Baby za rok mi konci rodicak a ja zacinam rozmyslat kam pojdem co budem. Som doma 8rokov.na jednej strane mam chut vypadnut konecne niekam ale na druhej som vypatlana zo vsetkeho dosra#a.doba sa zmenila vsetko sa zmenilo.som vyucena kadernicka.aj keby to chcem ist robit neviem ako kde zacat.od skoly som uz dlho prec.asi by bol potrebny kurz alebo neviem ako sa do toho dostat a ziskat info co sa robi ako sa robi.keby idem na zivnost stale mam 3 deti co su chore dookola.ako by som to riesila v praci s objednanymi ludmi.manzel by obcas mohol z prace ale nie stale...
Mozno bude lepsie sa hocikde na isty cas zamestnat a ked deti podrastu rozbehnut si kaderko.neviem len tak rozmyslam
Pridajte vase skusenosti ako sa vam podarilo z dlherej rodicovskej vratit spat medzi ludi
malo kde ti budu tolerovat tqk caste OCR
mozno po veceroch vikendoch upratovat predavacka
@mamina7070 to je pravda, ale nie všetky deti bývajú choré.. moje nebývalý vôbec.. ale to vidí už teraz, keď bývajú chori doma,v skolke budú dvojnasob.. sestra veru kvôli častej chorobnosti 4 roky zahrabana v zahradnictve,kým išla do normálnej práce na úrade... proste tam by chýbať nemohla.. v zahradnictve ich bolo dosť,povykryvali si to..
@anjelicek26 ako sa dostanem k tym kurzom? Kde sa na ne pytat? Strihanie je ok toho by som sa az tak nebala.staci pozret video a viem tak ostrihat.len to farbenie melir..ucesy mi tiez nerobia problem ale urcite by bolo treba preskolit..ktore kaderko by chcelo vypomoc ked nebudem mat skolenie
Moje deti naopak su dost casto chore a vieme to schytat od nich aj my s muzom.a to najmladsi estenenastupil do skolky..
Ked si spomenula to zahradnictvo.taha ma to aj do kvetinarstva.aranzovanie ma velmi bavi.vyrabala som si doma vsetky kvetinove dekoracie.vyzdobu na svadbu som si tiez robila..robievam aj na hroby ked cas dovoli.rodinne kalendare servitkovu techniku ovladam 😂 vianocne gule ..toto ma bavi ale zase nemam prehlad ako sa vsetky kvety volaju ako sa o ne napr stara.v zahrade mam tiez niake ci trvalky alebo letnicky.
Mozno by som sla robit na zaciatku hoci co lebo ako pisu mnohe mamicky ze v niektorych pracach maju problem ked su deti
Začni aktívne strihať hocikoho blízkych aj kamoškám deti ..atď. A najprv hľadaj prácu na výpomoc u inej kadernícky, aby si aspoň na začiatku mohla byť len zamestnanec -teda bez povinností navyše.
Jasné, že máš strach. Ale uvidíš-bude ti super. Budeš medzi ľuďmi, budeš mať viac peňazí ako máš teraz, a nebudeš riešiť len deti.
V prvom rade, este ani nevies, ci budu deti casto chore… moje neboli. Raz za sezonu boli sopliky, to treba so skolkarom uz doliecit doma, ale nic extra caste. Druha vec, chapem ta, je to tazke, zo zaciatku, aj ja som to po 4,5 rokoch tak vnimala. Ale uz po par dnoch som si tam chodila oddychnut, psychicky to bola pre mna oaza pokoja 😂. Drzim palce!
Ja som v uplne presnej situacii..v oktobri mi skoncil rodicak a ostala som na holickach, co dalej - bola som dlho doma a predosla praca mi prestala chutit. Lenze ina ma nebavi a robit nieco musim. Tak som to urobila takto: dala som výpoveď v praci +1 den po rodicaku a isla na urad prace. Lebo deti mam na preskacku furt doma chore. Cerpam maximalnu podporu, tento mesiac mi prisla posledna. Mam ponuku pracovat, ale musim byt doma do septembra, lebo skolka cele prazdniny zavreta, tak este vydrzim. V sepembri nastupim do prace.
Ale! Medzitym som zacala popri urade prace prilezitostne pracovat, aby som sa do toho opat dostala a celkom to ide. Takze tym rokom na UP som zabila niekolko much jednou ranou. Pomohli sme si kvoli chorobam deti, trochu som si oddychla, kym boli v skole a trochu sa zapracovala...
@zorkahorka ak smiem vediet co prilezitostne robis? Tiez dam asi vypoved v praci na 3zmeny lebo aj muz tak robi a bolo by tazke sa striedat
@mane01 😂 tiez v to verim ze to bude oaza pokoja
@autorka Robim pre jedno vydavatelstvo. Budem moct robit z domu, co je obrovske plus
Takze ty si nerobila kadernicku ani pred RD? Tak k tomu sa ťažko vrátiš ak to nemáš v rukách. Tiež poznám večerné kaderníčky a keďže sú šikovne, majú kopu ľudí. Málokto si chce zobrať dovolenku kvôli kadernícke o 10:00, a zas všetci si nemôžu len odbehnúť z prace. Čiže z môjho pohladu to je perspektívne remeslo aj pre matku, len musí byt šikovná.
No nie jeden,ale dva tri kurzy a najprv zadarmo výpomoc v nejakom salóne,než sa všetko naučíš.. alebo chceš robiť niečo úplne iného?