Ahojte,mám jednu otázočku... Ako som už v otázke uviedla som, resp.bola som evidovaná na UP vyše roka, a niekde som započula, že keď si nájdem prácu sama (bez toho, aby mi ju na úrade ponúkli) na trvalý pracovný pomer, tak by som mala mať nárok na nejaký príspevok, asi okolo 60€ po dobu pol roka... Viete o tom niečo? Je to naozaj tak? Nakoľko chcem prísť na úrad s hotovou vecou a priamo si o to požiadať, ak takáto možnosť je, nakoľko mám skúsenosti, že keď človek nežiada, pracovníci na úrade mu to sami od seba neponúknu ani ho s takou možnosťou neoboznámia, a prečo niečo také nevyužiť, keď má človek nato nárok :-P Prosím poraďte, ak niečo o tom viete... Ďakujem 🙂
ano , mas narok na pol roka na tych 60 €. musis sa na to opytat, lebo ja si uz nepamatam, kde sa to vybavuje. tiez som bola vyse roka na urade prace a nasla som si sama robotu, tak som dostavala pol roka tych 60 €. urcite sa na to spytaj, oni ti to radsej nepovedia. mne sa zda, ze sa to vybavuje tam, kde davky v hmotnej nudzi, ale nie som si ista. Ale na prispevok mas urcite narok.
mysliš cestovné???ked sa spytas urcite ti poradia