Skúšobná doba - zmena práce - učiteľka

3. dec 2023

Ahojte,
V septembri som nemohla z rodinnych dovodov pokracovat v starej praci, pretoze sme sa nahle stahovali a nevedela som ako sa situacia vyvinie, tak som bola od septembra na urade
Pocas evidencie na urade prace som na viacerych pohovoroch a nasla som si novu pracu. Nastupila som 2.11 do novej prace. V piatok 1.12 sa mi ozvali, ze ma beru na ine pracovne miesto, kde som bola na pohovore pocas obdobia ked som este bola nezamestnana. Tam by ma zobrali od januara 2024. Keby viem, ze ma tam vezmu, tak nenastupim vobec toho 1.11 do prace.. skusobnu dobu mam 3 mesiace.
Problem je, ze som ucitelka a som v strede skolskeho roka. Neviem teraz co robit. To pracovne miesto v januari mi viac vyhovuje, pretoze by som ucila presne predmety, ktore mam rada a na ktore mam plnu kvalifikaciu.
Teraz tiez ucim, ale skoro vsetko nekvalifikovane, pretoze som si nevedela najst pracu pocas skolskeho roka a tak som zobrala toto. Zobrala som to miesto s perspektivou, ze mi v septembri ponuknu predmety na ktore mam kvalifikaciu a ktore ma bavia. Lenze tu je to naozaj take neiste. Zmluvu mam na urcito do 31.8.2024, som nahrada za MD a este aj nekvalifikovana (takze sa mozu rychlo zbavit).
Uvazujem, ze to tu potiahnem do Vianoc a potom oznamim, ze v januari pojdem inam.
No citim sa dost previnile, ze budu si musiet za mna hladat nahradu, ked uz ja som ta nahrada za niekoho kto v oktobri odisiel. Co by ste robili vy?

viestta
3. dec 2023

Isla by som na to miesto, ktore mi lepsie vyhovuje

deedol
3. dec 2023

tiez by som isla prec a oznamila by som to co najskor, nech hladaju nahradu. uz je december, ked im to oznamis pred vianocami, kedy budu hladat za teba cloveka? kym ho najdu, budu tahat kolegovia suplovacky/nadcasy.

lelelienka
4. dec 2023

Zmluva na dobu urcitu ako nahrada za niekoho na md? A prosim ta nad cim este premyslas?? Jasne ze ber lepsie miesto, ale najma to co najrychlejsie vramci korektneho pristupu oznam, ze chces odist.

letfenixa
4. dec 2023

Vyber si zamestnanie, ktoré vyhovuje tebe. Ak budeš končiť, daj to vedieť čím skôr. Budú vianočné prázdniny, takže škola potrebuje zháňať silu ešte pred nimi.

nelca0510
4. dec 2023

Normálne zober tu,na ktorú si viac kvalifikovaná. Škola si poradí,bude musieť.

ibrunova
4. dec 2023

Ja som tiež dala takto. V novembri a od 1.12 som bola preč. Ale povedz im to včas, nie deň pred Vianocami.

moonlight1210
4. dec 2023

Vezmi tu pracu, co ti viac vyhovuje (ak ked zalezi i od toho, aky je tam kolektiv) a tu daj vediet o odchode uz teraz.

Zrejme si chces usetrit, aby na teba teraz 3 tyzdne neboli nahnevani “za zradu” a mala si pred Vianocami klud, ale nie je to ferove a sama pre seba by si taky pristup nechcela.

sasa2
4. dec 2023

Však im normálne povedz že nechceš byť nefér, našla si si lepšie miesto s kvalifikáciou, ale že ich nenechavas v stichu a že im pomôžeš aspoň zatiaľ kým nastúpiš do novej práce . Ak teda budú súhlasiť. Si v skúšobnej dobe. Môžeš odísť zo dňa na deň a takisto ti oni môžu povedať zo dňa na deň že nemáš prísť.

mogaa
4. dec 2023

Riaditeľke oznám čo najskôr že od januára odchádzaš v skúšobnej dobe, aby si za teba našla náhradu.....