Aké máte skúsenosti s výberovým pohovorom? Ja veľmi zlé. Prečo? Uvádzam zopár príkladov, ktoré som zažila ja a moji známi:
Riaditeľ úradu z oblasti štátnej správy povedal uchádzačke "Mala ste prísť pred desiatimi rokmi a nie teraz." Išlo u uchádzačku vo veku asi 50 rokov. Uchádzačku vyšla z miestnosti, kde bol výberový pohovor vyrevaná. Predtým úspešne absolvovala test zo slovenského jazyka aj odborný test. Riaditeľ sa jej pýtal prečo má v životopise dvojročnú pauzu. Odpovedala, že bola s vnučkou na rodičovskej dovolenke, lebo bolo výhodnejšie pre rodinu. Na to jej odpovedal, že nech sa vráti starať o vnučku.
Stretávate sa s takými reakciami?
Statna sprava? Tym je odbornost ukradnuta. Len ksefty a kradnut. Ziadna zodpovednost, prachy sa kazdorocne sypu vacsie. Nik nepotrebuje setrit, robit veci efektivne alebo zamestnavat sikovnych ludi.
@dskjhfdlkdjhl Veď aj tak sme pani povedali, že nech je rada, že ju tam nezoberú a nebude ju riadiť takýto človek.
@akiramka taky riaditeľ úradu ako píšeš by s takým vystupovaním v živote takú funkciu ako ma by nedostal, keby nemal za sebou nejakých známych ktorí ho tam dostali. Tiež by mi to nebolo príjemné, ale asi s mojou povahou by som mu niečo pekné povedala na rozlúčku 😃 kreten nevychovany, ktorý nevie ako ma komunikovať s ľuďmi.
@rikarika To nie je o regióne. To ako si na to prišla. To je o tom, že tá pani bola citlivejšia povaha, pohovor asi bol pre ňu dôležitý a nečakala takú reakciu na pohovore. Zamietnuť uchádzača o zamestnanie sa dá aj slušne, bez toho, aby ho niekto urážal len preto, že je nezamestnaný. Riaditeľ úradu by sa mal vedieť aj slušne správať.
Ojojoooj, ja som toho už na pohovoroch zazilaaaa… aj ako uchádzač a aj ako personalista. Naposledy som sa ale hanbila ako pes.. za svoju podriadenú.. je to také dievčatko, čerstvo po škole, skúsenosti žiadne, ale oprsklá je teda poriadne. Hľadali sme nového kolegu/kolegynu na vyššiu pozíciu na ekonomickom úseku a požiadavky boli dosť prísne. Chcela som vedieť ako sa tá moja podriadená prejavuje pri pohovorovani uchádzačov tak som ju nechala viesť rozhovor. Prišla taká kočka, všetko spĺňala, CV úžasné a aj deti už mala staršie ( sama to uviedla v motivačnom liste). Veľmi sympatická bola a aj erudovaná v danej oblasti. Čo sa ale nedá povedať o mojej podriadenej. Celý čas ju pérovala za blbosti, skúšala ju angličtinu, ktorú sama neovláda dobre, ale kandidátka preukázala veľmi dobrú znalosť. No a na konci jej povedala, že typovo nezapadne do nášho mladého kolektívu lebo má už 40 rokov. Ja som skoro odpadla… keď tá pani odišla tak som zamkla dvere na kancli a tú trúbu som zvozila pod čiernu zem. Podľa mňa ma bolo počuť kričať až na vrátnicu 😀😀😀 mladá sa zdula a tresla dvermi. Hneď som volala tej uchádzačke, že sa ospravedlňujem za kolegyňu a že ju samozrejme berieme.
@top_manazerka Zažila som niečo podobné. Majiteľ firmy sa má opýtal, či budem mať problém, keď ma bude zaúčať pracovníčka o pár rokov mladšia ako ja. Ja som odpovedala, že pre mňa nie, že človek sa učí stále aj od starších aj od mladších. Pracovníčka, ktorá sedela vedľa neho na to povedala, že ona nebude zaúčať nikoho staršieho ako ona. Miesto som nedostala.
@akiramka ja neviem ako ju pourazali na pohovore, ale príde mi to nič oproti tomu keby mi oznámili že mám zhubný nádor a pred sebou pár mesiacov života.....a teda pokiaľ žije v TT alebo BA kraji, tak uz dupľom nemá prečo vyplakavat....ale zas chápem že takú attitude do života ako ja, dotyčná pani asi nemá. Každopádne želám ostré lakte a viac sa spoliehať na svoje schopnosti ako na nejakého pána riaditeľa v štátnej správe.
@akiramka rozumiem čo tým chces napísať, ale ľudia sú rôzni žiaľ stretávame sa aj s ľuďmi bez empatie, chochmesu, slušného správania.A práve na vyšších pozíciách, manageri, riaditelia je najviac psychopatov, lebo tam ide o výkon, peniaze a nie empatiu a branie ohľad na druhých.
Žena s takou povahou by pod takým šéfom trpela a, keď sa správa takto na pohovore nechcem vedieť aký je v kolektíve
@akiramka tak aj od majiteľa to bolo zvláštne sa pýtať či budeš mať niečo proti, keď ťa bude zaúčať mladšia kolegyňa a už úplne zle, keď mu pracovníčka splechne, že nebude zaúčať staršieho.Tak kto má vo firme slovo a kto platí?
A práve pre tieto všetky žabomyšie vojny, náladových šéfov a robenie si priekov robím už len na seba.
@akiramka Tak zase netreba sa hned rucat a plakat. Vzdy clovek moze natrafit na blbca, ale aj na normalneho cloveka.