Skúsenosti s prácou mystery shopper

23. feb 2024

Ahojte, prosím máte skúsenosť s takouto prácou? Videla som medzi pracovnými ponukami.
Viem cca o čo sa jedná, je to v popise. Len som zvedavá aké to je reálne. Dakujem .

zuzanka.zuzu
23. feb 2024

ja áno

katkaseiner
23. feb 2024

ja tiez

autor
23. feb 2024

@zuzanka.zuzu
@katkaseiner a je to v pohode práca ? Alebo náročné ? Boli ste spokojné ?

katkaseiner
23. feb 2024

ja som bola len raz, bola to cca pol hodina+ predtym nastudovat pravidla a podmienky a potom napisat zaver, vyjadrenie, hodnotenie. Velmi malo zaplatene ..

zuzanka.zuzu
23. feb 2024

závisí kto je klient. niektoré joby boli vynikajúce, niektoré zle platené, niektoré náročné, nedá sa to zovšeobecniť..... prečo som s tým však skončila bolo následné hodnotenie. mňa tak yebali za tie dotazníky, že už mi to liezlo krkom. raz mi dokonca nezaplatili lebo som skritizovala toho predajcu 😀 teda to nebol pravý dôvod, našli si iný ale ja som pochopila. proste klient chcel aby vyšli dobré výsledky a hups, ja som prišla shoppingovať keď zrovna predajca ani predajňa nemali svoj deň 🙄 odovzdala som reálny podklad a z agentúry mi ten dotazník vrátili na prepracovanie asi 7x. odvtedy serem na to a píšem len kladné hodnotenia. no a čo, nech aj skrachujú, mne je to jedno.

zuzanka.zuzu
23. feb 2024

jaj a ešte lepšie boli tie, kde ti zadajú pokyn na čo sa máš sústrediť a potom v dotazníku sa pýtajú na úplne iné veci 😀 napríklad sa máš sústrediť na rozmiestnenie produktov po predajni a v hodnotiacom dotazníku otázka koľko zamestnancov bolo na predajni v rovnošate 🙈 problém máš však ty keď neodpovieš.

zuzanka.zuzu
23. feb 2024

ale napríklad kamošovu dcéru vyhodili z kina kde brigádovala lebo sa vraj neusmievala na mystery shoppera, čiže asi nie vo všetkých agentúrach pýtajú len pozitívne reakcie 😉 kamoš skoro vyskočil z kože, keď zistil, že aj ja robím MS 😀

autor
23. feb 2024

@zuzanka.zuzu ďakujem za vysvetlenie. Tak neviem či sa do toho pustiť 🙂 Prosím ťa , robíš toto popri práci ? Ja som momentálne nezamestnaná.

autor
23. feb 2024

A ešte , v danej predajni / obchode ... Vedia že si MS ? Asi nie, že ? O to ide, že ten MS ma pôsobiť ako bežný zákazník .

zuzanka.zuzu
23. feb 2024

jasné že nevedia 😀 a ak si teraz nezamestnaná tak ber hocičo, vždy sa dá skončiť

autor
23. feb 2024

@zuzanka.zuzu ďakujem, tak som poslala žiadosť ..

zuzanka.zuzu
23. feb 2024

určite ťa zoberú. podľa mňa berú každého lebo potrebujú rôznu vzorku + za také malé peniaze to nechce robiť veľa ľudí 😀 uvidíš až po prvom MS, či sa im osvedčíš, potom budú volať aj na nezverejnené shoppingy ak im zapasujes do profilu (čiže na priamu zákazku). tie som mala najradšej, boli lepšie platené a nesuperila som s inými kolegami

lalenka33
23. feb 2024

Tak ja mám skúsenosť z oboch strán. Pracovala som v sieťovej lekárni, kde sme mali presne danné ,,expedičné minimum", pripredaj, ponuky mesiaca atď a vždy nám chodili mystery na kontrolu. Nikdy som nevedela kto to bol. Už len prišli odmeny dole z výplaty lebo som neponúkla to a to, neopýtala sa na kartu atď...
A robila som mystery, ale vykašlala som sa na to, veľmi slabo platené na všetky tie dotazníky a podmienky čo sa presne pýtať. Ale mala som rada mystery v Lidl, kde stačilo popozerat predajňu čo som spravila pri bežnom nákupe a oni mi zato zaplatili.

autor
24. feb 2024

@lalenka33 ďakujem, zaujímavé 🙂 Inak ja som doteraz ani nevedela že takáto práca existuje, až kým som nevidela ten inzerát nedávno.