Služobná cesta a auto

hipuska
28. feb 2023

Prosím vás, ako to je, kto sa vyzná. Mám ísť na služobku, nie je to ďaleko, cca 20km. Avšak, je neustále problém s autom. Služobné je neustále obsadené. Jedno býva voľné ale sa kazí. Tj.minule boli na ňom a došli s dymiacim motorom asi 40 tkou. Môžem odmietnuť toto auto a na služobku neist? Niektorí to riešia tak, že idú proste svojim. Bez náhrady, samozrejme

niekto2hy
28. feb 2023

@hipuska Tak pouzi hromadnu dopravu.

hipuska
autor
28. feb 2023

@niekto2hy to je problém, pretože autobus tam nechodí.

veronikaszabova
28. feb 2023

@hipuska a svojim autom ist nemozes? 20km nie je vela.

paulinam99
28. feb 2023

Prevádzkovateľ vozidla nesmie dať vozidlo do prevádzky, ak nespĺňa zákonom ustanovené podmienky. Ak má však platnú STK a EK, správne pneu, tak s tým veľa nenarobíš, pretože zamestnávateľ prikazuje služobnú cestu a určuje aj jej parametre (včítane spôsobu dopravy).

Ak Ti určí služobné vozidlo a Ty pôjdeš vlastným a niečo sa Ti stane, nebude to ani pracovný úraz a navyše, je to aj porušenie pracovnej disciplíny.

Takže: buď preukáž nadriadenému, že ako prevádzkovateľ Ti núti auto, ktoré nespĺňa podmienky prevádzky na pozemných komunikáciách alebo sa riaď jeho pokynmi ..... prípadne daj výpoveď.

simca06022011
28. feb 2023

ved tak nech sa pokazi, odstavis pri ceste, zavolas zamestnavatelovi ze auto je ko a nech pridu po teba a zariadia si odtah tej haraburdy. Next time by osm mu urcite medzi recou povedala, ze nemas ist akym autom. Urcite by som sa 40tkou netahala domov. Inak ot ze raz sa stalo, to sa proste stava. auta sa zvyknu kazit. Pripadne sa treba zamestanvatela spytat, ci mozes ist svojim. Ak ti da povolenie, ist mozes, preco nie? A preco by si si teda nemala uplatnit aj nahrady.
A inak ked mas ist na sluzobku ako ze nemas rovno pridelene auto? ze nemas tam ako ist? :D A trapis sa niecim takymto, ved nech si iny vezmu to druhe :D

hipuska
autor
28. feb 2023

Odpovedám hromadne. STK má vybavenú, resp.podplatenu. To súkromné auto je naprd. Určite mi to nepreplatí. Pôjdem tým, čo bude voľné. U nás to je ťažko. Ani mi nejde o pokazenie auta ale skôr o moju bezpečnosť 🙂

paulinam99
28. feb 2023

"STK má vybavenú, resp.podplatenu."

Ak sa bojíš o svoju bezpečnosť a chceš zostať vo firme:
Nuž, v tomto prípade podať trestné oznámenie pre podozrenie z TČ Podplácanie (neznámy páchateľ zo strany prevádzkovateľa vozidla, prípadne aj nejaký sprostredkovateľ) a prijímania úplatku (neznámy páchateľ ma strane STK, prípadne aj nejaký sprostredkovateľ), čo bude mať okrem iných procesných úkonov aj výsledok znaleckého skúmania vozidla v podobe "kontrolnej" STK.

Ak sa bojíš o svoju bezpečnosť a nechceš zostať vo firme:
Jednoznačne výpoveď, život máš len jeden a zdravie máš tiež len jedno. 😉

simca06022011
28. feb 2023

@hipuska ak by to auto bolo v takom dezolatnom stave, tak stk nedostane, ani kupenu.

duunlo
28. feb 2023

Tolko placu kvoli autu 😅 Ved, ked sa pokazi, zavolas si odtahovku, ty ju neplatis a hotovo. Kazia sa aj nove auta, to si nevyberies. Kym su OK brzdy a riadenie, tak by som neriesil. To ako keby si odmietala pracovat, lebo co ked ti spadne strop na hlavu. Sama pises, ze nie je to daleko, cize neides na druhy koniec sveta. Nie si nahodou skor vodicka s malo skusenostami, preto sa tak bojis jazdy na inom aute?

nelca84
28. feb 2023

@hipuska a ako casto chodis na tu sluzobku, ked riesis 20 km? Ak ti je luto ist na svojom tak chod na sluzobnom a ked sa pokazi, tak sa pokazi...
@simca06022011 suhlasim, teraz je vsetko na kamerach, neni to take jednoduche

mk1111111111
28. feb 2023

Keby sa po ceste pokazilo, zamknes a aj peso dojdes

niekto2hy
28. feb 2023

@mk1111111111 Alebo pojde peso hned a nemusi sa stresovat. 🙂

dadis
28. feb 2023

@hipuska Zober, ktore byde volne a ked sa pojazi, tak potom ries. Sukromne neber, to by si musela mat schvalene.

hipuska
autor
28. feb 2023

Niežeby by mi bolo ľúto ísť na svojom, ak by mi preplatili náklady. Ale nepreplatia. Je to 40km hore dole. Nemám ani strach šoférovať. Ale, nepáči sa mi to, ako firma šetrí na autách pre nas. Uvidím ako bude. Ale, smeruje to k výpovedi....

zorkahorka
28. feb 2023

Chod svojim a nech ti to preplatia. Tusim existuju dake ceny urcene statom.tiez som pouzivala na sluzobne ucely svoje auto