Skúšky NBS

2. okt 2022

Ahojte. Som už skoro rok pn. V byvalej práci sme sa dohodli na výpovedi, keďže môj zdravotný stav mi nedovoľoval sa vrátiť do prace. Pred časom som si začala už pozerať nejaké prace a našla som jednu, kde sú ochotní počkať ešte dva mesiace na mňa. Baba, za ktorú nastúpim ide o dva mesiace na materskú, tak preto. Počas vychádzok sa chodím pomaly zaucat, keďže už potom nebude čas.
A teraz nastal problém. Totiž šéf ma na začiatku upozornil, že si budem musieť urobiť skúšky do NBS. Dohodli sme sa, že po skúšobnej dobe na ne pôjdem. Lenže teraz ma žiada o to, aby som si ich urobila už teraz, aby som ich mala hotové, keď nastúpim a nemusela som to riešiť potom. Lenže neviem, či sa to dá, keď som na pn... neovplyvní to nejako pnku? Pretože sa to vraj môže rátať aj ako další príjem 🤷‍♀️ Nezruší sa mi automaticky pn?

elalala
2. okt 2022

Vôbec nie, príprava je online a na skúšku (ak budeš mať so supervízorom) sa vieš prihlásiť počas vychádzok. A aj keby taký termín nemali, tak snáď by ti Dr v prípade potreby dala papier, že si bola u nej, nie? 🙂 skúšky mne všetky trvali max 20min, aj keď času dávajú viac

autor
2. okt 2022

@elalala áno príprava je individuálna a skúšky budem mat online 🙂 no neviem, moja dr je dosť razna a neviem či by ma “kryla” v prípade kontroly 😅 ale inak mi to nezruší pn, áno? Mozem ešte tie dva mesiace v pohode pokračovať v pn?

elalala
2. okt 2022

Online skúšky nijako neovplyvňujú PN, nie si ani zamestnaná, ani nejdeš do práce, ani fyzicky v podstate nič nerobíš 😀 sociálka sa to ani nedozvie...do mailu ti príde certifikát o absolvovaní, to je všetko 😀

autor
2. okt 2022

@elalala jeej tak to je super 😊 ďakujem veľmi pekne za odpoveď 😊