Skúšobná doba - výpoveď

anonymnamimka
22. apr 2024

Dobrý večer, ma niekto skúsenost s výpoveďou v skúšobnej dobe 3 mesiace ? Som 2 týždne pred ukončením skusobnej doby a viem že chcem odísť. Vypisuje sa nejaký papier alebo ako to chodí ? Do pár dní som preč z práce alebo pracujem do posledného dňa v skúšobnej dobe ? Ma niekto s tým skúsenosť. Ďakujem vopred za odpovede

sevrin
22. apr 2024

Počas skúšobnej doby môžeš odísť kedykoľvek, nemusíš to odkladať na posledný deň, lebo skončí ti skúšobná doba a zamestnávateľ si môže uplatniť min. 1 mesačnú výpovednú lehotu. Vypíš si nejaký papier, že si sa rozhodla ukončiť pracovný pomer v skúšobnej dobe a odovzdaj ho na personálnom.

nelca84
22. apr 2024

@anonymnamimka oznam zamestnavatelovi pisomne 3 dni vopred ako chces skoncit a vybavene.

rozculena
22. apr 2024

doporučujem ti prečítať si ZP. To by malo byť povinné pre každého pred nástupom do prvého zamestnania

melanta
23. apr 2024

Nemôžeš dať výpoveď. Pretože z tvojej strany nič ako výpoveď v skúšobnej dobe neexistuje. Môžeš oznámiť ukončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe. Môžeš tak urobiť kedykoľvek a k akémukoľvek dátumu.

lienka.7
23. apr 2024

@anonymnamimka napíšeš oznámenie o skončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe a odovzdás ho najmenej 3 dní predtým, ako ti konci skúšobná doba. Keď chceš skončiť teraz k 30.4., odovzdala by som v praci v piatok. V pondelok, utorok ešte prídeš do prace a potom teda končíš PP. Pripadne si vyčerpaj dovolenku, lekara a pod.