Slovak Lines - skúsenosti s prácou

macka_ba
15. jan 2014

Ahojte kočky, môj manžel stratil približne pred 3 mesiaci prácu. Momentálne je nezamestnaný ale hľadá si prácu. Rozmýšľal, že by išiel pracovať ako vodič autobusu. Ak poznáte niekoho kto pracuje ako vodič tak by ste mi prosím mohli napísať nejaké základné infošky, ako to vlastne funguje. Či sa pracuje každý deň či aj cez víkendy a tak. Najlepšie okolo Trnavy a Pezinka

saurian
15. jan 2014

@macka_ba
ahoj neviem ako to je teraz, ale ja som okolo r.2000 pracovala v SAD. Zalezi od toho aku linku dostane, ale vacsinou pracovali vodici aj cez vikendy, niektori zacinali okolo stvrtej, niektori koncili okolo polnoci. vtedy fungovalo ze na 1 buse boli vacsinou 2 vodici, ktory sa striedali. len malo autobusov, a teda vodicov, slo tak, ze 1 vodic 1 autobus a len prac.dni. takze robi sa fakt rozne. ti co uz mali svoje "linky" (co bola vacsina), tak vedeli dopredu ako robia, popripade ak sa vedeli s kolegom dohodnut, tak si aj sluzby v pripade potreby vymenili.
neviem vsak ako je to teraz, ale v tom obdobi vacsinou novi boli zo zaciatku bud "striedaci" alebo nemali velmi "vyhodnu" pracovnu dobu. ale nemyslim ze by to bola zla robota.