Sociálna pracovníčka v domove dôchodcov - náplň práce

salo
29. sep 2016

Ahojte. Dostala som ponuku robit socialnu pracovnicku v DD, ktory maju otvorit koncom roka. Mozete mi niektora prosim napisat, v com tato praca spociva? Co je ulohou alebo naplnou prace socialnej pracovnicky v domove dochodcov? Kedze DD este nie je v prevadzke a so vsetkym bude treba zacinat od nuly, co mozem ocakavat? Dakujem za kazdu odpoved.

banana10
30. sep 2016

@salo ajoj, ja robim socialnu pracovnicku v Dd a Dss. Nas je viac, mame vacsie zariadenie. Ja mam na starosti vylucne pracu s klientom, robit im program, individualne plany, vyplnat volny cas, chodime do divadla, prrchadzky, rozne terapie a pod. Kolegyne maju v naplni napr. prijimanie novych klientov, uhrady za byvanie, vyplacanie dochodkov, ukoncenie agendy pri umrti klientov, teda cisto administrativu.

banana10
30. sep 2016

samozrejme treba riesit aj spory medzi klientmi, robit rozne kulturne a spolocenske akcie, vybor klientov-stretnutie s klientmi ohladom riesenia roznych problemov a pod.

banana10
30. sep 2016

je to zaujmava praca, pokial su klienti mobilnejsi a dokazu spolupracovat pri akciach. My mame vela leziacich pacientov a praca s nimi je velmi narocna a obmedzena, nevedia spolupracovat pri malovani, sportovani, tancovani a pod.

nada1326
30. sep 2016

Ahoj,to co napisala banana10, uplne zhrnula. Aj ja robim socialnu,som v zariadeni,kde mame do 60 klientov,som nato sama,takze to byva sem tam narocnejsie,ale da sa 🙂 musis byt hlavne empaticka

salo
autor
30. sep 2016

@banana10
@nada1326 Dakujem Vam za odpoved. Co sa tyka tych individualnych planov a vyplnania volneho casu, to musite vymysliet program na kazdy jeden den v tyzdni? Kde chodite na inspiraciu alebo na napady, co vymysliet?? Ja mam hlavne z tohoto strach, ze nebudem mat napady ake programy povymyslat 😖 My by sme mali mat DD s 50 klientami a ja by som mala robit socialnu plus veducu jedalne 😕 sa mi to zda vela na jedneho cloveka, co poznam DD tak tieto funkcie vykonavaju min. 2 zamestnanci

salo
autor
2. okt 2016

@nada1326
@banana10 prosím vás,môžete mi odpísať,kľudne aj ip.Ďakujem

nada1326
3. okt 2016

@salo inšpiracie mám z netu, z iných zariadení a pod. a progam mam na celý pracovný týždeň