Akú máte skúsenosť s hľadaním novej práce? Všade počúvam ako potrebujú zamestnávatelia ľudí, ale je to skutočne tak? Ja práve rozmýšľam nad výpoveďou ale bojím sa, že si tak skoro nenájdem novú prácu..
jaj a ešte nie sú zamestnanci ako zamestnanci.... sociálna práca na úrade je nepotrebná, keď v domovoch sociálnych služieb je ich akútny nedostatok. alebo informatikov (ale takých že ozajstných a nie že susedovie Jožko vie zapojiť káblik a nainštalovať program) si niektoré firmy musia preplácať vyššími mzdami, rovnako tak automobilky... takže čo si? čo máš vyštudované? koľko máš odrobené?
@zuzanka.zuzu Ja pracujem ako účtovníčka. Nastúpila som sem po skončení školy. Robím tu 22 rokov. Asi by to už chcelo zmenu za tie roky
@77nelinka šikovná účtovníčka z okolia malaciek si určite nájde robotu 😉
Záleží od toho čo by si chcela robiť. Ak ti je jedno čo to bude či v nejakom obchode alebo v nejakej fabrike tak si isto nájdeš robotu rýchlo. Ale ak hľadáš niečo konkrétne tak by som to spravila skôr tak, že si najprv nájdem druhú prácu a až potom odídem z tej terajšej 🙂
Ak je v tebe vnútorný pocit, že je najvyšší čas na zmenu, tak to treba urobiť 🙂 Hlavne sa netreba báť, a stresovať a brať to tak, že o nič nejde. Ako píšu kočky, pokojne hľadať prácu ešte popri zamestnaní, vtedy nie je človek pod tlakom a zvláda to pokojnejšie. Držím palce 🙂
@77nelinka ale no... 😀dam vypoved idem na urad a ak si sikovna zaprasi sa po tebe do 2t. Uctocnicka praca je stereotypna a z mojho pohladu je uplne jedno ci uctujes topanky alebo zelezne trubky cize neviem co tym ziskas ak si c praci spokojna . Mozno lepsi plat ale to by som ako prve skusila v doterajsom zamestnani.
@77nelinka ak si dobra uctovnicka, urcite si najdes pracu, v ktorej budes spokojna...Robim v uctovnej firme v BA a za posledne 2 roky ked sme hladali uctovnicku, chodilo strasne malo zivotopisov a ked nejaky prisiel bola to ozaj slabota...Plat aj prostredie fajn, takze v tom to nebolo ale celkovo je malo uctovnicok, ktore vedia co robia...
@nadu345 Ďakujem, to je pre mňa pozitívna správa. Pracujem vo firme, kde máme výrobu, veľkoobchod a prepravu. A za tie roky som si tam už prešla hocičím. Účtovníctvo máme v poriadku, auditorka je spokojná, ani neviem kedy sme naposledy dostali nejakú pokutu. A ja som detailistka, hľadám aj jeden cent, keď mi niečo nesedí.
Tak si pozri https://www.profesia.sk/ alebo LI, spravi si nové CV a skús ho rozposlať. Uvidíš aspoň na koľko pohovorov ťa zoberú a podľa toho sa zariadiš. V žiadnom prípade nedávaj výpoveď keď nemáš istotu dalšieho zamestnania.
však si nájdi prácu a potom daj výpoveď... ako dlho si zamestnaná?
a čo je dôvodom na hľadanie si inej práce? plat? ak si dobrá v tom čo robíš a si spokojná okrem platu v terajšej práci, tak choď za nadriadeným, že do 3 mesiacov zvýšenie platu alebo odchádzaš. len sa priprav aj na možnosť, že povie choď 😉