Skúsenosť so založením živnosti cez firmaren.sk

domi235
20. sep 2023

Dobry vecer, mate dobre skusenosti so zalozenim zivnosti vo firmarne?
Alebo skor preferujete osobne zalozenie zivnosti?
Ďakujem. 🙂

cubo2
21. sep 2023

Založenie živnosti je jednoduché, to zvládneš sama a nemusíš za to platiť. Robí sa to cez Slovensko sk, potrebuješ občiansky s čipom a čítačku.

mmonika
21. sep 2023

@domi235 Založenie živnosti na okresnom urade mas do cca 10 minut, aj uradnička ti rada pomože .

belllinka
21. sep 2023

@domi235 mam dobru skusenost a bolo to podstatne lacnejsie ako osobne na urade. Rychlejsie, jednoduchsie, cez internet

mmonika
21. sep 2023

@belllinka ja som cez firmaren zakladala s.r.o. a tiež odporucam

janetinka27
21. sep 2023

su ok, maju vela klientov. ale zavisi od toho, co sama uvedies - nemaju ako si overit osobne udaje, bydlisko, napriklad ci je zaznam v registri trestov, vlastnictvo nehnutelnosti atd., co by sa pri osobnom stretnuti na urade riesilo ihned. zaroven neziskas info, ktore ziskas pri osobnej navsteve uradu.

maranco
21. sep 2023

@domi235 bezplatne a z domu založíš na stránke https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
Len si premysli či zvládneš živnosť, keď už na toto potrebuješ asistenciu. Na nete máš dosť návodov a rád.
A po založení si daj pozor na podvodníkov čo ti pošlú "úradne" sa tváracie listy a chcú poplatky za zápis do "registra živností".

belllinka
21. sep 2023

@maranco nepotrubuje asistenciu, ved sa iba pýta na skúsenosť s firmárňou.

domi235
autor
21. sep 2023

@cubo2 citacku mam ale nieco tam nefunguje, riesila som to na technickej podpore slovensko.sk bohuzial nepomohli mi s nou a neviem kde je chyba, pojdem vymenit citacku a overit ci ony aktivovali vsetko spravne

maranco
21. sep 2023

@domi235 na aelektronický podpis potrebuješ OP vydaný po 21.7.2021 ak máš starší si ho bezplatne vymeň, predtým urob rezerváciu termínu https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...
Certifikát na podpis si vytvoríš na OP doma cez aplikáciu. Tebe stačí vedieť BOK.

domi235
autor
21. sep 2023

@maranco mam novy OP z toho dovodu som ho robila na podpis a stary mi pred tym isiel vyprsanim v pohode vsetko spravila som novy. A nejde mi nic.

domi235
autor
21. sep 2023

@maranco nejde mi od vtedy vytvorit certifikat v apke, uz som aktualizovala programy, potom aj na novo instalovala a nejde mi to.

maranco
21. sep 2023

@domi235 a skončí s nejakou chybou, alebo generuje certifikát a nikdy to nedokončí? Používaš Win alebo MAC?

maranco
21. sep 2023

@domi235 skús u niekoho iného na inom PC a čítačke vytvoriť certifikát u toho komu to išlo. A tak zistíš či je chyba u teba alebo v OP.
Inak certifikát na podpisovanie sa dá aj naďalej vytvoriť osobne, ako bolo predtým keď sa cez aplikáciu nedalo a vytváral sa iba osobne pri okienku.
Bežné prihlasovanie na slovensko.sk ti funguje?

domi235
autor
2. okt 2023

@maranco win