Ahojte. Dostala som ponuku robit socialnu pracovnicku v DD, ktory maju otvorit koncom roka. Mozete mi niektora prosim napisat, v com tato praca spociva? Co je ulohou alebo naplnou prace socialnej pracovnicky v domove dochodcov? Kedze DD este nie je v prevadzke a so vsetkym bude treba zacinat od nuly, co mozem ocakavat? Dakujem za kazdu odpoved.
samozrejme treba riesit aj spory medzi klientmi, robit rozne kulturne a spolocenske akcie, vybor klientov-stretnutie s klientmi ohladom riesenia roznych problemov a pod.
je to zaujmava praca, pokial su klienti mobilnejsi a dokazu spolupracovat pri akciach. My mame vela leziacich pacientov a praca s nimi je velmi narocna a obmedzena, nevedia spolupracovat pri malovani, sportovani, tancovani a pod.
Ahoj,to co napisala banana10, uplne zhrnula. Aj ja robim socialnu,som v zariadeni,kde mame do 60 klientov,som nato sama,takze to byva sem tam narocnejsie,ale da sa 🙂 musis byt hlavne empaticka
@banana10
@nada1326 Dakujem Vam za odpoved. Co sa tyka tych individualnych planov a vyplnania volneho casu, to musite vymysliet program na kazdy jeden den v tyzdni? Kde chodite na inspiraciu alebo na napady, co vymysliet?? Ja mam hlavne z tohoto strach, ze nebudem mat napady ake programy povymyslat 😖 My by sme mali mat DD s 50 klientami a ja by som mala robit socialnu plus veducu jedalne 😕 sa mi to zda vela na jedneho cloveka, co poznam DD tak tieto funkcie vykonavaju min. 2 zamestnanci
@salo ajoj, ja robim socialnu pracovnicku v Dd a Dss. Nas je viac, mame vacsie zariadenie. Ja mam na starosti vylucne pracu s klientom, robit im program, individualne plany, vyplnat volny cas, chodime do divadla, prrchadzky, rozne terapie a pod. Kolegyne maju v naplni napr. prijimanie novych klientov, uhrady za byvanie, vyplacanie dochodkov, ukoncenie agendy pri umrti klientov, teda cisto administrativu.