Slobodné mamky a práca

comedywoman
30. dec 2017

Prosim vas tie co ste uplne same na dieta ako zvladate platit najom a pracovat a po deti do skolky? Lebo ja si to moc neviem predstavit ked 1izbak stoji 400€ plat ledva 650€ a pracovne doby su vacsinou smeny :( tazko mi je najst pracu do 16:30. Poradte.

dai
30. dec 2017

@comedywoman si z ba - je vela skolok o 17:30 a kopu prace kde zarobis viac ako 650...

comedywoman
autor
30. dec 2017

@dai no mi hovor... Aka napriklad ved hladam ale v cistom to veru boh vie ako slavne nevychadza! A casovo hlavne. Lebo mam pocit ze prace do 17:00 su len v kancelariach...a to ja nemam moc skusenosti s papiermi atd a vsade chcu AJ. A ja viem iba RJ

dai
30. dec 2017

@comedywoman hm... treba sa doucit pokial si na materskej - ja robim do 17tej , deti maju skolu do 17:30 tak stiham tak tak... a ano treba jazyky - mam aj a nj a zarobim daleko viac ako 650 euro...
Inak aj ako dobra upratovacka zarobis viac akk 650 v cistom...

siska53
30. dec 2017

@comedywoman a co vies robit?
Statne skolky su do 17tej.. Orange si neskusala? Tam byva praca do 16:30 bez smien. Napr. Retencia ak ta bavi komunikovat napr. Alebo mozno aj ini operatori..

maaaria3
30. dec 2017

urobit si pedagogické minimum... dva roky dialkovo s maturitou a možeš ist učit do skolky alebo robit asistentku nejakému postihnutému dieťaťu... tam je to fajn ako pedagogický pracovník maš aj 40 dní dovolenky a podobne... plat asi tých 600, ale východy časové veru sú

juliet86
30. dec 2017

No a aky druh prace cca by si preferovala?
Ak najom je problem podaj si ziadost o socialny mestsky ci obecny byt... za pokus to stoji.... mozte si prenajat 2-3izbak za 750 dve mamicky. Budete mat nizsi najom a mozte si navzajom pomoct. To s upratovanim nie je zly napad. Najdi si polovicny uvazok upratovanie na doobedie a poobede chodievaj na upratovanie ci opatrovanie fusky. Uoratovacky u lepsich rodin bezne aj 5-8eur na hodinu. Pripadne opatruj deti s rustinou. Informuj sa joby napr u ruskych firmach ci na ruskej ambasade atd.drzim palce

comedywoman
autor
30. dec 2017

@juliet86 no je teraz ponuka v automobile koordinovat ,prekladat,atd v rustine ale to je na 3zmenu ;( , vo firmach chcu plus anglictinu, proste hladam moznosti. Lebo nonstop narazam u zamestnania na problem ze smeny.

fokuska
31. dec 2017

@comedywoman A co okrem rustiny vies, co si studovala, alebo co si robila, aku mas prax, s cim skusenosti?