Skúšobná doba v práci

mia234567
21. feb 2024

Ahojte baby,
ako ste zvládli skúšobnú dobu v práci? Vo februári som nastúpila na svoj tzv. “dream job”. Už popri štúdiu som sa tej oblasti venovala (právo) ale nakoľko som odcestovala do zahraničia na pol rok, nastúpila som na fulltime až teraz.

Avšak, po takmer mesiaci v novej práci sa cítim úplne neschopná a nadbytočna. Doslova si musím pytat prácu od seniornejsich kolegov, ktorý ma po väčšine času obchádzajú a aj keď mi niečo dajú urobiť je takmer nemožné si to s nimi prejst, keďže sú stále zaneprázdnený. Po pár dňoch dostanem iba email, že toto a toto bolo zle a vravel som ti to( pričom nič také mi nikto nevravel). Nakoľko som v tej oblasti už pracovala popri štúdiu, takmer vzdy boli nadriadený s mojou prácou spokojný. Samozrejme vyskytli sa chyby ale nikto so mnou nekomunikoval sposobom že už som ti to vravel a zase si to pokašľala. Som úplne demotivovana a nedokazem sa tým pádom sústrediť na iné ľahšie ulohy pretože to asi zase dokaslem. Komunikujú so mnou ako s totálnym debilom. Takto degradovaná som sa vážne ešte necítila.

Myslite že sa to zmení a mám vydrzat? Alebo je to nemenne? Alebo ma plánujú vyhodiť?

barbora0308
22. feb 2024

@mia234567 Myslim, ze by si mala svoj problem co najskor riesit s nadriadenym. Dohodni si stretnutie a povedz mu o svojich pochybnostiach. Mozno sa to zmeni k lepsiemu a ak nie, tak sa aspon zbytocne nebudete natahovat a rozlucite sa este vcas pocas skusobky. Ci dream job, ci nie obcas to zial vie pokazit mnoho inych dolezitych faktorov, ako to, ze ti napr. nesadne kolektiv, pracovny flow, ci samotne procesy a fungovanie spolocnosti.

liz_lemon
22. feb 2024

hlavne sa douc, ze v plurale muzskeho rodu vzor chlap sa pise i

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirage
22. feb 2024

@liz_lemon upresním - nominatív mužský rod, vzor pekný. "sú zaneprázndnení, boli spokojní"

gabika0825
22. feb 2024

@mia234567 Ja by som to riesila s nadriadeným, ktorý tá prijmal, že sa kolegovia takto chovajú, to, že nemajú čas na prebratie niektorých veci, tak to asi patrí k práci, podľa mna tam viazne komunikácia medzi tebou a kolegami. Skús sa ty viac pýtať viac komunikovat, ak niečo potrebuješ prebrat, ja by som normálne zavolala tomu, s kým potrebujem riešiť a polopate by som sa dohodla. Popripade tiež to spomeň pred nadriadeným že máš pocit že komunikácia aj z ich strany je skoro nulová.

petronelaproki
22. feb 2024

jednoducho ťa ešte neprijali.... držia si odstup, a dôležitosť.... ja by som im asi na taký e-mail odpísala, ďakujem za upozornenie, neevidujem, žeby sme sa o tom bavili, a prosím o dôkladnejšie vysvetlenie, aby sme sa vyhli týmto chýbam v budúcnosti ( a dala by som do kópie aj nadriadeného), treba ukázať snahu, nemôžeš byť predsa dokonalá, keď ti nedajú dostatočné vstupy/info k výkonu. Treba vydržať, niekde majú problém, že príde niekto nový, pripadne mladá žaba... zaúčať, odovzdať svoje znalosti.... Najskôr si na teba potrebujú zvyknúť. Ak to bude zlé, tak riešiť s nadriadeným

tiika
22. feb 2024

@mia234567 skús si to trochu preformulovať ako sa vyjadrujú vzhľadom na tvoju prácu, nie čo si myslia o tebe ako o osobe. Je možné, že ta to bude menej trápiť a viac sa sustredis na odstránenie nedostatkov.

katkaseiner
22. feb 2024

ja ti poviem takto...som v novej praci od 9.mesiac a aj ked uz vela veci viem, este stale vela neviem...proste toto nie je praca ze vyloz toto sem a hotovo...je toho vela a nikto necaka ze za mesiac budem samostatne pracovat. A ano aj ja som mala obdobie ze kolegyna plakala od mnozstva prace a ja som nemala co robit - snazila som sa pomoct aspon v drobnostiach