Skúšobná doba a choré dieťa

28. okt 2023

Ahojte prosím Vás mám novú prácu som ešte v skúšobnej dobe ale mam otázku. Ak pracujem na polovičný úväzok a mam chore dieta nemôžem s nim ísť k lekárovi a ostať doma ? Ide o to ze v práci povedala ze v žiadnom prípade nemôžem mať ani q voľná lebo budu chýbať hodiny v nejakom fonde hodín a keďže nemôžem víkendy byť v práci nemám kde nadrobit. Ja naozaj nemám syna s kým nechať ani nič tak neviem teraz ze ak pôjdem k lekárovi automaticky dostanem výpoveď alebo co . Ďakujem za odpovede

lauriik
28. okt 2023

Tak pokial ti povedali, ze si OCR brat nemozes a si v skusobke tak je dost mozne, ze ti daju vypoved. Preco si vobec kyvla na taku pracu kde nemozes brat OCR ked vies, ze chore dieta nemas kam dat? Ja som toto riesila so zamestnavatelom hned na zaciatku, ze taka situacia moze nastat.

zuzubb007
28. okt 2023

V tomto pripade ostava len ina praca

autor
28. okt 2023

@lauriik práveže od začiatku som tvrdila ze nemám kam dat a vraveli ze v poriadku chápu to a aj OCR je možné ale to tvrdili vyšší ten manažér co mam ja nad sebou je proste nekompromisný a neviem teraz

zuzliq
28. okt 2023

Na OČR máš nárok. Požiadaj nadriadenú, nech ti to dá písomne a s tým choď za jej nadriadeným.
Určite potom bude OČR možná.

autor
28. okt 2023

@zuzliq ďakujem krásne ja som.aj myslela ze som proste nesadla jednému z celého kolektívu a bude sa vyvysovat a dávať najavo ze on je môj nadriadený a nechcela som obťažovať vyšších šéfov s takou pre nich hlúposťou

kataka10
28. okt 2023

To sa mi vobec nezda, ze by si nemohla mat OCR. Mala by si na nu mat narok, rovnako ako na PN. Zavolaj do socialnej poistovni, oni ti budu vediet naisto povedat, lebo tieto davky vyplacaju.

nelca84
28. okt 2023

Samozrejme, ze mozes ist na OCR, ale moze sa stat, ze sa s tebou rozlucia v skusobnej dobe. Ale ak to spravia, aspon budes vediet, ze to nebola ta spravna praca. Ak ta nechaju, o dobu, co budes na OCR sa predlzuje skusobna doba. Takze si kludne zober OCR a ono sa to uz vyriesi same.

olimuc
28. okt 2023

Na OCR mas narok, ale rovnako mozu povedat dovidenia bez udania dovodu samozrejme, ze skusobna doba sa o PN albo OCR predlzuje

tramtada31
28. okt 2023

Ked robis na polovicny, nevieš si potom nadrobít v iné dni hodiny?

mogaa
28. okt 2023

Ty samozrejme nárok na OČR máš, ale problém je ten že ak ideš v skúšobnej dobe hneď na OČR, tak je jasné že 90% zamestnávateľov ti zmluvu nepre´dlži....na čo im je zamestnanec ktorý môže hocikedy vypadnúť? firma príjme človeka ktorý má robiť danú prácu, ak vypadne , niekto tú prácu urobiť musí.....toto nie je len OČR ale aj PN počas skúšobnej doby....ak už máš po skúšobnej dobe a vypadneš, zamestnávateľ ťa prepustiť nemôže z tohto dôvodu.....počas skúšobnej doby ti ani nemusí oznámiť dôvod prečo sa lúčite....takže na OČR samozrejme ísť môžeš ale treba počítať aj s možnosťou že sa rozlúčite....