 8 rokov postupne na 5 poziciach. V sucasnej firme menim poziciu po roku. Som fluktuant?

pribinak
6. jan 2024

Nie, nie si.

martinka13
6. jan 2024

Nie a aj keby si bol, je to Tvoja vec

viestta
6. jan 2024

Fluktuant bol taky, co menil zamestnavatelov castejsie ako ponozky. Pracovat 8 rokov v jednej firme je skor vzacnost, urcite nie fluktuacia, ani zmenit zamestnavatela po roku

len_nig
6. jan 2024

Nie

autor
6. jan 2024

Takze fluktuant je len clovek, ktory meni zamestnavatela casto, pozicie v ramci jednej firmy moze aj kazdy rok? Ja pracujem v korporaciach, niektore pozicie sa mi nepacili, tak som zmenila na moju ziadost, niektore mi ponukli, ked sa uvolnili, v ramci niecoho takeho ako pracovny rast

mery333
7. jan 2024

Kto je fluktuant?
Odpoveď na otázku, kedy zamestnanca možno označiť za fluktuanta, tiež nie je jednoznačná. „Závisí to od typu práce. Vo všeobecnosti je však zamestnanec fluktuantom vtedy, ak svojou prácou nevráti investovaný čas a prostriedky zamestnávateľa do zamestnanca v takom pomere, aby bol výsledok pre zamestnávateľa profitabilný," uvádza Ulbrik a zároveň dodáva, že ak nechceme byť považovaní za fluktuantov, nemali by sme meniť prácu častejšie ako každých 3 až 5 rokov.

Zdroj: https://zena.sme.sk/c/5203555/diagnoza-fluktuan...