Skúsenosti s hľadaním novej práce

77nelinka
28. mar 2018

Akú máte skúsenosť s hľadaním novej práce? Všade počúvam ako potrebujú zamestnávatelia ľudí, ale je to skutočne tak? Ja práve rozmýšľam nad výpoveďou ale bojím sa, že si tak skoro nenájdem novú prácu..

zuzanka.zuzu
28. mar 2018

však si nájdi prácu a potom daj výpoveď... ako dlho si zamestnaná?

a čo je dôvodom na hľadanie si inej práce? plat? ak si dobrá v tom čo robíš a si spokojná okrem platu v terajšej práci, tak choď za nadriadeným, že do 3 mesiacov zvýšenie platu alebo odchádzaš. len sa priprav aj na možnosť, že povie choď 😉

zuzanka.zuzu
28. mar 2018

jaj a ešte nie sú zamestnanci ako zamestnanci.... sociálna práca na úrade je nepotrebná, keď v domovoch sociálnych služieb je ich akútny nedostatok. alebo informatikov (ale takých že ozajstných a nie že susedovie Jožko vie zapojiť káblik a nainštalovať program) si niektoré firmy musia preplácať vyššími mzdami, rovnako tak automobilky... takže čo si? čo máš vyštudované? koľko máš odrobené?

77nelinka
autor
28. mar 2018

@zuzanka.zuzu Ja pracujem ako účtovníčka. Nastúpila som sem po skončení školy. Robím tu 22 rokov. Asi by to už chcelo zmenu za tie roky

zuzanka.zuzu
28. mar 2018

@77nelinka šikovná účtovníčka z okolia malaciek si určite nájde robotu 😉

dagmara17
28. mar 2018

Záleží od toho čo by si chcela robiť. Ak ti je jedno čo to bude či v nejakom obchode alebo v nejakej fabrike tak si isto nájdeš robotu rýchlo. Ale ak hľadáš niečo konkrétne tak by som to spravila skôr tak, že si najprv nájdem druhú prácu a až potom odídem z tej terajšej 🙂

egrade
28. mar 2018

Ak je v tebe vnútorný pocit, že je najvyšší čas na zmenu, tak to treba urobiť 🙂 Hlavne sa netreba báť, a stresovať a brať to tak, že o nič nejde. Ako píšu kočky, pokojne hľadať prácu ešte popri zamestnaní, vtedy nie je človek pod tlakom a zvláda to pokojnejšie. Držím palce 🙂

lilyianka
28. mar 2018

@77nelinka myslim, ze pracu uctovnicky nebude problem najst, ved ponuk je kopec...
Ja som tiez zamestnana a pokukavam po novej praci od zac.marca....bola som uz na par pohovoroch

77nelinka
autor
28. mar 2018

@egrade Len vždy som sa stretla s tým, že chceli aby som nastúpila asap. A to keď som zamestnaná nie je možné. Mňa to vždy chytí ku koncu mesiaca, že by som dala výpoveď ale nikdy som nakoniec nedala. A potom si sama sebe nadávam prečo som to nespravila 🙂

eeffka
28. mar 2018

@77nelinka ale no... 😀dam vypoved idem na urad a ak si sikovna zaprasi sa po tebe do 2t. Uctocnicka praca je stereotypna a z mojho pohladu je uplne jedno ci uctujes topanky alebo zelezne trubky cize neviem co tym ziskas ak si c praci spokojna . Mozno lepsi plat ale to by som ako prve skusila v doterajsom zamestnani.

nadu345
28. mar 2018

@77nelinka ak si dobra uctovnicka, urcite si najdes pracu, v ktorej budes spokojna...Robim v uctovnej firme v BA a za posledne 2 roky ked sme hladali uctovnicku, chodilo strasne malo zivotopisov a ked nejaky prisiel bola to ozaj slabota...Plat aj prostredie fajn, takze v tom to nebolo ale celkovo je malo uctovnicok, ktore vedia co robia...

77nelinka
autor
28. mar 2018

@nadu345 Ďakujem, to je pre mňa pozitívna správa. Pracujem vo firme, kde máme výrobu, veľkoobchod a prepravu. A za tie roky som si tam už prešla hocičím. Účtovníctvo máme v poriadku, auditorka je spokojná, ani neviem kedy sme naposledy dostali nejakú pokutu. A ja som detailistka, hľadám aj jeden cent, keď mi niečo nesedí.

bjon
29. mar 2018

Tak si pozri https://www.profesia.sk/ alebo LI, spravi si nové CV a skús ho rozposlať. Uvidíš aspoň na koľko pohovorov ťa zoberú a podľa toho sa zariadiš. V žiadnom prípade nedávaj výpoveď keď nemáš istotu dalšieho zamestnania.

perdita11
6. jan 2022

@77nelinka co tak zacat robit sama na seba? Napriklad najprv popri praci a potom by si uz presla do svojho.